کد خبر:۹۰۰۰۶۴

افت ۲۰ درصدی صادرات نسبت به پارسال/ چرا علیرغم افزایش نرخ ارز صادرات بیشتر نشد؟

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با ابراز امیدواری برای رشد صادرات تا پایان سال گفت: علیرغم این رشد به میزان صادرات سال گذشته نخواهیم رسید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد لاهوتی با تحلیل وضعیت تجارت کشور در ۹ ماهه نخست امسال، گفت: براساس اعلام آمار تجارت کشور توسط گمرک، حجم صادرات ما در ۹ ماهه ابتدای امسال به ۲۵ میلیارد دلار و واردات به ۲۶ میلیارد دلار رسیده است که بر این اساس تراز تجاری کشور یک میلیارد دلار منفی است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به افزایش حجم صادرات در آذرماه امسال نسبت به آبان و مهرماه بیان داشت: براساس پیش بینی‌ها در ۶ ماهه دوم سال با برطرف شدن مشکلات ناشی از کرونا و بازشدن مرز‌ها و همچنین با توجه به افزایش نرخ ارز و رقابتی شدن صادرات، رشد صادرات مثبت‌تر بود، اما علیرغم این رشد، صادرات کشور در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد منفی است.

وی با اشاره به بازار‌های هدف صادراتی گفت: اگرچه هند در زمینه واردات از ایران جزء ۵ کشور اول واردکننده از ایران است، اما این کشور با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها خرید کالا از ایران را کاهش داده است لذا به نظر می‌رسد که باید در این زمینه تلاش بیشتری انجام شود تا بازار‌های صادراتی به این قبیل کشور‌ها را حفظ کنیم.

لاهوتی در مورد تجارت با آلمان نیز، گفت: علیرغم تمام محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها روابط تجاری ایران و آلمان حفظ شده است و این کشور جزء ۵ کشور واردکننده کالا از ایران است که به نظر می‌رسد این موضوع نیز حائز اهمیت است.

* علیرغم افزایش نرخ ارز چرا صادرات کاهش یافت؟

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در مورد دلایل کاهش ۲۰ درصدی صادرات در ۹ ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل علیرغم افزایش نرخ ارز بیان داشت: در ۴ ماهه ابتدای امسال به دلیل محدودیت‌های ناشی از کرونا اغلب مرز‌ها مسدود بود و تقاضا در بازار‌های هدف صادراتی کاهش یافته بود، اما به مرور و با برطرف شدن این مشکلات شرایط نقل و انتقال کالا بهتر شد به طوری که در ۶ ماهه دوم سال صادرات افزایش یافت و پیش بینی می‌شود روند افزایش صادرات تا پایان سال ادامه یابد، اما میزان صادرات به میزان صادرات سال گذشته نخواهد رسید.

لاهوتی گفت: یکی دیگر از دلایل عدم رشد صادرات متناسب با افزایش نرخ ارز، سیاست‌های متعدد و بخشنامه‌های متناقض در موضوع بازگشت ارز و رفع تعهد ارزی صادرکنندگان است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به ابلاغ بخشنامه دو ماه قبل معاون اقتصادی رئیس جمهور، افزود: با ابلاغ این بخشنامه در مورد بازگشت ارز، بارقه امید در دل صادرکنندگان به وجود آمد، اما این بخشنامه تا امروز اجرایی نشده است در حالی که پیش بینی می‌شود با اجرایی شدن آن بسیاری از مشکلات برطرف شود و روند افزایش صادرات مجددا ادامه یابد.

وی همچنین با اشاره به کاهش ۱۶ درصدی واردات بیان داشت: در ۹ ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در جهت حمایت از تولید داخلی و مدیریت منابع ارزی در شرایط جنگ اقتصادی این میزان کاهش واردات رقم خورد و در مجموع تجارت ۹ ماهه امسال به رقمی بیش از ۵۱ میلیارد دلار رسید.
منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار