محققان دانشگاه اراک موفق شدند برای اولین بار پوشش نانویی ضدویروس کرونا را تولید کنند که اثر این پوشش تا سه ماه از نفوذ ویروس به سطوح جلوگیری میکند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه اراک موفق شدند برای اولین بار نانوپوشش ضدویروس کرونا را تولید کنند.
این محصول به صورت مایع روی سطوح قرار میگیرد و لایهای روی سطح تشکیل میدهد. پس از گذشت ۲۴ ساعت باعث پاکیزگی سطح مورد نظر شده و تأثیر آن تا سه ماه ماندگار است.
این پوشش خواص آنتی باکتریال و آنتی ویروسی دارد و میتواند برای مقابله با کرونا اثرگذار باشد. همچنین پوشش نانو شفاف بوده و ذرات ۳۰ تا ۵۰ نانومتری دارد و محلولی از آب و اتانول میتواند آن را از بین ببرد. ضخامت این پوشش روی سطوح بین ۱۰ تا ۱۰۰ نانومتر است.
از ویژگیهای این پوشش میتوان به عدم بوی نامطبوع و سازگاری با محیط زیست اشاره کرد. پس از قرارگرفتن روی سطح به سرعت خشک شده و قابلیت اجرای سریع بر سطوح غیرجذبی مانند شیشه، سرامیک، فلزات، پلاستیک و سطو جذبی مانند پارچه، البسه، چوب و ام دی اف دارد.
از این محصول میتوان در سطوح داخلی ساختمان ها، مراکز درمانی و بیمارستانی، سرویسهای بهداشتی، مطبها و سایر اماکن عمومی که در معرض ویروس هستند، استفاده کرد.
نمونه اولیه این طرح در سطح محدود موفقیت آمیز بوده و این پژوهش برای گرفتن مجوز تولید به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده است.