آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۶۰۴۹

انتقاد لاوروف از سرسپردگی کامل اتحادیه اروپا در برابر آمریکا

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا ادعای ایفای نقش یک قطب نظام نوین جهانی را کنار گذاشته و کاملاً پیرو آمریکا شده، از تلاش غرب برای ضربه‌زدن به همکاری‌های نظامی - فنی هند با روسیه خبر داد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، امروز(سه‌شنبه) در سخنرانی خود در نشست شورای امور بین‌الملل روسیه که از طریق کنفرانس ویدیوئی برگزار شد، اعلام کرد که اتحادیه اروپا ادعای خود درباره ایفای نقش، به‌عنوان یکی از مراکز جهان چند قطبی را کنار گذاشته و کاملاً به سمت پیروی از ایالات متحده روی آورده است.

لاوروف گفت: «یکی از نتیجه‌گیری‌هایی که من می‌خواهم اکنون انجام دهم و ما در حال حاضر روی آن کار می‌کنیم، ارزیابی این پدیده است که ظاهراً اتحادیه اروپا دیگر نمی‌‌تواند ادعای نقش یکی از قطب‌ها در جهان چندقطبی را که به‌صورت عینی شکل گرفته، داشته باشد و کاملاً به‌سمت پیروی از ایالات متحده آمریکا سوق پیدا کرده است».

وزیر خارجه روسیه این واقعیت را مورد توجه قرار داد که آلمان اخیراً در بسیاری از مسائل دقیقاً این خط‌مشی را دنبال کرده، در حالی ‌ که ادعای خود را برای داشتن نقش رهبری کامل در اتحادیه اروپا همچنان حفظ کرده است. به گفته وی، فرانسوی‌ها تا حدودی سیاست متفاوتی را در پیش گرفته‌‌اند، ولی گرایش غالب در اتحادیه اروپا به سمت کنار گذاشتن ادعاهای خود درخصوص یکی از قطب‌های نظام چند قطبی جهان است.

لاوروف یادآور شد که اتحادیه اروپا با تصویب مکانیزم عمومی برای اعمال تحریم‌‌ها برای نقض حقوق بشر، پس از مواضع آنها در قبال حملات شیمیایی و سایبری، بار دیگر توانست تحسین مایکل پامپئو، وزیر خارجه آمریکا را به‌دست آورد، بدون اینکه زحمت درخواست تجدیدنظر در نهادهای جهانی را که تحت نظارت سازمان ملل ایجاد شده‌اند، به خود بدهد.

تلاش غرب برای کاهش همکاری ‌های نظامی هند با روسیه و مقابله آن با چین

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین اعلام کرد که کشورهای غربی هند را تحت فشار زیادی قرار می‌دهند تا همکاری‌های نظامی - فنی دهلی‌نو با مسکو را تضعیف کنند و این کشور را به مقابله با چین سوق دهند.

لاوروف گفت: «من تردیدی ندارم که غرب در تلاش است تا الگوی نظام تک‌قطبی جهانی را احیا کند. کشورهایی مانند چین و روسیه به سختی تابع آن خواهند بود؛ ولی قطب‌هایی مانند هند، در معرض سیاست‌های بسیار پیچیده و تهاجمی غرب قرار دارند که سعی دارد این کشور را به سمت بازی‌های ضدچینی سوق و راهکار هندو - اقیانوس آرام را ارتقا دهد و تلاش می‌کند تا مشارکت بسیار و روابط راهبردی و ممتاز ما با هندی‌ها را تضعیف کند. فشار بسیار سختی از سوی آمریکایی‌ها بر دهلی درخصوص کاهش همکاری نظامی - فنی با روسیه اعمال می‌شود».

به گفته وی، در حال حاضر کشورهای غربی، با نادیده گرفتن گرایش‌های واقع‌بینانه توسعه جهانی، دوباره مایلند تا به الگوی جهان تک‌قطبی بازگردند و همه کشورها را درگیر آن کنند و روسیه و چین را به "بعد" بسپارند؛ البته مقامات مسکو هم در نظر دارند دستور کار واحدی را در عرصه بین‌المللی پیش ببرند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار