مقام مسئول سازمان راهداری در واکنش به اظهارات دبیر کانون کامیونداران، گفت:کمبودی برای تامین لاستیک خودروهای سنگین نداریم و موجودی کشور ۴۱۰ هزار حلقه است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین دغاغله در خصوص اظهارات دبیر کانون سراسری کامیون داران مبنی بر کمبود لاستیک کامیون به خصوص سایز ۱۲*۲۴ اظهار کرد: بر اساس سامانه در اختیار سازمان راهداری که میزان لاستیک را نشان میدهد، هماکنون حدود ۴۱۰ هزار حلقه لاستیک خودروهای سنگین و نیمه سنگین با سایزهای مختلف در سطح کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: مطابق آمار سامانه مذکور ۱۰۰ هزار حلقه لاستیک ۱۲*۲۴ کامیونی، ۲۲۰ هزار حلقه لاستیک سایز ۳۱۵، و حدود ۹۰ هزار حلقه لاستیک سایز ۳۸۵ (مناسب برای کامیون و اتوبوس) موجود است و با حواله نقد میشود.
مدیرکل دفتر حمل کالا سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزود:همه تشکلهای صنفی از جمله آقای کریمی (دبیر کانون کامیون داران کشور) میتوانند این آمار را در سامانه ببینند که چه میزان لاستیک داریم.
دغاغله در پاسخ به این پرسش که نیاز سالانه کشور به لاستیک خودروهای سنگین چه میزانی است، تصریح کرد: این نیاز حدود ۲ میلیون لاستیک سنگین و نیمه سنگین است. در بحث توزیع لاستیک نیز از سال ۹۷ به دلیل مسائل پیشآمده از طریق سامانه انجام میشود. بهاینترتیب که با مراجعه حضوری به ادارات استانی که البته عمدتاً به تشکلهای صنفی واگذارشده، امکان خرید لاستیک باقیمت دولتی میسر شد.
وی بیان کرد:طی چند ماه اخیر به دلیل شیوع کرونا ویروس نیز به صورت غیرحضوری با کمک دوستان وزارت صمت سامانهای راهاندازی شد که رانندگان میتوانند بر اساس کارکرد با کد ملی و کارت هوشمند رانندگی واردشده و حواله لاستیک را دریافت کرده و با مراجعه به نمایندگی آن را تحویل بگیرد.
مقام مسئول سازمان راهداری بابیان اینکه هیچ دخالتی درفروش حضوری و غیرحضوری لاستیک انجام نمیشود، اظهار کرد: لاستیک بر اساس بارنامه، کارکردهها و... لاستیک تحویل رانندگان میشود.
به گزارش تسنیم، دبیر کانون کامیون داران کشور هفته گذشته با اشاره به کمبود لاستیک گفته بود: در بحث لاستیک نیز بیشترین مصرف کامیونها دو سایز ۱۲*۲۴ و ۱۶*۲۵ و بعضی سایزها در بازار کمبود داریم. بیشترین مصرف کامیونهای حامل کالای اساسی سایز ۱۲*۲۴ است، وقتی در شرایط عادی این نوع لاستیک در بازار کمیاب است چگونه وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری در طرح تشویقی میخواهند به کامیون داران لاستیک بدهند؟
کریمی تأکید کرد: به نظرم لاستیک و سوخت تشویقی یک شعار است؛ سوخت باید مطابق با میزان نیاز باشد و نحوه تخصیص سوخت باید نیز بهگونهای باشد که کامیون داران در میانه ماه با کمبود سوخت مواجه نشوند.