عادل دریس گفت: ۱۳ ایستگاه بارگیری کالا به واگن ایجاد کردهایم که ظرفیت روزانه بارگیری ۲۲ هزار تن را دارا است و بدین ترتیب ۵۷ هزار تن ظرفیت بارگیری ریلی در بندر امام خمینی (ره) ایجاد شدند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان امروز در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از طرح توسعه بندر امام خمینی (ره) احداث جاده کمریندی بندر امام به آبادان و یک پروژه ریلی در حاشیه این بندر، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر توسعه ریل بندر در بندر امام خمینی (ره) اظهار داشت: در این بندر ۱۳ ایستگاه بارگیری کالا به واگن ایجاد کردهایم و روزانه ۲۲ هزار تن ظرفیت بارگیری ریلی بندر امام ایجاد شده است که شامل ۸ هزار تن روغن خوراکی و ۱۴ هزار تن غلات است.
وی ادامه داد: اگر بارگیری ریلی ۳۵ هزار تنی روغن خوراکی اضافه شود ظرفیت بارگیری ریلی در بندر امام ۵۷ هزار تن است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان همچنین در پاسخ به سؤالی درباره ایجاد بنادر جدید در استان خوزستان، گفت:فعلا بندر جدید نداریم، اما تعمیرات اساسی اسکله در بنادر شادگان و سجافی، انجام شد.
دریس ادامه داد:سیستمهای اطفای حریق در این دو بندر انجام شده است و همچنین در اروند ۴۰ میلیارد تومان در کنار اسکله ۴۰ هزار تنی و انبار اعتبار گذاشتهایم.
وی گفت:بندر امام خمینی (ره) به عنوان شهر لجستیک غلات معرفی و ابلاغ شد سپس با مطالعه کار خود را از پیش کرانه اسکله و پس کرانه آغاز کردیم.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان افزود:پیش کرانه کانال دسترسی خورموسی با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان به اکران رفته است و تا دو ماه آینده لایروبی خورموسی واگذار و کار آن آغاز میشود.
دریس افزود:ضرورت دارد کشتی با تناژ بالا وارد بندر امام شود که در این حوزه تعمیق هم دیده شد و مقرر شد ۳.۵ میلیون متر مکعب از خورموسی لایروبی شود.
وی اضافه کرد: ضرورت داشت ۴ ترمینال مکانیزه غلات در بندر امام تعریف و از طریق بخش خصوصی اجرا شوند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان ادامه داد:در حال حاضر ظرفیت درجای غلات در بندر امام ۳.۴ میلیون تن است.
دریس در توضیح ترمینالها گفت:ترمینال ۴ غلات مکانیزه با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن ۵۷ درصد رشد دارد.
وی گفت: ترمینال ۳ غلات مکانیزه با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن سیلو و ۳.۸ میلیون تن پیشبینی عملکرد در دو ماه آینده با ارزش سرمایهگذاری ۵۸۰ میلیارد تومان اجرا میشود که سرمایهگذار انتخاب شده است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان ادامه داد:ظرفیت عملکردی ترمینال ۴ عدد ۳.۸ میلیون تن و ترمینال ۳ عدد ۳ میلیون تن است.
دریس خاطرنشان کرد:همچنین ترمینال ۲ غلامت مکانیزه به اکران رفته و سرمایهگذار انتخاب شده است وتا سه ماه آینده تعیین تکلیف میشود. این ترمینال ۴ میلیون تن ظرفیت دارد و ۸۰۰ میلیارد تومان به اعتبار میخواهد. در واقع ترمینال ۴ عملیاتی شده است و ترمینالهای ۲ و ۳ تا دو ماه آینده عملیاتی میشوند. این ترمینالها به تسری در تخلیه کمک میکند و پیشبینی ما کاهش ۳ تا ۵ روزه زمان توقف کشتیها در بندر امام است.
وی یادآور شد: بر اساس اختصاص ارز به کالای اساسی پهلو دهی کشتیها سرعت میگیرد، در حال حاضر پای اسکلهها کشتی زیادی داریم (۸ فروند) که نشان میدهد که مشکل ارز نداریم.