کد خبر:۸۸۰۳۲۴
گزارش|

وزش نسیم خزان در کاخ سفید / کرونا علیه ترامپ

ابتلای رئیس جمهور آمریکا به ویروس کرونا سبب نابسامانی در کاخ سفید و سیاه شدن دورنمای سیاسی در این کشور شده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ صبح جمعه دوم اکتبر (11 مهر) به وقت تهران دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گوشی تلفن همراه خود را برداشت و خبری را در صفحه کاربری خود در توئیتر منتشر کرد که شوکی بزرگ به ایالات متحده و به طور کلی جهان بود.

در حالی که هنوز افکار عمومی آمریکا درگیر مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بود، جایی که جو بایدن دموکرات و دونالد ترامپ جمهوری‌خواه به خوبی از خجالت هم درآمدند، ترامپ در توئیتی از مثبت شدن تست کرونای خود و همسرش خبر داد، خبری که بلافاصله سبب ریزش بورس آمریکا و همچنین شوک سیاسی به جهان شد.

هرچند ابتلای مقامات ارشد کشورهای جهان به کرونا پدیده جدیدی نبوده و پیش از این نیز کسانی چون بوریس جانسون و خائر بولسونارو نخست‌وزیر انگلیس و رئیس جمهور برزیل  که اتفاقا از لحاظ اعتقادات سیاسی به ترامپ بسیار نزدیک هستند، به دلیل بیماری کوئید-19 بستری شده بودند ولی ابتلای رئیس جمهور آمریکا به کرونا به آن دلیل که از همان ابتدای این پاندمی آن را به سخره گرفته بود، سبب شد تا بسیاری این اتفاق را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده عاملی بر شکست رئیس جمهور تاجر پیشه تحلیل کنند.

وزش نسیم خزان در کاخ سفید / کرونا علیه ترامپ

از وایتکس تا مسخره کردن زدن ماسک بایدن

از همان زمان که کرونا وارد آمریکا شد، دونالد ترامپ در نطق‌های مکرر و نشست‌های خبری اعلام کرد که این بیماری خطرناک نیست و حتی از سرماخوردگی زودتر پایان خواهد یافت وی حتی اعلام کرد که کوئید19 تا ئیش از عید شکرگزاری از بین می‌رود و نگرانی‌ها در مورد این بیماری را ساخته و پرداخته مخالفانش دانست.

رئیس جمهور آمریکا با مقایسه میزان مرگ و میر ناشی از آنفولانزای H1N1 مدعی شد که آنفولانزا سالانه جان هزاران نفر را در آمریکا می‌گیرد و بسیار خطرناک‌تر از کرونا است اما این پایان ماجراهای ترامپ نبود و صحبت‌های مکرر وی در محافل مختلف به آرامی سبب شد تا بسیاری از دانشمندان و سیاستمداران از توان وی برای مقابله به پاندمی کرونا، انتقاد کنند.

ترامپ یک روز در جمع دانشمندان از امکان تزریق واکسن آنفولانزا برای درمان کرونا صحبت کرد و روز دیگر تزریق وایتکس برای ضدعفونی کردن بدن را به مردم تجویز کرد. رئیس جمهور آمریکا همچنین از همان ابتدا با ایجاد محدودیت‌های اجتماعی مخالفت کرد و طرفداران خود را ترقیب به بازگشایی مراکزی کرد که به دلیل کرونا تعطیل کرده بودند. ترامپ همچنین فرمانداران دموکراتی که با ایجاد محدودیت عملکرد خوبی در مواجهه با کرونا داشتند را متهم به تلاش برای شکست وی در انتخابات کرد.

رئیس جمهور آمریکا در زمانی که هرج و مرج این کشور را به دلیل کمبود مواد غذایی و دستمال توالت گرفته بود، ترجیح داد به جای رسیدگی به وضعیت کشور، تعطیلات خود را در زمین‌ها گلف خود به خوشی بگذراند و نتیجه همین عملکرد سبب شد تا آمریکا با مرگ بیش از 210 هزار نفر، بزرگ‌ترین قتل‌گاه کرونا در جهان باشد.

ترامپ که خود و همراهانش به هیچ وجه پروتکل‌های بهداشتی ازجمله زدن ماسک را رعایت نمی‌کرد، حتی در مناظره اول انتخاباتی در مقابل بایدن، وی را به دلیل زدن ماسک  و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به سخره گرفت.

وزش نسیم خزان در کاخ سفید / کرونا علیه ترامپ

کرونا سورپرایز اکتبر برای ترامپ

بحران عدم مدیریت کاخ سفید در مهار کرونا تنها سبب افزایش شمار قربانیان در آمریکا نشده، بلکه اقتصاد ثروتمندترین کشور جهان که خود را بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا می‌داند را نیز دستخوش تهدید کرده است، به طوری که در حدود 30 میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست داده‌اند. چاپ بدون پشتوانه دلار، رشد اقتصادی منفی و بیکاری میلیون‌ها نفر در آمریکا سبب شده است که ترامپ که همیشه به دستاوردهای اقتصادی خود می‌بالید، رویای باقی ماندن در کاخ سفید را کم‌رنگ‌تر از گذشته ببیند.

در آمریکا از زمان رقابت نیکسون و کندی در انتخابات ریاست جمهوری، مرسوم بوده که کاندیدای پیروز توانسته است در ماه اکتبر (ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که همیشه در اولین دوشنبه ماه نوامبر برگزار می‌شود) اقدامی کند که باعث پیروزی‌اش شده که به سورپرایز اکتبر معروف است.

حالا ترامپ که به شدت زیر تیغ تند انتقادات بی‌کفایتی در کنترل کرونا قرار دارد، سورپرایز اکتبر اما به جای آنکه به نفعش باشد، نتیجه عکس داده و ابتلای وی و همسرش به کرونا سبب شده است که بسیاری معتقد باشند، کسی که توان حفاظت از خود را در مقابل بیماری ندارد، توان اداره کشور در شرایط حساس را هم نخواهد داشت.

از همین رو است که علیرضا شیخ عطار سفیر پیشین ایران در آلمان و هند معتقد است که ابتلای ترامپ به کرونا یک امتیاز منفی برای وی محسوب می‌شود و فعالیت‌های انتخاباتی رئیس جمهور امریکا را تحت تاثیر قرار داده و مردم را نسبت به قابلیت‌های وی در اداره کشور رویگردان می‌کند.

وزش نسیم خزان در کاخ سفید / کرونا علیه ترامپ

افکار عمومی آمریکا علیه ترامپ

اما با مثبت اعلام شدن تست کرونای ترامپ، همسر و برخی از کارکنان کاخ سفید بسیاری از خبرنگاران و مردم آمریکا با مسخره کردن ترامپ و سخنان قبلی وی در مورد تزریق وایتکس برای ضدعفونی، خواستار همین اقدام از سوی رئیس جمهور آمریکا شدند.

همچنین برخی با یادآوری تبلیغ یک داروی ضدمالاریا توسط ترامپ که بارها از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا اثربخشی آن بر درمان کرونا رد شده و بعدا مشخص شد که دلیل تبلیغ آن از سوی رئیس جمهور ایالات متحده، سهامدار بودن وی در کارخانه آن بوده است، از ترامپ خواستند تا برای درمان کرونا از آن دارو استفاده کند.

«هو شیجین» سردبیر صریح روزنامه دولتی گلوبال تایمز نوشت: رئیس جمهور ترامپ و بانوی اول هزینه قمار خود را برای اهمیت ندادن و کوچک شمردن بیماری کووید ۱- را  پرداخت کردند.

«هیرویوکی نیشیمورا» یک کارآفرین ژاپنی نیز با اشاره به ایده ای که ترامپ در اوایل سال جاری برای درمان مطرح کرده بود، با تمسخر نوشت: در اینجا فرصتی برای او فراهم شده تا در واقع ایده تزریق ضد عفونی کننده به خود و مقابله با آن (در برابر ادعاهای) اخبار جعلی را امتحان کند.

حالا که نسیم پاییزی در باغ‌های گیلاس مجاور کاخ سفید وزیدن گرفته، باید گفت که درونمای باقی ماندن ترامپ در کاخ سفید نیز تیره و تار گشته است. ترامپی که سعی می‌کرد از کرونا ابزاری برای حمله به چین برای مقاصد انتخاباتی استفاده کند، حالا اسیر همین ابزار شده و با ادامه شرایط موجود، هرچه زودتر باید به دنبال تهیه چمدان برای جمع کردن اسباب و اثاثیه‌اش از کاخ سفید باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار