علیرغم جوسازیهای انجام شده درباره تصمیم شرکتهای آمریکایی برای خروج از چین، خبرها حاکی از آن است که شرکتهای بزرگ آمریکایی، فعلا برنامهای برای خروج از چین ندارند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، نتایج یک نظرسنجی حاکی از آن است که علیرغم جوسازیهای انجام شده وانتشار اخباری مبنی بر تصمیم شرکتهای بزرگ آمریکایی برای خارج کردن کارخانههای خود از چین، اما آنها فعلا برنامهای برای خارج شدن از پرجمعیتترین کشور جهان، ندارند.
البته ممکن است به خاطر شیوع ویروس کرونا، این شرکتها مجبور شوند تغییراتی در استراتژی تجاری خود ایجاد کند.
نتایج نظرسنجی انجام شده توسط اتاق بازرگانی آمریکا در چین و اتاق بازرگانی آمریکا در شانگهای در نظرسنجی از ۲۵ شرکت با درآمد جهانی بالای ۵۰۰ میلیون دلار در سال، ۷۰ درصد آنها میگویند علیرغم تاثیرگذاری شیوع ویروس کرونا، برنامهای برای تغییر مکان تولید خود ندارند.
۴۰ درصد این شرکتها هم اعلام کردند که نمیخواهند در استراتژی چرخه تامین خود در چین، تغییری ایجاد کنند.
نیمی از شرکتهای حاضر در این نظرسنجی هم میگویند هنوز خیلی زود است درباره جابجایی کارخانههای خود از چین به کشوری دیگر، تصمیمگیری کنند و تنها ۴ درصد معادل یک شرکت اعلام کردهاند که میخواهند تمام تولید خود را از چین خارج کرده و سه شرکت دیگر نیز گفتهاند که قصد دارند بخشی از روند تولید خود را از این کشور آسیایی بیرون ببرند.
کرگیبز، دبیر اتاق بازرگانی آمریکا در شانگهای، میگوید: شرکتها در حال تطبیق دادن استراتژی تجاری خود با شرایط کنونی هستند و قرار نیست شاهد خروج گسترده آنها از چین، به خاطر شیوع کرونا باشیم.
با این حال ۲۰ درصد مؤسساتی که در نظرسنجی اتاقهای بازرگانی آمریکا در چین و شانگهای، شرکت کردهاند، میگویند: شیوع کرونا استقلال اقتصادی دوکشور از یکدیگر را تسریع بخشیده است.