کد خبر:۸۶۷۴۹۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

نیکزاد: فقط ۲ درصد کشور زیرِ ساخت شهر‌ها رفته / قانون دریافت مالیات از خانه‌های خالی نتیجه خواهد داد

نایب رئیس مجلس گفت: قانون قبلی باز دارنده نبود و جریمه آن خیلی پایین بود و صرفه‌ای برای هیچ کسی نداشت، ولی این قانون یک مقدار قابل توجه است یعنی ۶۰ الی ۷۰ درصد آن از نظر بنده که کارشناس این مسئله هستم مثمر ثمر خواهد بود.

علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، اظهار داشت: دو و نیم میلیون خانه خالی در کشور موجود است که این آمار برای ما قابل قبول است که این قانون مالیات بر خانه‌های خالی بعد از تایید شورای نگهبان می‎تواند تا کمی مشکل مسکن را حل کند.

وی ادامه داد: این قانون می‌گوید که در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر که روی این مورد هم اختلاف است، چون در بعضی از نقاط خوش آب و هوای کشور که زیر صد هزار نفر هستند، ویلا‌های آن چنانی ساخته شده‌اند که در این قانون دیده نشده است اما روح این قانون خوب و امیدوار کننده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: طبق این قانون در شهر‌های بالای صد هزار نفر اگر کسی بیش از دو خانه، یعنی هر خانوار یک خانه اصلی و فرعی داشته باشد مشکلی ندارد، اما مازاد بر این را باید اجاره بدهد که بدین صورت نه خانه‌ای خالی می‌ماند و نه دولت مالیات می‌گیرد.

نیکزاد با اشاره به دو میلیون خانه خالی، تصریح کرد: شش و نیم میلیون مستاجر و یازده میلیون حاشیه نشین در کشور هستند و اینطور نمی‌شود که خانه بسازی ولی این خانه‌ها را خالی نگهداری و به بازارعرضه نکنی که این قانون تا حدودی کمک می‌کند که خانه‌ها خالی نماند.

وی بیان داشت: در کشور‌های جهان قانون‌هایی بازدارنده‌ همانند قانون مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات بر معاملات مکرر، مالیات بر عایدی مسکن و خانه‌های لوکس رایج است و در دنیا طوری پیش رفته است که مسکن جزء کالا‌های مصرفی است و نه سرمایه‌ای.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مسکن همانند یک لوکوموتیوی است که اگر حرکت کند اقتصاد حرکت می‌کند و ارزبری هم به خارج از مرز‌ها ندارد چون تمام مصالح و نیروی کار در داخل موجود است که باید از آنها استفاده کرد.

نیکزاد افزود: سوال این است که چیزی که در درون می‌شود تولید کرد چرا از آن استفاده نمی‌شود؟ در کشور ۱۶۵ میلیون هکتار زمین هست که فقط دو درصد از آن زیر ساخت شهر‌ها رفته است که متاسفانه همین اتفاق، تهیه مسکن را برای مردم سخت کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان معتقدند که این اصلاحیه قانون هم بازدارنده نیست؟ گفت: قانون قبلی بازدارنده نبود و جریمه آن خیلی پایین بود و صرفه‌ای برای هیچ کسی نداشت ولی این قانون یک مقدار قابل توجه است یعنی ۶۰ الی ۷۰ درصد آن از نظر بنده که کارشناس این مسئله هستم ثمر بخش خواهد بود.

نایب رئیس مجلس در پایان بیان داشت: قانون مالیات بر خانه‌های خالی تا حدودی مشکل مسکن را حل خواهد کرد و این را بدانید این قانون خوب نوشته شده است یعنی نه خیلی سخت است و نه مثل گذشته آسان.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار