جمشید نفر گفت: با افزایش ۱۰ برابری قیمت ارز باید صادرات ۳ برابر افزایش مییافت در حالی که شاهد افت ۳۰ درصدی صادرات در نیمه نخست امسال بودیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که چرا برخلاف اینکه گفته میشد صادرات با افزایش قیمت ارز رشد خواهد کرد، در سال جاری علیرغم افزایش شدید قیمت ارز کاهش صادرات را تجربه کردیم، گفت: خود تحریمی مهمترین مساله در عدم موفقیت ما در صادرات بوده است.
نفر افزود: خود تحریمی باعث شده تا در زمانهایی که اتفاقات خوبی برای اقتصاد کشور رخ میدهد نتوانیم حرکتهای مثبتی داشته باشیم.
وی بیان داشت: خود تحریمی با صدور بخشنامههای مختلف دست و پاگیر ارزی ایجاد شده چنانچه برخلاف انتظاری که از رشد صادرات با توجه به افزایش قیمت نرخ ارز وجود داشت در نیمه اول امسال صادرات کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افت داشت.
نفر در پاسخ به این سوال که متولیان صادرات در بخش دولتی معتقدند که کرونا و محدودیتهای ناشی از آن باعث کاهش صادرات شده است، این مساله از نظر شما درست است، گفت: شکی نیست که کرونا در کاهش صادرات کشور تاثیرگذار بوده است، اما به هر حال یک سری مشکلات داخلی و همانطور که اشاره کردم خود تحریمیها و قوانین دست و پاگیر داخلی عامل اصلی کاهش صادرات در نیمه نخست سال جاری بوده است.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: با افزایش ۱۰ برابری قیمت ارز صادرات باید حدال ۲ تا ۳ برابر افزایش مییافت، اما با توجه به خود تحریمیها و مشکلات داخلی شاهد کاهش ۴۰ درصدی صادرات بودیم.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به الزام صادرکنندگان به رفع تعهد ارزی در حال حاضر صادرات ریالی متوقف شده است، آیا صادرات ریالی میتوانست برای توسعه صادرات کشور موثر باشد، گفت: صادرات ریال در دوران تحریمها راهی بود تا بسیاری از احتیاجات و نیازهای وارداتی ما را با تهاتر کالا تامین شود که متاسفانه این فرصت را مانند بسیاری از فرصتهای دیگر از دست دادیم.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: دولتمردان ما در شرایط فعلی کشور و فشار ناشی از تحریمها موظفند که یک کار علمی و کارشناسی در رابطه با توسعه صادرات ریالی انجام دهند که این کار را هم انجام نداده اند.