به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، وعده های غذايي ما همه ی روزه از صبحانه شروع شده و به شام ختم مي شود اما آيا ميدانيد صبحانه يکي از وعده های غذايي مهم براي سلامت انسان است؟ صبحانه اولین وعدهی غذایی برای تأمین مواد لازم برای بدن است و البته آنها که صبحانه میخورند به بدنشان کلسیم، فیبر، روی و آهن بیشتری وارد میکنند و در وعدههای غذایی بعدی هم بدنشان ویتامینها و مواد معدنی بیشتری جذب میکند. مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین می شود، این هورمون باعث می شود که سلول های چربی، اسیدهای چرب بیشتری ذخیره کند.
میتوانید به خوردن صبحانههای متفاوت فکر کنید و به صبحانه به عنوان درمان یک بیماری نگاه کنید. از اینکه بگویید اشتها ندارم و میل و رغبتی به خوردن صبحانه ندارم را کنار بگذارید و توجه بیشتری به این وعده غذایی کنید. یک صبحانه سالم و ساده و خوشمزه میتواند نقش مهمی را در سلامت بدن ایفا کند. صبحانه یک وعده غذایی مهم در سلامت بدن انسان است.
اگر شما فقط بدلیل صرفه جویی در زمان و یا بیشتر خوابیدن صبحانه نخورید، در واقع بدن خودرا در حالت ناشتایی طولانی مدت قرار میدهید که این موضوع منجر به مشکلات متعدد جسمانی و رفتاری شما میشود. در این جا ما برای شما لیستی از صبحانههای خوشمزه که در روزهای شلوغ وقت کمتری از شما میگیرند، تهیه کرده ایم.
ارده و انواع شیرهها جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب میگردند. شیره خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده ی صبحانه باعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد میشود. انواع حلواشکری یا ارده کنجد با مرغوب ترین کیفیت با قیمتهای مختلف نیز موجود است که به راحتی میتوانید به صورت اینترنتی اقدام به خرید کنید.
مربا مملو از قند ساده است که هر قاشق مرباخوری اش یک واحد قند ارزیابی میشود. در کل، بهتر است که قندهای ساده را برای صبحانه انتخاب نکنید، زیرا به دنبال افزایش قندخون، افت آن و بروز گرسنگی حتمی خواهد بود. انواع مربا در طعم و بسته بندی های مختلف که به صورت ارگانیک و بدون قند تهیه میشوند در بازار موجود است.
این خوراکی فقط شبیه ترافل است و درست کردن آن از شما وقت زیادی نمیگیرد. برای درست کردن این صبحانه کامل، مقوی و پرانرژی کافی است روی یک ورقه نان جوی سبوسدار، مقداری کره بادامزمینی بمالید، سپس مقداری عسل روی کره بریزید و آن را با موز بپوشانید. اگر دوست دارید، میتوانید نانها را کمی در مايکروفر داغ کنید. این صبحانه پرانرژی برای بچهها مناسب است.
البته از نوع سبوس دار مثل نان سنگک و نان های تیره فانتزی. این ماده غذایی جزو اصلی صبحانه است که با تأمین کربوهیدرات روزانه، تا حدودی انرژی مورد نیازتان را تأمین خواهد کرد.
نان تست شده هم مزه خوبی دارد و هم هضم آن راحتتر است. اگر توستر ندارید لازم نیست نگران تست کردن نان باشید. شما میتوانید مقداری کره دو طرف نان بمالید و آن را در تابه داغ قرار دهید. نان را چند بار برگردانید و صبر کنید تا کره نان را سرخ و برشته کند. میتوانید روی این نانهای تست کرهای کمی خاک قند بپاشید و با مربای تمشک آن را سرو کنید. البته این نانها با پنیر هم بسیار خوشمزه خواهند شد.
یکی از مهمترین نوشیدنی های مغذی «منبع کلسیم» برای صبحانه، شیر است که مصرف پرچرب آن بیشتر توصیه میشود. مصرف یک واحد شیر (یک لیوان) در وعده صبحانه نیز توصیه می شود چون موجب رفع بی حالی، بی حوصلگی و عصبانیت می شود و مغز را برای یادگیری بیشتر و یادآوری آسان تر آماده کرده و چون کلسیم شیر از جذب آهن غذا جلوگیری می کند و صبحانه کمترین میزان آهن را دارد، مصرف شیر در این وعده مطلوب است. برای آشنایی با سایر مواد غذایی دارای کلسیم به این مطلب مراجعه نمایید.
یکی از اجزای پُر پروتئین صبحانه، پنیر است که البته نوع کم نمک و کم چرب آن بشما توصیه میشود.بهتر است آن رابا ماده غذایی دیگری مانند کنجد، گردو و حتی سبزیجات خوشبو طعم دار کنید. ترکیب پنیر با سبزیجات از بهترین صبحانههاست. شما میتوانید از انواع سبزی خوردن برای همراهی با پنیر استفاده کنید اما یکی از خوشمزهترین صبحانه و عصرانههای ایرانی نان و پنیر و گوجه یا خیار است. این ترکیب خوشمزه با پنیر سفید یا پنیر خامهای خیلی خوب میشود. برای اینکه این صبحانه قدیمی را خوشمزهتر کنید، میتوانید شکلهای جالبی به آن بدهید. به خصوص بچهها از دیدن این آدمک جالب هیجانزده خواهند شد.
یکی از اجزای چرب صبحانه گردو است. این مغز که سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است، خوردن اش حتی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند نیز نجات بخش است، پس حداقل دو شماره گردو را در صبحانه بخورید.
یادتان باشد که در پنیر ماده اي به نام تیرامین وجوددارد که اگر در مغز جمع شود، باعث کند ذهنی میشود. البته این ماده توسط یک نوع آنزیم موجود در بدن انسان میتواند تجزیه شود، ولی این آنزیم تا حد مشخصی فعال است. برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد کرد و اینکار با خوردن گردو که حاوی مقداری مس است، انجام می شو د. بهمین دلیل در متون دینی، خوردن گردو به همراه پنیر توصیه شده است.
یکی از صبحانههای رایج شرق آسیا ماست و میوه است. البته آنها از ماستهای شیرین استفاده میکنند. در ایران هم ماست میوهای با توتفرنگی یا سیبترش در بازار هست. اما اگر ماست میوهای آماده را دوست ندارید میتوانید از ماست چکیده یا ماست خامهای استفاده کنید و خودتان ماست میوهای درست کنید. ماست چکیده را با میوههایی مثل انار، آناناس، سیب یا میوههای دیگری که دوست دارید ترکیب کرده و میل کنید.
یکی دیگر از مواد پروتئینی صبحانه تخم مرغ است که آن رابه صورت آب پز، عسلی، نیمرو و املت میل میکنند. نوع آب پز آن برای کسانی که محدودیت دریافت انرژی دارند، توصیه میشود. بهتر است از نوع عسلی آن صرف نظر شود، زیرا امکان آلودگی به میکروب سالمونلا در آن بالاست. نوع نیمروی آن بدلیل سرخ شدن در روغن برای افرادی که کمبود وزن دارند، بهتر است و املت نیز بدلیل مخلوط شدن با سبزیجات گزینه دیگری برای کم وزن ها به حساب میآید.
مصرف میوههای تازه مثل سیب و پرتقال بدلیل داشتن فیبر و ویتامین C برای صبحانه مناسب هستند. مصرف آب پرتقال به همراه تخم مرغ و یا عدسی باعث افزایش جذب آهن موجود در انها میشود. گوجه فرنگی و چند برش هویج پخته نیز تأمین کننده بتاکاروتن و افزایش دهنده جذب املاحی مثل آهن هستند.
این صبحانه مقوی و پرانرژی برای بچههایی که به مدرسه میروند و کسانی که کار سنگین دارند، مناسب است. در یک کاسه کمی خامه صبحانه ريخته، سپس مقداری مغز گردوی رنده شده را روی آن بریزید. بعد مقداری مغز بادام، فندق، پسته، قیسی و کشمش را خرد کنید و روی خامه اضافه کنید. این خوراکی خوشمزه را میتوانید با نان میل کنید و تا وقت ناهار نگران تمام شدن انرژی اعضای خانواده نباشید.