دانشگاه ها نيازمند الگوي اسلامي- ايراني هستند
به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، دکتر کامران دانشجو د مراسم آغاز سال تحصيلي دانشگاه ها دربارگاه امام رضا(ع) اظهار داشت: دو مکتب در ارتباط با جهان فعلي وجود دارد يک نگرش مادي و ديگري توحيدي که تمام مکتب هاو ايسم هاي غربي نگرش مادي دارند و از يک جا سرچشمه گرفتند نگرش توحيدي نيز از يکجا سرچشمه گرفته است چون براساس اعتقاد ما همه انيباء براي اسلام آمده اند.
وي تصريح کرد: در نگرش غربي حقيقت مبتني بر واقعيت است که فساد و تبعيض به رسميت شناخته مي شود و دانشگاه غربي هم بايد چنين انساني را تربيت و تحويل جامعه بدهد و اينکه نهايتاً در سير علوم در غرب توجه به مبدا و معاد و خالق مطرح نيست.
وزير علوم تحقيقات و فناوري افزود :در نگرش توحيدي اسلامي انسان موجودي آرمانخواه است که نشأت گرفته از نفخت فيه من روحي است که از آن محبت، عدالت و زيبايي مطلق سرچشمه گرفته است.
وي بيان داشت: بايد الگوي اسلامي و بومي براي دانشگاه ها تعريف و ارائه کنيم الگويي که با آرزوها و آرمان هاي ما مطابق است، الگويي که انسان منطبق با تعريف نگرش توحيدي از انسان را تحويل ميدهد، يعني انساني آرمانخواه که صاحب فطرت است.
دانشجو تصريح کرد: الگويي منطبق بر اعتقادات اسلامي مناسبات دروني اش براساس اسلام و علم نيز به عنوان ابزار تعالي بشريت شناخته مي شود.
وي تاکيد کرد: علمي که به بمباران اتمي هيروشيما منتهي شود و با هدف سلطه 300هزار نفر را يکجا به قتل برساند و دانشگاهي که چنين انساني را پرورش بدهد درست نيست لذا الگوي اسلامي که در آن علم ابزار براي تعالي بشريت باشد مورد نظر ما است.
وزير علوم تحقيقات و فناوري اظهار داشت:در نگاه توحيدي انسان براي سلطه خلق نشده و علم در مسير خلقت و تعالي بشريت ارزش پيدا مي کند و علم ابزاري است براي تعالي بشريت، براساس اين نگاه آپارتايد علمي معنا ندارد.
وي با بيان اينکه غربي ها در همه علوم مانندهسته اي و هوافضا قائل به آپارتايد علمي هستند و نمي خواهند ما به آن علوم دست پيدا کنبم افزود: غربي ها علم رابراي سلطه مي خواهند.
دانشجو با اشاره به اينکه علم ابزار تعالي بشريت است گفت: جمهوري اسلامي ايران مي گويد ما به اين دانش هسته اي دست پيدا کرديم هرکس مي خواهد بيايد ما در اختيار آنها بگذاريم.
وي با بيان اينکه سير علوم در دانشگاه هاي کشور بايد براساس علوم اسلامي باشد خاطرنشان کرد: ما دنبال عالم داراي مکارم اخلاقي و اسلامي هستيم يعني انساني که قائل به فطرت و ابديت است و مناسبات خودرا براساس هنجارهاي اسلامي تعريف مي کند.
دانشجو گفت: از سال 1364 تا سال 84 ، تنها 10 هزار نفر به تعداد اعضاي هيئت علمي دانشگاه هاي كشور اضافه شده بود در فاصله سا لهاي 84 تا 89 تعداد 8هزارنفر به هرم اعضاي هيئت علمي دانشگاه ها افزوده شد.
وي با بيان اينکه تعداد دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور طي 20 سال و تا پيش از فعاليت دولت نهم به هزار مركز رسيد گفت: طي پنج سال گذشته 1200مرکز جديد آموزش عالي اضافه و اعتبارات پژوهشي کشور نيز سه برابر افزايش داشته است.
وزير علوم اظهار داشت: تاسيس انجمن هاي علمي دانشجويي در دانشگاه هاي دولتي طي پنج سال گذشته پنج برابر شده است و در حال حاضر بيش از 2800 انجمن علمي دانشجويي در مراكز آموزش عالي كشور فعاليت دارند.
گفتني است، مراسم آغاز سال تحصيلي دانشگاه ها با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري، استاندار و مسئولين آموزش عالي خراسان رضوي، امام جمعه مشهد مقدس و حدود 3000 نفر از دانشجويان ورودي جديد دانشگاه هاي فردوسي و علوم پزشكي مشهد در جوار بارگاه امام رضا (ع) برگزار شد./انتهاي پيام/