کد خبر:۹۰۵۰۵۶
در سطح استانی؛

مرحله پایانی نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی البرز برگزار شد

مرحله پایانی نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی البرز برگزار شد و گروه‌های برگزیده در آن به مرحله کشوری این مسابقات اعزام می‌شوند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمدرضا فیروزی، رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز در اختتامیه نهمین دوره مسابقه مناظره دانشجویی استان البرز که به صورت آنلاین برگزار می‌شد، گفت: جامعه ما به شدت به گفتگو نیاز دارد. ما خواهان یک جامعه گفتگو محور هستیم که قطعا اگر چنین باشد، بسیاری از مشکلات برطرف می‌شوند و روند حل آن‌ها به سمت و سوی بهتری سوق پیدا کند.

فیروزی خطاب به تیم‌های راه یافته به مرحله نهایی این دوره از مسابقات مناظره گفت: باید با روی باز از گفتگو استقبال کنیم و صحبت کردن را بپذیریم تا شاهد نتایج خوب آن در ادامه باشیم. در صورتی که فرهنگ گفتگو نهادینه شود و تعاملات گروهی افزایش یابد، قطعا شاهد خواهیم بود که خشونت در جامعه به کمترین حد خود می‌رسد. در واقع با گفتگو، کنش‌های ارتباطی تلطیف می‌شوند و از فضای خشن دور می‌مانند. هرچه ما بیشتر به سمت گفتگو برویم، جامعه‌ای با فضای مثبت‌تر خواهیم داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی البرز با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ گفتگو و تعامل در جامعه ادامه داد: همه می‌دانیم که در جامعه کنونی ما، عامل گفتگو در سطح مطلوبی قرار ندارد لذا باید تلاش کنیم که این فرهنگ را در جامعه نهادینه کنیم. نخستین گام این است که الزامات گفتگو را هم بپذیریم، یعنی در مرحله اول ابتدا خوب بشنویم سپس نقد کنیم. همچنین زمانی که نقدی بر ما مطرح شد که مستدل و عادلانه بود، پذیرای آن باشیم و قبولش کنیم. لازم است که تلاش کنیم تا مستند صحبت کنیم و در ادامه بکوشیم که اخلاق را در جریان گفتگو‌ها رعایت کنیم. تحمل آرا مخالف نیز از عواملی است که باید در روند گفت و گوها، در طرفین وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: اگر چنین ویژگی‌هایی در ما ظهور کند، جامعه‌ای گفتگو محور خواهیم داشت. این نوع از مسابقات مناظره‌ای کمک می‌کند که چنین فرهنگی در ما شکل بگیرد. مناظرات دانشجویی در واقع الگویی هستند برای شکلگیری گفتگو و به عنوان یک تمرین نقد پذیری بسیار مفید عمل می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مسابقات دوره‌ای مناظره گروهی بین دانشجویان، بر نقش دانشجو در جامعه تاکید دارد، گفت: این مسابقات این ظرفیت را دارد که دانشجویان را بیشتر به سمت پذیرش نقش‌های اجتماعی و کنش‌گری سوق دهد. این موضوع در این دوره و دوره‌های قبل احساس شده است و دانشجویانی که در این نوع از مناظرات شرکت کردند، در ادامه توانستند زمینه ساز فعالیت‌های اجتماعی خوبی در جامعه باشند.

فیروزی در پایان با بیان اینکه دانشجو طیف پرسشگر جامعه است، عنوان کرد: همه ما متولیان فرهنگی باید تلاش کنیم با شکل دادن ساختار‌ها و سازماندهی امور، جامعه را برای بروز نقش‌های اجتماعی به ویژه برای جوانان و دانشجویان آماده کنیم. قطعا اگر بحث سرمایه آفرینی در حوزه جامعه دانشگاهی رخ بدهد، می‌تواند کمک بزرگی به این موضوعات بکند، اما متاسفانه فعلا با رکود مواجه است.

سعید قاسمی جیردهی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی هم در این مراسم گفت: در نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی در استان البرز ۲۲ تیم از دانشگاه‌های استان شرکت داشته‌اند و با برگزاری مسابقات نیمه نهایی و فینال، تیم‌های آرمان از دانشگاه امیرکبیر فرهنگیان با کسب مقام اول و تیم رعد از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با کسب مقام دوم به مرحله منطقه‌ای راه یافتند.

وی افزود: مسابقات مناظره دانشجویی «فرصتی برای یادگیری» است و هدف اصلی از برگزاری این مسابقات تقویت فن گفتگو و گسترش دانش دانشجویان است که در محیطی سالم و بانشاط به گفتگو و بحث و جدل حول موضوعات روز جامعه به رقابت با هم می‌پردازند.

قاسمی جیردهی خاطرنشان کرد: امید است که دانشگاه‌های استان در دهمین دوره نیز حضور پررنگتری داشته باشند و دانشجویان را به این سمت و سو راهنمای کنند و همراه و مشوق دانشجویان برای شرکت در مسابقات مناظره دانشجویی باشند.

وی در پایان گفت: تیم آرمان با اعضای تیم شکیبا نوروزی و حدیثه وزیری و تیم رعد با اعضای تیم آرین جوادی اقدم و علی پاشایی بیدار به مرحله منطقه‌ای راه یافتند و امیدواریم شاهد کسب مقام در مرحله کشوری مسابقات مناظره این دانشجویان فعال و کوشا باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار