بیش از ۲۰ روز از اعتراضات مردم غیزانیه نسبت به نبود شبکه آبرسانی در این بخش میگذرد؛ اما همچنان مسئولان مربوطه به طور کامل به وعدههای خود پیرامون حل این مشکل عمل نکردند!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * اوایل خردادماه بود که مردم غیزانیه در اعتراض به وضعیت آبرسانی این بخش، دست به اعتراض زدند. عمدهترین مشکل مردم این منطقه، نبود شبکه آبرسانی است و این در حالیست که دامداری و کشاورزی شغل اصلی مردم غیزانیه تلقی میشود!
نبود آب و مشکلات ناشی از آن، باعث به ستوه آمدن مردم از این وضعیت شد و با اینکه ساکنان غیزانیه بارها از ارگانها و مسئولان مربوطه خواستار رسیدگی به این معضل شدند، هیچگاه جوابی منطقی در خصوص زمان حل مسئله آبرسانی به آنان داده نشد و هر بار مسئولان وعدهای به مردم میدادند و این وعدهها هیچگاه به درستی تحقق پیدا نمیکرد تا اینکه در نهایت اعتراضات شدت گرفت و ساکنان غیزانیه با مسدود کردن جاده ترانزیتی اهواز-امیدیه، صدای خود را به گوش مسئولان کشوری رساندند؛ چرا که از مطالبهگری از مسئولان استانی ناامید شده بودند!
بعد از اینکه مردم جاده ترانزیتی اهواز-امیدیه را مسدود میکنند، نیروی نظامی وارد عمل میشود و با برخورد قهری و تیراندازی و ایجاد فضای رعب و وحشت با بکارگیری سلاح و شلیک تیرهای ساچمهای اقدام به متفرق کردن جمعیت معترض میکند و چهار یا پنج نفر از مردم منطقه را مجروح میکند، آن هم به جرم اعتراض مسالمت آمیز برای احقاق پیش پا افتادهترین حق مردم غیزانیه که آبرسانی است!
با اوج گیری این مسئله و رسانهای شدن آن، باز هم شاهد موج دیگری از وعدههای مسئولان استان خوزستان برای رسیدگی به مسئله آبرسانی به غیزانیه بودیم. تا جایی که غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان ۵ خرداد ۹۹ وعده میدهد: رفع مشکل آب بخش غیزانیه از سال ۹۶ به طور جدی دنبال شده است، این پروژه یک پروژه مهم و بزرگ است که در حال اتمام است؛ اعتبار این پروژه بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال است که با انجام آن بخش غربی، مشرحات و بخش غیزانیه بزرگ به آبی پایدار دسترسی خواهند داشت. این پروژه طبق برنامه ریزی، پیشرفت داشته است و ظرف ۲ هفته آینده آبرسانی در آن انجام میشود؛ البته ۶ کیلومتر از این مسیر در روستاهای صفیره و نزهه به دلیل فرسودگی باید تعویض شود که اعتبارات آن تامین شده و ظرف ۳۰ تا ۴۵ روز آینده وصل میشود.
استاندار خوزستان ۵ خرداد اعلام میکند: ظرف ۲ هفته آینده آبرسانی بخش غیزانیه انجام میشود.
استاندار خوزستان میگوید: سال ۹۶ پروژه آبرسانی در این بخش به کمک شرکت نفت، سازمان آب و برق خوزستان، آبفا روستایی و استانداری آغاز شد و امیدواریم با پایان طرح آبرسانی در این منطقه شاهد آب پایداری برای ساکنان آن باشیم. ۳۶ روستای دیگر این بخش که در حال حاضر از سمت رامهرمز آبرسانی میشوند هم مشکلات آبرسانی دارند که قرار است آب این روستاها از رامشیر جدا شوند و از مسیر دیگری آبرسانی شوند، با این کار آب روستاهای بخش غیزانیه پایدارتر خواهند شد. با انجام این خط ۶ کیلومتری ظرف یک ماه آینده آب پایداری وارد مدار خواهد شد و مشکل بیش از ۹۵ درصد بخش غیزانیه حل خواهد شد.
