یک پایگاه آمریکایی در تحلیلی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در ایران از واشنگتن خواسته تحریمها علیه ایران را رفع کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پایگاه خبری-تحلیلی کانترپانچ در تحلیلی با اشاره به شیوع ویروس کرونای جدید در ایران نوشته دولت آمریکا برای جلوگیری از گسترش این ویروس باید تحریمها علیه ایران را رفع کند. در این مطلب آمده است: ۱. همهگیری کروناویروس نشاندهندهی درهمتنیدگی ما به عنوان جامعه جهانی و فرصتی بینظیر است برای این که بدانیم چگونه یک آسیب آگاهانه به نظام سلامت یک کشور میتواند مقابلهی تمام جهان با یک همهگیری را دشوارتر کند.
۲. برغم پافشاری ترامپ مبنی بر قابل مهار بودن همهگیریها با ممنوعیت سفر و بستن مرزها، کروناویروس هیچ مرزی نمیشناسد. ایران از لحاظ شمار مبتلایان به کرونا، رتبه نخست در خاورمیانه و رتبه سوم در جهان را دارد. اگر ایران نتواند ویروس را ریشهکن کند، شیوع ویروس در گستره خاورمیانه و فراتر از آن ادامه خواهد یافت.
۳. پیش از شیوع کروناویروس در ایران، اقتصاد این کشور از جمله نظام سلامت آن از قبل توسط تحریمهای آمریکا آسیب چشمگیری دیده بود و دولت اکنون برای پوشش هزینههای هنگفت مقابله با کروناویروس از جمله درمان مبتلایان، حمایت از کارگرانی که شغلهایشان را از دست دادهاند و کمک به کسبوکارهای در حال ورشکستگی، منابع ناچیزی در اختیار دارد.
۴. حتی پیش از این که ایران در فراهم آوردن کیتهای آزمایشگاهی، دستگاههای تنفسی، داروهای ضدویروس و سایر تجهیزات لازم برای کندکردن شیوع کرونا ویروس و جان انسانها به مشکل بربخورد، ایرانیها در دسترسی به داروهای حیاتبخش، شرایط دشواری داشتند. به گزارش اخیر دیدبان حقوق بشر، "ماهیت بسیار گسترده و گرانبار تحریمهای آمریکا علیه ایران باعث شده بانکها و شرکتهای گسترهی جهان از تجارت بشردوستانه با ایران عقب بکشند و بنابراین، ایرانیهای مبتلا به بیماریهای نادر یا صعبالعلاج نمیتوانند به دارو و درمان مورد نیازشان دسترسی داشته باشند. "
۵. در ۲۷ فوریه و پس از ابتلای ۱۰۰ ایرانی به کرونا ویروس و گزارش ۱۶ درصد نرخ مرگ و میر این بیماری در ایران، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که برای صادرات برخی تجهیزات بشردوستانه به ایران معافیت تحریمی در نظر گرفته است. اما این اقدام بسیار ناچیز و بسیار دیرهنگام است چرا که هنوز سرعت شیوع کروناویروس در ایران بالاست.
۶. فقط ایران نیست که تحریم شده است. آمریکا علیه ۳۹ کشور تحریمهایی اعمال کرده است که بر بیش از یک سوم جمعیت جهان تاثیر گذاشته است که ونزوئلا از جمله آن کشورهاست. تحریمهای آمریکا باعث شده ونزوئلا به یکی از آسیبپذیرترین کشورهای جهان تبدیل شود. شرایط نظام سلامت این کشور چنان فاجعهبار است که بسیاری از بیمارستانهای دولتی حتی آب و برق، یا تجهیزات پزشکی اولیه ندارند و بسیاری از خانوارها به ملزومات بهداشتی اولیه مانند آب و صابون، دسترسی محدودی دارند. دولت ایران نیز مانند دولت ونزوئلا پس از شیوع کروناویروس کمک برای برداشته شدن تحریمها را از جامعه بینالملل خواستهاند.
۷. ضروری است که ترامپ برای مقابله جدی با همهگیری کروناویروس در داخل و خارج، دگرشهای جامعی در سیاستهایش بدهد. او باید به کوچکپنداری بحران و پافشاری بر این که مردم به جداسازی اجتماعی نیازی ندارند، پایان بدهد. او باید به این ادعای نادرست که آزمایش کروناویروس در دسترس است، پایان بدهد. او باید به منفعترسانی به صنعت حریص و مبتنی بر سود مراقبتهای سلامتی پایان بدهد.
۸. مهمتر این که دولت ترامپ باید به تحریمها علیه ایران، ونزوئلا و سایر کشورهایی که مردمش در رنج و عذابند، پایان بدهد. اکنون زمان اعمال فشار اقتصادی به کشورها با این بهانه که ما دولتهای آنها را دوست داریم، نیست. اکنون زمان یکی شدن به عنوان جامعه جهانی و اشتراک منابع و بهترین اقدامات است. تنها درسی که کروناویروس به ما میآموزد این است که ما فقط با همکاری با یکدیگر میتوانیم این همهگیری هولناک را شکست بدهیم.