آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۸۳۵۰

نگاه ناامیدانه سهامداران حقیقی به تابلوی بورس

بازار بورس و فرابورس ۲۰‌مرداد ماه تا‌کنون معادل کل حجم نقدینگی یعنی ۳ هزارهزار میلیارد تومان از ارزش خود را از دست داده‌ است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اگر چه انتظار می‌رفت بازار سرمایه روز گذشته را با رشد شاخص‌ها به پایان برساند، اما در این روز نیز روند اصلاحی بازار که دیگر برخی از کارشناسان نیز آن را نزول می‌خوانند، ادامه یافت. این رویداد در حالی است که بازار بورس و فرابورس ۲۰‌مرداد ماه تا‌کنون معادل کل حجم نقدینگی یعنی ۳ هزارهزار میلیارد تومان از ارزش خود را از دست داده‌ است. همین ریزش‌ها موجب شده است تا نقدینگی در روزی که انتظار می‌رود نرخ ارز، طلا و سکه با اصلاح مواجه شود، به این بازار‌ها ورود کند و مانع از اصلاح این بازار‌ها شود.
 
اگر چه تا قبل از ۲۰‌مرداد‌سال جاری شاهد صعود‌های پی در پی بازار سرمایه بودیم، اما از آن تاریخ تا‌کنون جز اصلاحی که برخی از کارشناسان هنور واژه ریزش را برای آن به کار نمی‌برند، چیز دیگری در بازار سرمایه رؤیت نمی‌شود، از این رو که باید از وزیر اقتصاد و شورای‌عالی بورس و رئیس سازمان بورس و مدیران ارکان پرسید، چرا در زمانی که بازار در رشد بود تعادل‌های عرضه و تقاضا را برقرار نکردید که ارزش بورس و فرابورس به محدوده ۹ هزارهزار میلیارد تومان برسد و سپس هم اکنون به محدوده ۶ هزارهزار میلیارد تومان اصلاح کند. شاید در شرایط کنونی اگر بازار سرمایه رو به راه بود، می‌توانستیم به واسطه هدایت نقدینگی به این بازار، تعادل را در اقتصاد برقرار کنیم، زیرا در شرایطی که روز گذشته انتظار می‌رفت بازار ارز، طلا و سکه اصلاح شود به لطف رکورد‌شکنی حجم پول در محدوده ۶۵۰‌هزار‌میلیارد‌تومان، اصلاح چندانی در بازار‌های مذکور شکل نگرفت و در ساعات میانی روز گذشته مجدداً به لطف ورود نقدینگی به بازار ارز، طلا و سکه رشد این بازار‌ها خبر ساز شد.

در این میان بسیاری از سهامداران که به شکل روزانه در روز‌های معاملاتی، سرمایه‌ای را که آب می‌رود، نظاره می‌کنند، از مدیران دولتی و شورای عالی بورس و رئیس سازمان بورس و به ویژه رئیس کل بانک مرکزی انتظار دارند در رابطه با آنچه در بازار سرمایه طی یکسال گذشته، گذشته است، گزارشی ارائه دهند تا مشخص شود دلیل فراز و فرود‌های بازار سرمایه چه بود.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روزگذشته هم در روند سقوط قرار گرفت و در نهایت با کاهش ۲۲‌هزار و ۴۰۲‌واحد روبه‌رو شد و ارزش معاملات بورس به ۲/۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافت. سهامداران حقیقی که با هزار امید و آرزو به این بازار ورود کرده‌اند، همچنان ناامیدانه به تابلوی بورس نگاه می‌کنند که شاخص‌های آن قرمز است و شاخص کل بورس مرتب کاهش پیدا می‌کند.

دیروز نیز در پایان معاملات شاخص کل بورس با کاهش ۲۲‌هزار و ۴۰۲‌واحد به رقم یک‌میلیون و ۲۴۰‌هزار و ۴۸۴‌واحد رسید. همچنین شاخص کل بورس با معیار هم‌وزن با کاهش ۲‌هزار و ۷۰۸‌واحد به رقم ۳۶۸ هزار و ۸۶۶ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۴‌میلیون و ۷۱۴‌هزار میلیارد تومان رسید. اگر چه روزگاری در بورس و فرابورس حدود ۳۰‌الی ۴۰‌هزار میلیارد تومان مبادله در روز رقم می‌خورد، اما روز گذشته مجموع ارزش معاملات بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران تنها بیش از ۴ هزار و ۹۰‌میلیارد تومان بود، بدین ترتیب به نظر می‌رسد بازار سرمایه به ارائه تحلیل همه جانبه در رابطه با آنچه در آن گذشته است، نیاز دارد تا سهامداران بتوانند در رابطه با ماندن یا رفتن از این بازار تصمیم درستی را اتخاذ کنند.
منبع: روزنامه جوان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار