به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد خوش چهره عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران نیز گفت: افزایش نرخ بهره تشدیدکننده تورم است، زیرا هزینههای تولید را افزایش میدهد. نرخ بهره تسهیلاتی که برای تولید در نظر گرفته میشود با افزایش نرخ سود بانکی بالا میرود که آثار تورمی را به همراه میآورد.
وی افزود: دولت باید برای اتخاذ سیاستهای اقتصادی در شرایط عادی، بخشی از پولهای سرگردان در جامعه را از طریق بالا بردن نرخ بهره بانکی جمع آوری کند، اما اکنون اقتصاد ایران دارای شرایط غیرطبیعی است و افزایش نرخ بهره نه تنها تاثیری که دولت به دنبال آن است را نخواهد داشت، بلکه آثار تورمی را هم به جای میگذارد.
این استدلال که نقدینگی موجود در جامعه به سمت بازار ارز و خرید دلار رفته است، قابل قبول نیست
این اقتصاددان با اشاره به نبود رابطه میان بالا رفتن نقدینگی و تاثیر آن در گرانی ارز گفت: این استدلال که نقدینگی موجود در جامعه به سمت بازار ارز و خرید دلار رفته است، قابل قبول نیست، زیرا حدود یک درصد از مردم عادی جامعه برای حفظ ارزش پول خود به دنبال خرید دلار میروند و بیشتر صاحبان سرمایه و ثروت، شرکتهای دولتی و بانکها باانگیزه سوداگری به دنبال خرید ارز هستند.
وی یکی از دلایل وجود مشکلات اقتصادی را نقدینگی عنوان کرد و افزود: مشکل اصلی اقتصاد کشور افزایش نقدینگی نیست بلکه ضعف سیاستهای پولی و مالی دولت است که اجازه داده سوداگری، دلالی و واسطه گری در راستای منویات دنیای سلطه در ایران عمل میکند.