منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به لزوم احیای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: مجلس در کوتاه مدت باید نقش نظارتی خود را بازیابی کند.
روح الله ایزدخواه؛ منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگوبا خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو مواضع خود را درباره موضوعات مختلف مرتبط با مجلس یازدهم اعلام کرد.
ایزدخواه ضمن انتقاد از جریانهای سیاسی کشور در انتخابات ۹۸ گفت: جریانهای فعلی سیاسی کشور اعم از چپ و راست خلق الساعه هستند و هر دو سال یکبار به میدان آماده و از آن جایی که کادر سازی هم نکردهاند بر روی افراد تکراری ائتلاف میکنند.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم ادامه داد: در این انتخابات تعداد زیادی جوان برای حضور در مجلس یازدهم نامزد شدند، اما جریانات سیاسی در سراسر کشور از حضور جوانان به خوبی استفاده نکردند.
برنامه ریزی متمرکز منسوخ شده است ایزدخواه با آسیب شناسی از وضعیت اداری کشور گفت: کشور سالهاست که به صورت برنامه ریزی متمرکز اداره میشود که روشی منسوخ و ناکارآمد است. در حالی که برنامه ریزی واختیارات باید به زیر مجموعهها تفویض شود و همه تصمیمات وابسته به تهران نباشد چرا که هرچه قدرت کمتر توزیع شود فساد بیشتر و نظارت مردم کاهش مییابد.
وی ادامه داد: کوچک کردن دولت به معنای این نیست که شاخ برگ دولت را بزنیم وکارمندان و کارگران دولت را اخراج کنیم، بلکه میتواند به این معنا باشد که همه چیز در تهران متمرکز نباشد.
تمرکز زدایی در مدیریت باعث مشارکت مردم میشود این کارشناس سیاستگذاری با اشاره به اهمیت پیشرفت منطقهای در توسعه کشور گفت: با تمرکز زدایی متخصصین و فعالان اجتماعی در فرآیند پیشرفت منطقهای رشد میکنند و به این ترتیب مردم در برنامه ریزی مشارکت داده میشوند.
ایزدخواه افزود: دانشگاه تنها نهادی است که نزد مردم و حاکمیت از اعتبار خاصی برخوردار است و همه نظرات آن را میپذیرند؛ بنابراین دانشگاهها باید نقش فعالی در توسعه مناطق مختلف ایفا بکنند.
لزوم احیای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم تاکید کرد: باید بازوهای نظارتی مجلس همچون دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ احیا شوند تا مجلس از وضعیت کنونی دربیاید.
ایزدخواه با اشاره به ابزارهای نظارتی مجلس گفت: استیضاح و طرح سوال از جمله ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس است که باید به صورت موشکافانه اعمال شود تا مشخص شود که سهم افراد مفسد و ساختارها در مشکلات امروز کشور چه قدر است.
وی ادامه داد: مجلس در کوتاه مدت باید نقش نظارتی خودش را بازیابی کند و در میان مدت به دنبال قانون برداری از قوانین انباشت شده گذشته بپردازد.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم افزود: در کنار نهاد مجلس، باید تشکلها، دانشگاهها و نهادهای مردمی به مسئله نظارت و قانون گذاری ورود کنند تا حکمرانی مردمی شده و به این ترتیب اندیشکدهها و نهادهای مردمی به حکمرانی کشور وارد شوند.
هیئتهای اندیشه ورز به کمک نمایندگان میآیند ایزدخواه در بیان آسیب شناسی نهاد مجلس گفت: مرکز پژوهشهای مجلس که بازوی پژوهشی نمایندگان است نباید یک مرکز پژوهشی وابسته با تعدادی پژوهشگر باشد بلکه باید یک مرکزیتی باشد تا همه کارشناسان به آن رجوع کنند و مرکز صرفا کار جمع بندی نتایج را انجام دهد و همچنین به ارزیابی قوانین قبلی بپردازد.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: برنامهی پیشنهادی دارم تا هیئتهای اندیشه ورز در مناطق مختلف شکل بگیرد تا به نمایندگان برای پیشرفت منطقهای کمک کنند همچنین تدابیری اندیشیده شود تا نمایندگان هیچ طرح یا لایحه را بدون اجماع کارشناسی تصویب نکنند.
عدالت خواهی نباید محصور در یک جریان خاص باشد ایردخواه افزود: خیلیها جناحی به عدالتخواهی نگاه میکنند و از تشکیل فراکسیون عدالتخواهان صحبت به میان میآورند، اما نگاه من این است که گفتمان عدالت باید آن چنان فراگیر شود تا همه جریانها مجبور شوند نسبت خودشان را با عدالت مشخص بکنند و این امر از مسیر ایجاد یک فراکسیون خاص نمیگذرد.
وی تاکید کرد: مجلس باید به عنوان یک قوه تاثیر گذار با تمام توان کار خود را انجام دهد و در هر کار خردپایی منتظر نظر کارشناسی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نماند. اما واضح است که اگر کار کشور قفل شد آن موقع رهبری به مسئله ورود میکنند و بر اساس قانون، حکم حکومتی میدهند.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در پایان اضافه کرد: این که از ابتدا برای شروع طرحی یا تصمیمی در مجلس به دنبال نظر کارشناسی، ولی فقیه باشیم با نفس ایجاد قوه مقننه منافات دارد و مشی امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز این امر را تایید نمیکند.