عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: به علت شیوع بیماری کرونا در کشور، انجام عمل جراحی پیوند با شرایط و تمهیدات خاصی انجام میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امیرحسن ربانی فوق تخصص جراحی پیوند کبد، از انجام موفقیت آمیز عمل پیوند کبد در بیمارستان آیت الله طالقانی خبر داد و افزود: عمل پیوند کبد برای دختر جوانی که یک سال در لیست پیوند قرار داشت، انجام شد.
وی ادامه داد: این بیمار به هپاتیت خودایمنی مبتلا بود و در نهایت روز گذشته کبد پیوندی با اندازه و گروه خونی مناسب تامین و عمل جراحی انجام شد.
ربانی، عمل پیوند را موفقیت آمیز خواند و افزود: شب گذشته عضو پیوندی فعالیت خود را آغاز کرد. معمولا ۷ الی ۸ روز زمان نیاز است تا آنزیمها به ثبات برسند و بدن با ارگان بیگانه سازگار شود. بیمار پس از گذشت این مدت مرخص میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به کاهش انجام عملهای جراحی به دنبال شیوع بیماری کرونا، تصریح کرد: طبق پروتکلهایی که در زمان اپیدمی تدوین شد، جراحی پیوند فقط برای بیماران مبتلا به نارسایی حاد کبدی انجام میشد، اما با گذشت زمان و کسب شناخت نسبی از بیماری، سایر جراحیها با اعمال تمهیدات خاص صورت میگیرد.
وی، کنترل شرایط درون بخشی، پرسنل، رفت و آمدها و بررسی مداوم تجهیزات را از نمونه تمهیداتی دانست که به علت شیوع کووید ۱۹ به طور مستمر در دستور کار قرار گرفته و بیان کرد: انجام سی تی اسکن ریه از بیماران و معاینه توسط فوق تخصص نقص ایمنی و عفونی نیز از دیگر اقداماتی است که قبل از عمل جراحی صورت میگیرد.