به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با توجه به این که سهام عدالت مرکب از ۳۶ شرکت ارزنده بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی است، قاطبه کارشناسان توصیه میکنند، مردم به جای فروش سهام ارزنده عدالت خود، از منافع آن مانند وثیقهگذاری برای وام و نیز سودهای آتی شرکتها و افزایش قیمت سهام آنها استفاده کنند و سهام خود را نگه دارند.
با این حال برخی سهامداران عدالت که نیاز مالی فوری دارند، برای فروش ۳۰ درصد سهام عدالت خود اقدام کرده و وکالت به بانک یا کارگزار خود دادهاند تا ۳۰ درصد سهام آنها را بفروشد و به حسابشان واریز کند، برخی شهروندان در تماس با فارس، از واریز اندک پول فروش سهام خود گلایه کرده و گفتهاند سهامشان ارزان خریداری شده است.
به عنوان مثال شهروندی برای فروش سهام عدالت خود اقدام کرده و کارگزاری یک بانک ۱۰۸۱ سهم ملی مس، ۳۳۶۲ سهم بانک تجارت و ۲۶۳۴ سهم بانک صادرات و سهام پلایشگاه تهران، اصفهان، پتروشیمی جم، سیمان دشتستان، پست بانک، سرمایهگذاری رنا، ایران خودرو، بیمه دانا، پتروشیمی تندگویان و دیگر سهام ارزنده وی را برای فروش گذاشتهاست.
اما حسین فهیمی سخنگوی آزادسازی سهام عدالت میگوید سهام عدالت مردم توسط کارگزاران به صورت بلوکی و حتی به قیمت بالاتر به فروش میرسد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حسین فهیمی افزود: فروش سهام عدالت در بازار باعث نزولی شدن بازار سرمایه نشده است و نکتهای که این روزها در این رابطه مطرح میکنند، صحت ندارد.
وی با اشاره به اینکه حجم بازار سرمایه عمیق شده است، ادامه داد: در بازاری که بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان معامله صورت میگیرد، عددهای چند صد میلیاردی سهام عدالت در برخی روزها تاثیر زیادی در منفی و مثبت شدن بازار ندارد؛ ممکن است در برخی نمادها تاثیر مقطعی داشته باشد، اما اینکه کل شاخص بورس را منفی و مثبت میکند، صحت ندارد.
فهیمی گفت: از ابتدای آزاد سازی سهام عدالت، بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شد، اما بازار منفی نشد. در این روزها جمعا ۶۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شده است پس فروش سهام عدالت تاثیری در بازار ندارد.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، درباره روشهای فروش سهام عدالت ادامه داد: فروش سهام عدالت تابع قوانین و مقررات بازار بورس است و در فروش سهام عدالت، سفارشات تجمیع و در اختیار گارگزاری قرار میگیرد؛ ضمن اینکه اگر سهم کارگزار برای فروش کم بود، به صورت کل عرضه میکند و اگر به صورت بلوک بود، تابع قانون بلوکی خواهد شد، به طوری که اگر حجم فروش کارگزاری در یک نماد بزرگ و بلوک باشد، مشمول مقررات بلوکی بازار میشود و باید سهام را به این روش بفروشد.
فهیمی ادامه داد: با توجه به اینکه اخیرا امکان فروش ۶۰ درصد سهام عدالت فراهم شده، ممکن است افراد زیادی اقدام به فروش کنند و احتمال دارد سهام، مشمول فروش بلوک یا عمده شود.
وی تصریح کرد: فروش بلوکی سهام عدالت، با نماد ۲ در تابلو بورس درج میشود.
وی با اشاره به اینکه فروش سهام عدالت به صورت عمده یا بلوکی برای حمایت بازار و سهامداران است، گفت: با این روش یک رقابت خاصی بین خریداران عمده شکل میگیرد و گاهی ممکن است، بالاتر از قیمت تابلو فروخته شود.