آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۱۵۲۳

افت ۱۳ هزار و ۸۵۷ واحدی شاخص بورس در پایان معاملات امروز

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران گرچه با کاهش ۱۳ هزار و ۸۵۷ واحد روبرو شد، اما ارزش معاملات بورس و فرابورس بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران از روزی که کارت زرد مجلس به وزیر اقتصاد داده شد، به شدت کاهش یافت. امروز هم وضعیت شاخص کل بورس کاهشی بود، به گونه‌ای که در پایان معاملات با افت ۱۳ هزار و ۸۵۷ واحد به رقم یک میلیون و ۳۹۸ هزار و یک واحد رسید.

همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن امروز با کاهش ۱۷۱۹ واحد به رقم ۴۶۳ هزار و ۷۱۵ واحد رسید. ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۵ میلیون و ۵۴۴ هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله گران بیش از ۹.۲ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۲.۱ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۲ هزار و ۹۶۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
 
روند یکساله شاخص بورس تهران

ارزش معاملات فرابورس هم امروز به بیش از ۱۴ هزار و ۸۹۶ میلیارد تومان رسید، یعنی معامله‌گران امروز در بورس اوراق و فرابورس ایران بیش از ۲۷ هزار و ۸۲۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند. امروز همه شاخص‌های بورس قرمز بودند، که حکایت از کاهش این شاخص‌ها دارد.

به گونه‌ای که شاخص کل با معیار وزنی ـ ارزشی و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی هر کدام با ۹۸ صدم درصد با کاهش روبرو شدند.

همچنین شاخص کل و شاخص قیمت در معیار هموزن ۳۷ صدم درصد افت کردند. شاخص آزاد شناور ۸۹ صدم درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس ۹۹ صدم درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۹۷ صدم درصد کاهش یافت.

نقشه معاملات امروز بورس تهران

امروز نماد گل گهر بیشترین اثر تقویتی در شاخص بورس را داشته و در سوی دیگر نماد‌های شستا، ملی مس، هلدینگ تاپیکو، پالایش نفت اصفهان، پالایشگاه تهران و پالایشگاه بندرعباس بیشتری اثر کاهشی بر شاخص بورس را داشتند.

در این زمینه برخی از سهامداران مرتب در تماس با خبرگزاری فارس از افت قیمت واحد‌های سرمایه‌گذاری پالایشی‌ها گلایه دارند و می‌گویند قرار بود دولت این واحد‌ها را با ۳۰ درصد تخفیف ارائه کند و اکنون بعد از ۳ ماه سرمایه‌گذاری در واحد‌های پالایشی یکم نه تنها سود نکرده‌ایم، بلکه ۱۹ درصد زیان هم دیده‌ایم.
 
وضعیت امروز پالایش یکم
صندوق پالایش یکم که مرکب از باقیمانده سهام دولت در ۴ پالایشگاه تهران، اصفهان، بندرعباس و تبریز بود در مرداد ماه به مردم ارائه شد و قرار بود تا یک ماه بعد از پذیره‌نویسی یعنی اول مهرماه باز شود، اما این صندوق با ریزش بازار بورس باز نشد و پول‌های مردم بلوکه ماند و بعد از حدود ۱.۵ ماه باز شد که فقط در روز اول به اندازه ناچیز سود نصیب دارندگان آن کرد و بعد از آن مرتب سهام پالایش یکم ریزش داشت، به گونه‌ای که امروز هر واحد ۱۰ هزار تومانی پالایش یکم به ۸۱۰۸ تومان رسیده که حکایت از کاهش ۱۹ درصدی ارزش این سهام نسبت به روز ارائه در بورس دارد.

در حالی که دولت قول داده بود با تخفیف ۳۰ درصدی و با در نظر گرفتن بازار گردان از این سهام حمایت می‌کند. همچنین سهامداران گلایه می‌کنند، مسؤولان بورس مرتب می‌گویند برای سرمایه گذاری در بورس استراتژی بلندمدت داشته باشید، در حالی که برخی از این شهروندان از اردیبهشت‌ماه سهام ارزنده‌ای مانند دارویی‌ها و صنایع غذایی و حتی پالایشی خریده‌اند، اما با وجود افزایش سرمایه شرکتها، اصل سرمایه آن‌ها نیز کاهش یافته و سودی نبرده‌اند.

آن‌ها می‌گویند، دولت باید از سرمایه مردم در بورس حمایت کند و این استقبال بی نظیر مردم از سرمایه گذاری در بورس را قدر بداند، زیر با پول مردم بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌های بورسی رونق گرفته‌اند و در نتیجه باید سود قابل توجهی هم به مردم برسد.

به هر حال با نگاهی به بازار امروز درمی‌یابیم نماد‌های پرتراکنش شامل لیزینگ پارسیان، شستا، صنعتی باما، ایران خودرو، پالایش نفت اصفهان، سرمایه گذاری سیمان تأمین و توسعه و عمران امید بوده‌اند.

همچنین در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۲۴۳ واحد به رقم ۱۹ هزار و ۷۳۳ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۳۴۶ هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله گران در فرابورس ایران بیش از ۳.۱ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۱.۲ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۴ هزار و ۸۹۶ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز در فرابورس نماد‌هایی که قبلا شاخص‌ساز بودند در کاهش شاخص مؤثر بودند به گونه‌ای که نماد‌های گهر زمین، پتروشیمی زاگرس، آریاساسول، صبا تأمین، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات، ذوب‌آهن و مؤسسه اعتباری ملل به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

نماد‌های پرتراکنش در فرابورس شامل پتروشیمی ارومیه، صنایع چوب خزر کاسپین، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات، برق و انرژی پیوند گستر، دامپروری ملارد شیر، توسعه مسیر برق گیلان و بیمه کوثر بوده‌اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار