تلاش رئیس جمهور آمریکا برای جلوگیری از رایگیری پستی در این کشور، نگرانیها از تلاش برای تقلب در ایالات متحده را بالا برده است.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ در حالی که کمتر از ۸۰ روز به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا باقی نمانده که نگرانیها در مورد آینده دموکراسی در این کشور بالا گرفته و بسیاری ادامه ریاست جمهوری دونالد ترامپ را نه تنها تهدیدی برای ساختار سیاسی ایالات متحده میدانند، بلکه از احتمال فرو رفتن این کشور در دامان فاشیسم سخن میگویند.
از همین رو است که حزب دموکرات تمامی ظرفیتهای خود برای شکست دونالد ترامپ در انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) بسیج کرده است تا رئیس جمهور توئیت باز را از اتاق بیضی کاخ سفید بیرون بیاندازد.
البته تلاش برای شکست ترامپ منحصر به حزب دموکرات نبوده و برخی از اعضای حزب جمهوریخواه نیز در تلاش هستند تا ائتلافی علیه وی ایجاد کنند تا آمریکا را از پدیده ترامپیسم نجات دهند. از همین رو بود که برخی از مقامات دولت جورج دبیلیو بوش، رئیس جمهور اسبق آمریکا کمپینی انتخاباتی در درون حزب جمهوریخواه برای شکست ترامپ و حفاظت از دموکراسی ایالات متحده تشکیل دادهاند تا تلاشها برای شکست رئیس جمهور فعلی ایالات متحده را به یک تلاش فراحزبی تبدیل کنند.
کرونا بلای جان ترامپ شیوع ویروس کرونا در آمریکا تاکنون بیش از ۱۶۹ هزار نفر را به کام مرگ فرستاده و از این حیث، ایالات متحده را به عنوان بزرگترین قتلگاه این ویروس در جهان تبدیل کرده است. از همین رو مدیریت اشتباه ترامپ در کنترل و مبارزه با کرونا سبب شده است تا انتقادات شدیدی از کاخ سفید و توانایی شخص رئیس جمهور در اداره کشور در شرایط بحرانی مطرح شود.
در کنار انتقادات از عدم مدیریت صحیح در مبارزه با کرونا توسط کاخ سفید، وضعیت بد اقتصادی در آمریکا سبب شده است که ترامپ در آستانه انتخابات دیگر هیچ دستاوردی نداشته باشد که با تکیه بر آن به جلب آرای مردم بپردازد. در حال حاضر بیش از ۳۰ میلیون نفر در آمریکا شغل خود را از دست دادهاند و بر اساس آمار، از هر چهار آمریکایی، یک نفر توان پرداخت قبضهای خود را ندارد. در کنار این موضوع، افزایش بدهیهای آمریکا، توقف رشد اقتصادی، ورشکستی برخی صنایع و چاپ پول بدون پشتوانه سبب شده که امیدهای ترامپ برای ماندن در کاخ سفید کم رنگ شود.
از همین رو است که دونالد ترامپ به هر دری میزند که ریاست جمهوری خود را تداوم بخشد. یک روز چکهای کمکهای مالی دولت فدرال به مردم را با نام خود امضا میکند، یک روز نیز از احتمال به تعویق انتخابات صحبت میکند و حالا به انتخابات پستی حمله میکند.
آنچه مهم است و باید به آن توجه داشت، این است که انتخابات در آمریکا برخلاف بسیاری از کشورها که در روز تعطیل برگزار میشود تا مشارکت مردم گسترده بوده و کسانی که میخواهند در انتخابات شرکت کنند، احتیاج به مرخصی نداشته باشند، در اولین سهشنبه از ماه نوامبر برگزار میشود و همین موضوع سبب میشود تا بسیاری از مردم که تمایل به رای دادن دارند، رای خود را به صورت پستی ارسال کنند.
سیستم پستی به نفع دموکراتها میآید با توجه به اینکه بر اساس نظرسنجیها بسیاری از مردم که مخالف ترامپ هستند، از روش ارسال پستی رای استفاده خواهند کرد، حالا کاخ سفید تمرکز خود را روی حذف این شیوه رایگیری و یا ایجاد اخلال در این روند گذاشته است. ترامپ نیز که از چند ماه پیش بارها با حمله به رای گیری پستی، آن را عاملی برای تقلب در انتخابات به سود دموکراتها قلمداد کرده بود، حالا تلاش میکند تا با کاهش بودجه پست فدرال و جمع آوری صندوقهای پستی، از شکست بگریزد.
همچنین شیوع کرونا در جهان و همچنین متعاقب آن در آمریکا، سبب شده است که برخی معتقد باشند که شرکت در رای گیری پستی سال جاری نسبت به دور گذشته، افزایش ۵۰ درصدی داشته باشد و حزب دموکرات معتقد است که این افزایش، به سود آنها و به ضرر ترامپ خواهد بود.
به همین منظور ترامپ تلاش دارد تا از تمامی ظرفیتهای قانونی خود برای کاهش استفاده از رایگیری پستی استفاده کند. یکی از این ظرفیتها، کاهش بودجههای پستی بوده که وی اخیرا به منظور مبارزه با کرونا مطرح کرده است. ترامپ گفت که بودجه رایگیری پستی را به مبارزه با بیماری کرونا اختصاص خواهد داد. به همین منظور خدمات پستی ایالات متحده روز جمعه در بیانیهای هشدار داد که با این وضعیت نمیتواند آرای مردم را به موقع تحویل دهد. همچنین شیوع کرونا و قوانین دست و پا گیری که اخیرا تصویب شده، مزید بر علت شده است تا این شرکت در رساندن آرای مردم در مهلت قانونی ابراز ناتوانی کند. افزون بر این رئیسجمهور آمریکا جلوی طرح دموکراتها برای ارائه بودجه اضافی به اداره پست این کشور را گرفته است.
بدین ترتیب تعداد زیادی از مردم آمریکا قادر به شرکت در انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر نخواهند بود. دموکراتها ترامپ را متهم میکنند از مسیر قطع بودجه برای خدمات انتخاباتی پستی به دنبال پیروزی خود است و قصد دارد رای دادن برای مردم آمریکا را سختتر کند. ترامپ هم پیشتر گفته بود اگر در مورد خدمات پستی با دموکراتها به توافق برسد، طرح کمک به اداره پست آمریکا را وتو نخواهد کرد اما برای وی رایگیری پستی همچنان خط قرمز محسوب میشود.
صف آرایی کنگره و کاخ سفید برای نجات دموکراسی در آمریکا نانسی پلوسی و چاک شومر، رهبران دموکراتها در کنگره آمریکا در پی اظهارات رئیسجمهور علیه رایگیری پستی، با صدور بیانیهای ترامپ را متهم به استفاده از «تاکتیکهای خرابکارانه» برای تغییر نتیجه انتخابات کردند.
در این بیانیه آمده است: «در دوره شیوع کرونا مردم داروهای خود را از طریق پست دریافت میکنند، کارگران چکهایشان را در خانه تحویل میگیرند و برگههای رای برای سلامت مردم در خانه به آنها تحویل میشود. با این وجود رییسجمهور جمهوریخواه علیه این خدمات موضع میگیرد.» در بیانیه دموکراتها همچنین عنوان شده که برخی مدیران در اداره پست نیز در همکاری با ترامپ اقدام به ایجاد اختلال در روند این اداره کردهاند که نوعی خرابکاری به حساب میآید.
واکنش اداره پست به تنشهای اخیر میان کنگره و دولت نیز بر نگرانیهای موجود درخصوص سرنوشت انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ افزود. اداره پست امریکا در نامهای به فرمانداران ۴۶ ایالت نوشت که نمیتواند تضمین کند که آرای پستی شهروندان بهموقع برای شمارش در سوم نوامبر تحویل داده شود.
روزنامه گاردین در همین رابطه در گزارشی نوشت: این اتفاق تاثیری جدی بر رقابتها به ویژه در ایالتهایی که به «میدان نبرد» معروف هستند، خواهد داشت. یکی از ایالتهایی که نامه اداره پست را دریافت کرده و به فرماندار آن اعلام شده که عملا امکان جمعآوری آرای پستی در زمان مقرر وجود ندارد، ایالت پنسیلوانیا است. ترامپ در سال ۲۰۱۶ توانسته بود با اختلافی کمتر از یک درصد آرای الکترال این ایالت را از آن خود کند. این بار اما شرایط به کلی متفاوت است و نظرسنجیها نشان میدهد که بایدن میتواند در این ایالت ترامپ را بهطور جدی به چالش بکشد؛ چالشی که در کنار افزایش مشارکت، شکست ترامپ را محتملتر خواهد کرد.
دادستان کل ایالت پنسیلوانیای امریکا در گفتگو با شبکه «سیانان» در این باره تاکید کرد: رییسجمهور امریکا تلاش دارد با ممانعت از رای دادن از طریق پُست، دموکراتها و رنگینپوستان امریکایی را از حق رای قانونیشان محروم سازد تا خودش در انتخابات ریاستجمهوری امسال به پیروزی برسد. شهروندان پنسیلوانیایی عمیقا نگران و ناراحت هستند. من فکر میکنم، مردم در بخشهای روستایی ایالت ما بیشتر نگران باشند که اداره پست نتواند آرای آنها را بهموقع برساند. همچنین ۸۰۰ هزار کهنه سربازی که ما در این ایالت داریم به شدت نگرانِ این موضوع هستند. آنها میخواهند اطمینان حاصل کنند که رایشان از طریق اداره پست بهموقع برسد و حتما شمارش شود. به نظر من، تمام اهالی پنسیلوانیا (نه فقط کسانی که من به آنها اشاره کردم) نگران هستند و میخواهند رایشان ایمن و حفاظت شده باشد. همه میخواهند رایی را که -چه حضوری، چه از طریق پُست- میدهند، حتما شمارش شود.
"کارن بس" عضو مجلس نمایندگان امریکا این اقدام ترامپ را «تلاش برای جلوگیری از رای دادن شهروندان» خوانده و باراک اوباما رئیسجمهور سابق ایالاتمتحده نیز در بیانیهای از قانونگذاران و شهروندان امریکایی خواست تا برای محافظت از صحت انتخابات، اقدامات لازم را انجام دهند. او همچنین خواستار این شد که رایدهندگان امریکایی که میخواهند از طریق سیستم پستی، در انتخابات شرکت کنند، خیلی زود رای خود را به صندوق بیندازند تا بهانهای برای دولت و اداره پست وجود نداشته باشد.
همه چیز به ضرر ترامپ تمام میشود هرچند ترامپ تلاش میکند تا با حذف رایگیری پستی و یا ایجاد اخلال در آن، شانس پیروزی خود را در انتخابات بیشتر کند؛ ولی اقدام او سبب شه است تا بزرگترین اتحادیه پستی امریکا که تعداد زیادی از کارکنان اداره پست امریکا در آن عضویت دارند، اعلام کند که در پی اتخاذ سیاستهای مخرب از سوی رئیسجمهور و همچنین تهدیدهایی که ترامپ علیه اداره پست مطرح کرده که مستقیما معیشت کارگران را تحتتاثیر قرار میدهد، این اتحادیه رسما حمایت خود را از جو بایدن، کاندیدای دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری اعلام میکند.
روزنامه واشنگتنپست نیز در گزارشی اقدام ترامپ در اعلام جنگ به نظام پستی آمریکا را یک هدیه به کمپین دموکراتها و باید میداند که سبب میشود میزان نارضایتی از رئیس جمهور ایالات متحده بالا رفته و سبد رای کاندیدای دموکراتها را بالا ببرد.