با این حال، عادل حرباوی، قائم مقام آبفای خوزستان ۵ خرداد در این باره میگوید: ظرف دو الی سه هفته آینده، بهره برداری از تصفیه خانه غیزانیه افزایش ظرفیت داده خواهد شد. یکی از بخشهای پروژه آب رسانی به غیزانیه خواهد بود و بخش بعدی و اصلی این عملیات، خط انتقال بین تصفیه خانه شیبان و ایستگاه پمپاژ سفیره به طول ۲۵ کیلومتر است که مراحل نهایی آن در حال طی شدن است و از مقدار این عملیات ۲۰۰ متر باقی مانده که ظرف روزهای آینده به اتمام خواهد رسید.
عادل حرباوی، قائم مقام آبفای خوزستان ۵ خرداد میگوید: ظرف دو الی سه هفته آینده، بهره برداری از تصفیه خانه غیزانیه افزایش ظرفیت داده خواهد شد.
قائم مقام آبفای خوزستان ابراز کرد: پیش بینی میشود پس از اتمام این خط و آزمایش خطوط سپس ورود به مدار این کانال، حداکثر ظرف دو الی سه هفته آینده این خط وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
بعد از اینکه این دو مقام مسئول، وعده آبرسانی به غیزانیه ظرف ۲ الی ۳ هفته را دادند، ۱۰ خرداد بود که ۲۸۱ دفتر بسیج دانشجویی سراسر کشور در بیانیهای اعلام کردند که مهلت مسئولان برای به اتمام رساندن بخشی از پروژه آبرسانی به غیزانیه ۴ هفته آینده است و از همین رو، تشکلهای دانشجویی اقدام به ایجاد «روزشمار وعده داده شده» کرده تا بر روند پیشبرد وعدههای داده شده تا حصول نتیجه قطعی و کامل نظارت کنند.
این در حالی است که ۱۹ خردادماه سازمان صدا و سیما و برخی از خبرگزاریها با انتشار خبری به نقل از صادق حقیقی پور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان اعلام کردند که آب به ۸۵ روستای غیزانیه رسید!
در واکنش به انتشار این اخبار پیرامون آبرسانی به ۸۵ روستای غیزانیه از سوی سازمان صدا و سیما و برخی خبرگزاری ها، فعالان دانشجویی استان خوزستان و مردم غیزانیه خواستار عذرخواهی این سازمان از مردم بابت انتشار این خبر کذب شدند. آنها معتقدند کاری در این خصوص صورت نگرفته است.
تا جایی که، بسیج دانشجویى دانشگاه شهید چمران اهواز ۲۲ خردادماه در نامه اى خطاب به علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما نوشت: خواستار عذرخواهی در ارتباط با گزارش نادرستی که از رسانه ملی در مورد آبرسانی به ۸۵ روستای بخش غیزانیه پخش شده است، هستیم. چرا که بر خلاف این گزارش عملا اتفاق خاصی برای تامین آب غیزانیه نیفتاده است و این گزارش باعث بروز مشکلاتی، چون قطع همکاری نهادهای مختلف و خیرین شده و آبرسانی به منطقه با اختلال مواجه شده است.
از طرفی، سردار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه حضرت ولی عصر استان خوزستان نیز در واکنش به این ادعاها، ۲۲ خرداد میگوید: به رغم اینکه گفته شده فاز اول پروژه آب رسانی به روستاهای غیزانیه اهواز هفته آینده به بهره برداری میرسد، اما همچنان غیزانیه در بی آبی به سر میبرد. بهره برداری از فاز اول این پروژه موجب رفع مشکلات آبرسانی به همه روستاهای این بخش نمیشود و باید فاز دوم که ۲۸ کیلومتر خط آبرسانی است هر چه سریعتر انجام شود.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر استان خوزستان ۲۲ خرداد میگوید: به رغم اینکه گفته شده فاز اول پروژه آب رسانی به روستاهای غیزانیه اهواز هفته آینده به بهره برداری میرسد، اما همچنان غیزانیه در بی آبی به سر میبرد.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر استان خوزستان تاکید میکند: با توجه به اینکه در این روستاها کار کشاورزی و دامداری انجام میشود، باید حل مشکل آبرسانی انجام شود در غیر این صورت موجب افزایش مهاجرت به شهرها و حاشیهنشینی میشود.
در پی انتشار این خبر کذب، فعالان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوزستان ۲۲ خرداد از بخش غیزانیه بازدید میدانی داشتند و طبق گفتههای مرتضی جمشیدپور، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اهواز که در این بازدید حضور داشته است، در فاز اول طرح آبرسانی به غیزانیه، آبرسانى از شیبان تا صفیره حدودا انجام شده، ولی این فاز در خوش بینانهترین حالت، مشکل حدود ۳۰ روستاى غیزانیه را حل میکند که فعلا به صورت آزمایشی شروع به کار کرده است و آبرسانى حدود بیش از ۵۰ روستاى این فاز باقی میماند و آبرسانى در همین ٣٠ روستا پایدار نخواهد بود و در بازههای زمانی موقت و کوتاه در طول روز انجام میشود. در فاز دوم طرح آبرسانى غیزانیه که از صفیره تا نزهه (حدود ۲۸ کیلومتر) است، متاسفانه تا الان فقط حدود ۶ کیلومتر از آن انجام شده است. در فاز سوم نیز که از نزهه تا دهلاییه است، آبرسانى انجام نشده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اهواز تاکید میکند: برخی مدیران استانی برای فازهای دیگر وعدههایی به مردم داده اند، اما مردم دیگر به وعدههای مسئولان اعتمادی ندارند. باید به این نکته توجه شود که آب شرب سالم لوله کشی حق اولیه مردم محروم غیزانیه در گرمای طاقت فرسای تابستان استان خوزستان است. مردم غیزانیه از نظر مسائل بهداشتى نیز مشکلاتى دارند و با اینکه استان خوزستان در وضعیت قرمز کرونایى قرار دارد، خدمات سلامت و بهداشتى به درستى در بخش غیزانیه به مردم ارائه نمى شود. در بازدیدى که از غیزانیه داشتیم، مردم بارها این نکته را متذکر شدند که از سازمان صدا و سیما و برخی خبرگزاریها بابت انتشار اخبار دروغ پیرامون آبرسانى به ۸۵ روستاى این منطقه گلایه دارند و خواستار عذرخواهى این سازمان از این حیث هستند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اهواز: در بازدیدى که ۲۲ خرداد از غیزانیه داشتیم، مردم بارها این نکته را متذکر شدند که از سازمان صدا و سیما و برخی خبرگزاریها بابت انتشار اخبار دروغ پیرامون آبرسانى به ۸۵ روستاى این منطقه گلایه دارند.
بعد از این ماجرا، روز گذشته ۲۴ خرداد، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان از افتتاح فاز نخست پروژه آبرسانی غیزانیه خبر داد و اعلام کرد که فاز دوم این پروژه ظرف ۵۰ روز آینده افتتاح میشود!
شریعتی ظهر دیروز، در آیین افتتاح فاز نخست پروژه آبرسانی غیزانیه میگوید: الان در مجموع ۳۰ روستا آبرسانی شده که ۱۲ روستا به صورت ۲۴ ساعته و ۱۸ روستا به صورت ۱۰ ساعته آبرسانی شده است. این خط لوله احداث شده میتواند حداقل ۹۰۰۰ متر مکعب آب را انتقال دهد و به طور کلی الان حدود ۱۷ هزار متر مکعب آب انتقال پیدا میکند که قبل از این پروژه ۶۵ میلیاردی این رقم حدود ۳۰۰۰ متر مکعب بوده است. در فاز دوم که روستاهای شاهبهار در شرق اهواز قرار دارد قبلا آب آن از مجمتع آبرسانی کم توره تامین میشد، اما الان از طریق مجتمع آبرسانی رامشیر آبرسانی میشود که بالغ بر ۳۳ روستاست و در شرق بخش غیزانیه قرار دارد آبرسانی شد.
استاندار خوزستان ابراز میکند: فاز نهایی این پروژه ۲۸ کیلومتر خط لوله انتقال آب به صفیره است که ۸ کیلومتر آن انجام شد و فاز دوم هم طی ۵۰ روز آینده تکمیل و به بهره برداری میرسد.
این در حالی است که برخی اهالی غیزانیه، روز گذشته ابراز کرده اند که هنوز آبرسانی در مناطقی که در فاز یک قرار دارند، به طور کامل صورت نگرفته و خواستار اعلام اسامی ۱۲ روستایی که به صورت ۲۴ ساعته و ۱۸ روستایی که به صورت ۱۰ ساعته آبرسانی میشوند، از سوی استانداری خوزستان شده اند تا بررسی دقیقی از وضعیت آبرسانی غیزانیه داشته باشند.