کد خبر:۹۰۴۶۵۲
شهیدی مطرح كرد

سوء مدیریت؛ علت اصلی تورم در اقتصاد ایران

مسئول میز مالی و مالیاتی دفتر بررسی‌های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که ۹۰ درصد علت تورم در دوره‌های مختلف به ویژه از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ به خاطر سوء مدیریت بوده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو علی شهیدی، مسئول میز مالی و مالیاتی دفتر بررسی‌های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: ریشه اصلی تورم، نقدینگی است که از ناحیه بانکی به اقتصاد تزریق می‌شود.

وی ریشه افزایش حجم نقدینگی در اقتصاد ایران را در ناترازی شبکه بانکی و استقراضِ ناشی از کسری بودجه دولت دانست و گفت: ساختار‌های اشتباه اقتصاد به دولت اجازه نمی‌دهد که هزینه‌های جاری و عمرانی خود را از طریق مالیات‌ها تأمین کند و در نتیجه دچار کسری بودجه و مجبور به استقراض از صندوق توسعه ملی می‌شود.

شهیدی با اشاره به راهکار‌های کاهش این حجم از نقدینگی در اقتصاد بیان کرد: یکی از راهکار‌ها جدا کردن بودجه دولت از ارز و نفت و مدیریت منابع ارزی کشور است چراکه درآمد‌های نفتی و متکی بر ثروت علاوه بر تورم زایی، تولید کشور را هم زمین گیر می‌کنند.

مسئول میز مالی و مالیاتی دفتر بررسی‌های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که ۹۰ درصد علت تورم در سال‌های اخیر به خاطر سوء مدیریت در دوره‌های مختلف به ویژه از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ بوده است.

وی کوچک سازی دولت به معنای واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی با هدف افزایش کارآمدی و کاهش هزینه‌های دولت را در کاهش کسری بودجه و تورم بسیار موثر دانست و در عین حال متذکر شد: در شرایط رکودِ تورمی، راهکار اصلی افزایش درآمد‌های مالیاتی است.

شهیدی همچنین مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خودرو و خانه‌های لوکس و مالیات بر خرید و فروش ارز را نیز از دیگر راهکار‌های کنترل تورم و نقدینگی مطرح و بر اجرای آن‌ها تأکید کرد.

در ادامه، دکتر محمدباقر معتمد رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق اصناف با بیان اینکه هرگونه افزایش قیمت مقطعی مصداق تورم نیست، اظهار کرد: تورم به وضعیتی اطلاق می‌شود که سطح عمومی قیمت‌ها اعم از کالا و خدمات در یک دوره زمانی مشخص، افزایش مداوم داشته باشد.

وی با اشاره به انواع تورم در اقتصاد گفت: تورم خفیف معمولاً محرّک اقتصاد محسوب می‌شود و نمی‌توان کشوری را پیدا کرد که تورم نداشته باشد، تورم خزنده (زیر ۱۰ درصد) و تورم شدید (بالای ۱۰ درصد) و ابرتورم نیز از دیگر انواع تورم در اقتصاد‌های دنیا به شمار می‌روند.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق اصناف با بیان اینکه نقدینگی، بزرگترین نقش و تأثیر را در افزایش تورم دارد، افزود: منشأ ابتدایی این نقدینگی‌ها بانک مرکزی است که در قالب طرح‌های عمرانی و ... به جامعه تزریق می‌کند و پایه پولی را بالا می‌برد.

معتمد با اظهار اینکه اصناف از این اقتصاد تورمی بسیار متضرر شده اند، گفت: اصناف نه تنها از این تورم‌ها و افزایش نرخ ارز منتفع نمی‌شوند بلکه متضرر هم شده اند.

وی تقویت تولید و تفکر حمایت از تولید در مسئولان را چاره عمده مشکلات اقتصادی ایران دانست و گفت: منظور از تقویت تولید، صرفاً در کارخانجات بزرگ نیست و همه بخش‌های تولید اعم از کوچک و بزرگ را شامل می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق اصناف با تصریح بر اینکه تورم باعث فساد و ناامنی اقتصادی شده است، گفت: اگر سرمایه گذاران به جای بازار‌های ارز و سکه و بورس، در بخش تولید سرمایه گذاری کنند خیلی از مشکلات حل خواهدشد.
منبع: رادیو گفتگو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار