آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۶۸۰۰

آخرین وضعیت از مناطق سیل‌زده کرمان / جهادگران مشغول تخلیه آب از منازل مسکونی روستاییان

بارندگی روزهای آغازین سال ۹۹ نیز همچون سال گذشته باعث ایجاد سیلاب و آب گرفتگی در برخی استان‌ها به خصوص جنوب استان کرمان شد.

جهادگران کرمانی در حال تخلیه منازل مسکونی در روستای زهکلوت هستند

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- حنانه جانمحمدی؛ نوروز ۹۹ آغاز دلنشینی نداشت. پایان سال ۹۸ با ویروس کرونا همراه بود و تعطیلات نوروز را تحت تاثیر خودش قرار داد. تنها سه روز بعد از شروع سال نو، سیل و بارش شدید باران الهی استان‌های جنوبی و غربی کشور را با خود درگیر کرد که استان کرمان یکی از این مراکز بود. البته از کل راه های روستایی مسدود شده طی دو سه روز گذشته در جنوب استان کرمان، تاکنون ۱۱۰ ‪ راه روستایی بازگشایی شده و هنوز برق ۲۵ روستای شهرستان های سیل زده وصل نشده است. آب مصرفی بعضی از روستاها قطع شده و دسترسی به آب آشامیدنی برای مردم دشوار. این در حالی است که عراقی زاده، معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان در خصوص خسارت های وارد شده می گوید: بیشترین خسارت سیل مربوط به محورهای شهرستان های ریگان، فهرج، نرماشیر، بم، بافت، رابر و سیرجان بوده است. در مجموع ۶۰ روستا آسیب دیده است، آب آشامیدنی ۴۵ روستا و برق ۵۰ روستا آن‌ها قطع شده است.
 
اوج بارش‌ها در استان کرمان در روز ۳ فروردین بود و به دلیل حجم بالای بارش‌ها در زمان کوتاه، مناطقی در شرق و جنوب استان در شهر‌های رودبار جنوب، کهنوج، قلعه گنج و در شرق استان شهرستان ریگان گرفتار سیل شدند.  شهرستان رودبار جنوب، مرکز اصلی سیل در این استان است که روستای زهکلوت این شهرستان بیشترین صدمات را متوجه شد. قانعی‌فرد، فرماندار شهرستان رودبار جنوب هم با بیان اینکه شهر زهکلوت کاملا در محاصره سیل قرار گرفته بود، گفته بود که مردم شهر زهکلوت در این شهرستان شب سوم فروردینماه را بر روی پشت‌بام‌ها گذراندند و در خانه‌های خودشان گیر کردند.

او گفته بود که تمامی منازل این شهر تا یک متر زیر آب بوده، روستا‌ها زیر آب هستند و تمامی مسیر‌ها در این منطقه بسته شده و هیچ راه ارتباطی وجود ندارد.
کد ویدیو
 
با اینکه سیل خسارت جانی نداشته، اما صدمات مالی زیادی را به جای گذاشته است؛ هرچند که هنوز نمی‌توان به صورت دقیق میزان لطمه‌های سیل اخیر را برآورد کرد، اما بیشترین آن به منازل مسکونی، زمین‌های کشاورزی و چندین پل و کپر‌ وارده شد. بافت خاک منطقه جنوب استان کرمان به گونه‌ای است که وقتی سیلی جریان پیدا می‌کند،  نمی‌شود به راحتی وارد مناطق مختلف این حوزه به ویژه مناطق روستایی شد و همین امر سبب می‌شود اقدامات امدادی و عملیاتی زمان بر شود.
 
فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان هم با بیان اینکه خوشبختانه خسارت جانی نداشتیم، گفته که ۳۰ تیم عملیاتی هلال احمر با ۳۰ دستگاه خودرو سنگین، نیمه سنگین، کمک‌دار و آفرود داوطلب جمعیت هلال احمر در منطقه در حال خدمت‌رسانی هستند.
کد ویدیو

از صبح دوشنبه،۴ فروردین ماه گروه‌های جهادی استان هماه با نیروهای امدادی راهی مناطق سیل زده شدند. تقی زاده، مسئول گروه‌های جهادی استان کرمان درباره اعزام دانشجویان جهادگر به خبرگزاری دانشجو می‌گوید: ۸ گروه جهادی متشکل از دانشجویان استان کرمان راهی مناطق سیل زده شدند. هدف آن‌ها در مرحله اول تخلیه آب از منازل و برآورد خسارات وارد شده به روستا‌های درگیر سیل است.
 
جهادگران کرمانی در حال تخلیه منازل مسکونی در روستای زهکلوت هستند

سید سجاد مهدوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمان می‌گوید: گروه‌های جهادی از لحظه‌های آغازین سیل راهی مناطق درگیر سیل شدند. البته از قبل شروع جریان آب با هشدار‌هایی که سازمان هواشناسی داده بود، خودمان را برای سیل آماده کرده بودیم و انتظار این موقعیت را داشتیم. با این حال، چون که درگیر ستاد مبارزه با کرونا نیز هستیم کار کمی برایمان دشوار شد.
کد ویدیو

مهدوی ادامه می‌دهد: در حال حاضر بیشترین نیاز مردم روستای زهکلوت و اطراف به آب آشامیدنی و مواد غذایی است. تا دیروز حدود ۵۰۰ بسته مواد غذایی در بین مردم توزیع شده است. خوشبختانه نیروی انسانی در بالاترین سطح در این روستا حاضر بوده و احتیاجی به گروه‌های جهادی دیگر نیست. البته جهادگران در حال حاضر مشغول تخلیه آب از منازل روستاییان هستند و میزان صدمات وارده به روستا را ارزیابی می‌کنند. آنطور که مشخص است سیل خسارت جانی نداشته، اما به خانه ها، زمین‌های کشاورزی، چندین پل و کپر لطمه زده است.

وی می‌گوید: با توجه به این مسئله که کرونا ویروس در سراسر کشور گریبان گیر مردم شده، ما تمام هم و غم خود را بر ضدعفونی کردن و گندزدایی شهر‌های درگیر سیل می‌گذاریم. بسته‌های اهدایی که از طرف خیرین به زهکلوت فرستاده می‌شود را، با رعایت بهداشت به دست مردم رسانده و برای مهار این بیماری در منطقه، در کنار شکست دادن سیل، ایستادگی می‌کنیم.

این فعال دانشجویی در ادامه می‌گوید: جای خوشحالی است که تقریبا آب فروکش کرده و می‌توانیم با آسودگی آب را از خانه روستاییان خارج کنیم و بعد از اتمام این پروسه، برای شست و شوی وسایل این خانه‌ها آستین بالا بزنیم. با توجه به رصدی که در منطقه داشتیم سیل بندی که در سال ۹۶ در نامه‌ای به استانداری خواستار رسیدگی به آن شده بودیم و با غفلت فرماندار بازسازی آن به تعویق افتاده بود، به کل از بین رفته و خود زمینه ساز گسترش هرچه بیشتر سیل شده است.
 
جهادگران کرمانی در حال تخلیه منازل مسکونی در روستای زهکلوت هستند
 
فعایت جهادگران به گفته خودشان تا پایان جریان سیل در منطقه و خالی کردن خانه ها از آب و حتی بازسازی روستاها ادامه خواهد داشت تا باز هم کودکان کرمانی بدون از استرس سیل و بیماری در کوچه پس کوچه های روستا فریاد شادی سر دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار