رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران اظهار کرد: دولت نباید یارانه نان ۸۵ میلیون ایرانی را از جیب کشاورزان و گندمکاران بپردازد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدشفیع ملک زاده اعلام کرد: هیچگاه نگاه درستی به بخش کشاورزی نشده و فکری برای کشاورزان نکردهایم.
وی با بیان اینکه کشاورزان دست به تولید میزنند، تا معاش خانواده خود را تامین کنند، تصریح کرد: ملکی که در اختیار کشاورزان است، به ازای هر نفر، سه و دو دهم هکتار تخمین زده میشود و با درآمد کنونیِ گندم کاران، درآمد یک کشاورز در ماه به ۶۰۰ هزار تومان هم نمیرسد و این در حالی است که خط فقر بالای ۵ میلیون تومان است.
ملک زاده تصریح کرد: در چنین شرایطی چگونه انتظار داریم تولید پایدار بماند و کشاورزی ما ادامه داشته باشد؟!
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران با اشاره به مصوبه مجلس که با رأی بالا برای قیمت واقعی گندم به تصویب رسید، ادامه داد: متاسفانه دولت روز گذشته قیمتی شتاب زده (کیلویی ۴ هزار تومان) را اعلام کرد، ولی این اتفاق طی ۱۰ سال اخیر، هیچگاه دیده نشد که دولت در این فصل سال، ابتدای فصل کشت- قیمت خرید تضمینی را مشخص کند.
ملک زاده خاطرنشان کرد: دولت به عمد و مخصوصا این کار را کرد تا ترکیب مناسب شکل نگیرد و چالش ایجاد شود.
وی افزود: ما باید هزینه واقعی را در نظر بگیریم و هر برنامه دیگری داریم هم باید بر اساس واقعیات باشد.
ملک زاده اعلام کرد: گندم وارداتیِ دولت که با ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور موجود است، اگر با ارز نیمایی محاسبه شود بدین معناست که دولت برای دو میلیون تن گندم وارداتی، ۱۲ هزار میلیارد گندم خریده است، ولی بابتِ ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تنی که از گندمکاران داخلی خریده، کمتر از ۲۱ هزار میلیارد پرداخت کرده است.
وی خطاب به دولتِ تدبیر و امید گفت: آیا توان دارید که برای دو میلیون تن گندم این میزان پول را به حساب خارجیها پرداخت کنید، ولی بابت گندمِ داخل و حمایت از اشتغال و کشاورز ایرانی و رسیدن کشور به خود کفایی، توانِ پرداخت هیچ هزینهای را ندارد؟
ملک زاده افزود: دولت برای نیل به مقصود خود، هر روز روی بهانهای دست میگذارد تا حق کشاورزان پرداخته نشود.
همچنین علیقلی ایمانی، نائب رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندمکاران، بزرگترین مشکل گندمکاران را یارانهای بودن آرد و نان و رعایتِ درآمد دولت دانست و افزود: دولت در قیمتگذاری گندم، هم درآمد خود را لحاظ میکند و هم یارانه آرد و نان را در نظر دارد و به همین دلیل، قیمت خرید تضمینی هیچگاه واقعی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه ما هم شرایط سخت اقتصادی را لمس کرده و درک میکنیم، خاطرنشان کرد: کشاورزان هم باید زندگی کنند و معیشت خود را پیش برند.
ایمانی با اعلام اینکه اگر کشاورز قادر به پیش بردن معیشت نباشد، تولید در کشور با چالش روبرو خواهد شد، خاطرنشان کرد: دولت باید در شیوه خرید تضمینی تجدید نظر ایجاد کند؛ چراکه در بازه زمانی کنونی باید تامین منابع کند و یقینا برایش سخت است، ولی اگر خرید محصولات کشاورزی را به سمت بخش خصوصی سوق دهد، در انتهای این زنجیره میتواند به مصرفکننده یارانه پرداخت کند.