کد خبر:۸۹۹۷۸۸

اردوغان‌: امیدوارم اتحادیه اروپا دست از کوری استراتژیک خود بردارد

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه روابط این کشور با اروپا و آمریکا طی یک سال اخیر دچار دشواری‌هایی شده بود، ابراز امیدواری کرد با روی کار آمدن دولت جدید دموکرات در آمریکا، فصل جدیدی در روابط آن‌ها رقم بخورد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز (چهارشنبه) درباره دوره ریاست‌جمهوری احتمالی «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا ابراز امیدواری کرد.

به نوشته روزنامه «دیلی‌صاباح»، اردوغان طی سخنرانی در جمع نمایندگان پارلمانی حزب عدالت‌وتوسعه گفت: «ترکیه نمی‌تواند به غرب یا شرق پشت کند. همزمان که روابط خوبی را با آمریکا و اروپا حفظ می‌کنیم، نباید از آفریقا و آسیا نیز غافل شویم».

وی با اشاره به تنش‌هایی که ترکیه در سال اخیر با اروپا و آمریکا بر سر مسائلی، چون شرق مدیترانه و خرید تسلیحات از روسیه داشت، توضیح داد: «سال پر چالشی در روابط خود با آمریکا و اروپا داشتیم. امیدوارم اتحادیه اروپا دست از کوری استراتژیک خود بردارد. همچنین انتظار دارم رئیس‌جمهور منتخب آمریکا [جو]بایدن، با ترکیه برخورد گرمی داشته باشد».

رئیس‌جمهور ترکیه با ابراز امیدواری برای گشوده شدن فصل جدیدی از روابط این کشور با آمریکا و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱، گفت باور دارد بایدن «اهمیت ضروری» روابط با ترکیه را نشان خواهد داد.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، اردوغان در واکنش به درخواست دادگاه حقوق بشر اروپا برای آزادی «صلاح‌الدین دمیرتاش» رئیس حزب کُرد «دموکراتیک مردمان» از زندان، گفت: «اگر این دادگاه می‌خواهد مورد احترام ترکیه قرار بگیرد، ابتدا باید اقداماتش را اصلاح کند. باید بداند که چنین تصمیمی، حمایت از تروریست است».

وی همچنین افزود: «دادگاه حقوق بشر اروپا صلاحیتی ندارد که به‌جای دادگاه‌های ترکیه تصمیم بگیرد. امیدواریم این دادگاه موضع مشابهی در قبال تروریست‌های فِتو (جنبش گولن) اتخاذ نکند».

هفته قبل بود که وزارت خزانه داری آمریکا از تحریم رئیس صنایع دفاعی ترکیه خبر داد. منابع خبری گزارش دادند که وزارت خزانه‌داری آمریکا صنایع دفاعی ترکیه و «ابراهیم دمیر» رئیس آن را تحریم کرده است.

از سوی دیگر، سران اتحادیه اروپا به ترکیه شدیداََ هشدار دادند در صورتی که دست از «حفاری‌های غیرقانونی» در شرق مدیترانه برندارد، با تحریم‌های سختی مواجه خواهد شد.

در واکنش به این هشدارها، وزارت خارجه ترکیه نیز با متهم کردن اتحادیه اروپا به داشتن موضع جانب‌دارانه در تنش‌های شرق مدیترانه، گفته بود از نظر آنکارا این تحریم‌ها غیرقانونی هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار