کد خبر:۸۶۷۲۹۷
گزارش| #کمک-مؤمنانه

پویش «کمک مؤمنانه» و پیوند میان دل‌ها / کارگران؛ قربانیان اقتصادی ویروس کرونا

سفره‌های خالی که با همان شرایط عادی جامعه، هر از چند گاهی به‌سختی حضور گوشت قرمز را پذیرا بودند، آمدن کرونا هم خود عاملی شد که اقلام اولیه مواد غذایی از این جماعت مظلوم و نیازمند دوری کند.
امید فعال

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛ در آخرین ماه سال ۹۸ و روز‌های منتهی به آغاز سال نو، گروهی از کارگران پیگیر دریافت معوقات حقوقی خود و برخی هم به فکر خرید‌های شب عید بودند که مهمان ناخوانده‌ای به نام ویروس کرونا وارد کشورمان شد.

این ویروس ۱۰۰ نانومتری که به‌ ظاهر خیلی کوچک و ناتوان به نظر می‌آید، توانست چرخ‌های بزرگ اقتصاد جهان را متوقف کند و صد‌ها هزار انسان را به کام مرگ بکشاند؛ از «تونگا» واقع در اقیانوس آرام جنوبی که شرقی‌ترین نقطه کره زمین است تا مردمان کشور‌های قاره آمریکا، از نامهربانی این ویروس منحوس رنج کشیدن و هموطنان خود را در گور‌های عمیق حفرشده به خاک سپردند.

ایران هم مانند خیلی از نقاط جهان برای کاهش آمار تلفات و حفظ جان شهروندان خود، به تعطیلی موقت مراکز اقتصادی و تولیدی روی آورد و هزاران کارگر برای مدتی روانه خانه‌های خود شدند و مزدبگیران روزمزد هم قربانیان دیگر این ویروس بودند و هستند؛ از زمان آغاز این بحران، فشار غیرقابل وصفی به طبقات متوسط و ضعیف جامعه تحمیل‌شده است.

سفره‌های خالی که با همان شرایط عادی جامعه، هر از چند گاهی به‌سختی حضور گوشت قرمز را پذیرا بودند، آمدن کرونا هم خود عاملی شد که اقلام اولیه مواد غذایی هم از این جماعت مظلوم و نیازمند دوری کند.

شروع ماه مبارک رمضان با شیوع ویروس کرونا در کشورمان تلاقی پیدا کرد و در باور‌های دینی‌مان، ماه مبارک رمضان با انفاق و بخشش گره‌خورده است. حضرت رسول اکرم (ص) در خطبه شعبانیه می‌فرمایند: «با تشنگی و گرسنگی ماه مبارک رمضان تشنگی و گرسنگی روز قیامت را بچشید و صدقه به فقرا و مسکینان بدهید.»
 
پویش «کمک مؤمنانه» و پیند میان دل‌ها / کارگران؛ قربانیان اقتصادی ویروس کرونا

بر همین اساس، رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی خود به مناسبت نیمه‌ی شعبانِ امسال و با اشاره به مشکلاتی که به خاطر کرونا برای برخی مردم پیش‌آمده، فرمودند: «ماه رمضان، ماه انفاق و ایثار و کمک به مستمندان است؛ چه خوب است که یک رزمایش گسترده‌ای در کشور به وجود بیاید برای مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا که این اگر اتّفاق بیفتد، خاطره‌ی خوشی را از امسال، در ذهن‌ها خواهد گذاشت.»

هدف از این پویش، فراگیر شدن مفهوم مواسات در جامعه‌ی اسلامی است. در بیان رهبر انقلاب اسلامی، مواسات یعنی «همراهی و کمک کردن به برادر مؤمن در همه‌ی امور. انسان وظیفه بداند؛ فکری، مالی، جسمانی، آبرویی» و «یعنی هیچ خانواده‌ای از خانواده‌های مسلمان و هم‌میهن و محروم را با درد‌ها و محرومیت‌ها و مشکلات خود تنها نگذاشتن؛ به سراغ آن‌ها رفتن و دست کمک‌رسانی به‌سوی آن‌ها دراز کردن».

اندکی بعد از فراخوان رهبر معظم انقلاب برای یاری از افرادی که جریان کرونا بر زندگی آنان اثر منفی گذاشته است، جلسه‌ای به دعوت سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با حضور رضا رحمانی وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت، مهندس پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان، محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین برگزار و مقرر شد که قرارگاهی به نام امام حسن مجتبی (ع) با ترکیبی از نهاد‌های حمایتی و وزارت صمت، اقدامات مربوط به سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی و اجرای طرح‌ها و برنامه‌های کمک به نیازمندان و فقرا در جامعه را عهده‌دار شود.
 
پویش «کمک مؤمنانه» و پیند میان دل‌ها / کارگران؛ قربانیان اقتصادی ویروس کرونا

همچنین سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه از تصمیم فرماندهان سپاه برای اختصاص ۲۰ درصد از حقوق ماهیانه خود به افرادی که به دلیل شیوع بیماری کرونا شغل خود را ازدست‌داده‌اند، خبر داد.

علاوه برنهاد‌های حمایتی و نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی، گروه‌های مردمی و جامعه دانشگاهی هم وارد عرصه خدمت‌رسانی و پیوستن به پویش کمک مؤمنانه شدند؛ افشاری مسئول طرح مؤمنانه بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو (۱۵ مرداد ۱۳۹۹)، از توزیع ۵۰ هزار بسته ارزاق میان نیازمندان با همکاری معاونت عملیات جهادی و شبکه مردمی روستا کالا خبر می‌دهد.

در همین راستا می‌توان به توزیع ۱۰۰۰ بسته مواد غذایی و بهداشتی در مناطق کم برخوردار استان البرز، کمک ۴۰۰ میلیون تومانی جامعه دانشگاهی قم به رزمایش همدلی، پخش ۴۰۰ بسته مواد غذایی بین خانواده‌های نیازمند خراسان شمالی توسط گروه جهادی «کمک مؤمنانه» بسیج دانشجویی این استان، توزیع ۷۰ هزار بسته معیشتی با همکاری بسیج دانشجویی فارس بین نیازمندان و پخش ۴۷ هزار ماسک از سوی بسیج دانشجویی قزوین در رزمایش کمک مؤمنانه اشاره کرد.

البته لازم به ذکر است که به همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در مرحله اول و دوم این رزمایش در ۲۷ استان کشور، بیش از ۳۰۵ میلیارد تومان کمک‌های نقدی و غیر نقدی مردمی از طریق پایگاه‌های مقاومت جمع‌آوری و در قالب ۳ میلیون و پانصد و پنجاه‌هزار بسته معیشتی و حمایتی آماده و با حفظ کرامت و شأن افراد توزیع‌شده است.

سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین هم از تهیه ۱۰ هزار بسته مواد غذایی به ارزش ۳۵۰ هزار تومان و ۲ هزار بسته لوازم‌التحریر که محل تأمین این کمک‌های پاسداران انقلاب اسلامی و خیرین مردمی بوده است، خبر داد.
 
پویش «کمک مؤمنانه» و پیند میان دل‌ها / کارگران؛ قربانیان اقتصادی ویروس کرونا

این اقدامات تنها بخشی از رزمایش کمک به نیازمندان در دوران شیوع بیماری کرونا در کشور به‌حساب می‌آید که با استقبال مردم و مسئولین مواجه شده است.

فارغ از حمایت‌های سازمانی از پویش «کمک مؤمنانه»، این حرکت فضای کمک کردن را صرفاً از متکی بودن به دولت خارج کرده و یک احساس همدلی در جامعه پدید آورده است. کمک مؤمنانه حامل این پیام مهم است که نباید وظیفه انسانی و اجتماعی خود را فراموش کنیم و تنها نباید منتظر دولت‌ها برای حل مشکلات باشیم؛ مردم تشکیل‌دهنده جامعه هستند و با دست‌به‌دست هم دادن می‌تواند اقدامات شگرفی را رقم بزنند.

همواره مردم ایران در تمامی فراز و نشیب‌های تاریخ، حامی انقلاب اسلامی بوده‌اند و در دوران هشت سال دفاع مقدس تا بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، شاهد سرریز شدن کمک‌های مردمی هستیم.

البته نباید این موضوع را فراموش کرد که درست است مردم و برخی نهاد‌های نظامی برای کمک به نیازمندان و آسیب دیدگان از کرونا به میدان آمده‌اند اما به‌هرحال دولت وظیفه اصلی را برای مقابله با تبعات گسترش ویروس کرونا در کشور و حمایت از اقشار آسیب‌دیده از این موضوع بر عهده دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار