به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، مجتبی موسویان از برنامهریزیهای انجام شده توسط وزارت امور خارجه و وزارت صمت، جهت سفر هیأتی بلندپایه متشکل از بخش دولتی و خصوصی به ریاست وزیر اقتصاد ارمنستان جهت پیشبرد اهداف تجاری و اقتصادی در اوایل ماه آینده به تهران خبر داد.
معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران در جلسه میز کشوری ارمنستان که با دستور کار بررسی راهکارهای افزایش تبادلات تجاری با این کشور برگزار شد، بیان داشت: مذاکره در خصوص توسعه و شمول بیشتر کالاها در تفاهمنامه اقتصادی اوراسیا، تفاهمات بانکی و ترانزیتی، ارتباط مناطق آزاد ارس و مغری و هماهنگی جهت برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در ایروان از اهداف این سفر است.
وی افزود: همچنین یکی دیگر از برنامههای هیأت تجاری مذکور بازدید از چند مرکز تولیدی و صنعتی و بررسی تولید مشترک و صادرات تولیدات به سایر کشورهاست.
راهاندازی XRAY مسافری و کامیونی در پایانه مرزی نوردوز
در این نشست، بهروز حسنالفت، مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت ایران با ارائه گزارشی از وضعیت موجود روابط تجاری و اقتصادی ایران و ارمنستان به راهاندازی XRAY مسافری و کامیونی در پایانه مرزی نوردوز اشاره کرد و گفت: امید است با راهاندازی تجهیزات موصوف از معطلیهای بیمورد صادرکنندگان جلوگیری شود و شاهد کاهش قاچاق کالا در مرز نوردوز باشیم.
وی افزود: بر اساس گزارش ارائه شده، حجم صادرات کشورمان به ارمنستان در سال ۲۰۱۹ رقمی بیش از ۳۳۰ میلیون دلار بوده است که سوخت و فرآوردههای نفتی سهمی ۲۹ درصدی و سیمان و کلینکر سهمی ۲۰ درصدی را به خود اختصاص داده است.
الفت اظهار داشت: فولاد و محصولات فولادی، مواد پلاستیکی و میوه و سبزیجات، کاشی و سرامیک، شیشههای ساختمانی و مواد شیمیایی و کودها در رتبههای بعدی قرار دارند.
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت همچنین گفت: با وجود ویروس کرونا و کاهش تبادلات تجاری کشورها، حجم صادرات کشورمان به ارمنستان ۲۵۵ میلیون دلار بوده است که نسبت به ده ماهه گذشته کاهش محسوسی نداشته است که این موضوع به دلیل عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا و کاهش نرخ تعرفهها بوده است.
۸ اهمیت بازار ارمنستان برای ایران
عباس بدخشان ظهوری، سفیر ایران در ایروان نیز در این جلسه، با تشریح اهمیت بازار و کشور ارمنستان، شرایط سیاسی برای ورود به بازار این کشور را فراهم دانست.
وی عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و داشتن تعرفههای ترجیحی با برخی کشورهای اروپایی را از مؤلفههای مورد تمایز ارمنستان در میان کشورهای همسایه ذکر کرد.
در ادامه همچنین مشکلات مربوط به حمل و نقل و ترانزیت، مسائل بانکی و زیرساختهای پایانه مرزی نوردوز و استفاده از ظرفیتهای منطقه آزاد ارس مورد تبادل نظر قرار گرفت.