به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری رویترز شامگاه پنجشنبه گزارش داد که فشارهای گروهی از کشورها به رهبری چین موجب شده است تا شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از نمایندگان کشورهای عضو بخواهد که بهمنظور بررسی و شاید رأیگیری درباره قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) علیه ایران، در یک نشست حضوری شرکت کنند.
ساعاتی پیش «وانگ کان» نماینده دائم جمهوری خلق چین در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز پنجشنبه در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بررسی قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان، فرانسه) علیه ایران، تأکید کرد که تصویب این قطعنامه عواقب بسیار نامطلوبی خواهد داشت.
این دیپلمات ارشد چینی در ابتدای صحبتهای خود با ذکر دلایل فنی متعدد قطعنامه پیشنهادی اروپاییها علیه ایران را زیر سؤال برد و سپس تصریح کرد: «با توجه به موارد فوق، چین بیش از پیش معتقد است که هنوز راهی [به جز صدور قطعنامه] برای مسئله دسترسی به اماکن مورد نظر در ایران وجود دارد. در این شرایط، چین نمیتواند با رویکرد حاکم بر گزارشی که آژانس بهتازگی منتشر کرده است، همراه شود. چین نمیتواند با هرگونه قطعنامه متکی بر مبانی بحثبرانگیز همراه شود.»
وی افزود: «این قطعنامه پیشنهادی اگر به تصویب برسد، ممکن است مبنایی برای اقدامات بعدی در شورای امنیت قرار گیرد و در نهایت به برجام خاتمه دهد و نهتنها به توافقات پادمانی و پروتکل الحاقی، بلکه به کل رژیم منع اشاعه در جهان و پیمان منع اشاعه سلاحهای هستهای (انپیتی) نیز آسیب جدی وارد کند.»
پس از آن محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در پیامی توئیتری به کشورهای اروپایی که این قطعنامه ضد ایرانی را به شورای حکام پیشنهاد کردهاند، توصیه کرد که با پافشاری بر این قطعنامه، شریک جرم دشمنان برجام نشوند.