میر اشرفی هوشمندسازی گمرک را در کاهش تخلف و افزایش سرعت و همچنین کاهش هزینهها بسیار موثر دانست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهدی میر اشرفی با تصریح بر اینکه شفافیت در سازمانی مانند گمرک در صورت محقق شدن، به شدت در کاهش فساد اثرگذار است، گفت: در کنار کاهش فساد، افزایش امنیت تجاری، افزایش درآمدهای گمرکی و کمک به افزایش حقوق دولتی در پی شفافیت گمرک قابل دستیابی است.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک کشور از مصمم بودن گمرک در اجرای برنامههای هوشمندسازی گفت و بیان کرد: در این راستا میکرو دیتاهایی را از صاحبان کالا، حوزه لجستیک، بانکها و سازمانهای ذینفع و تجارت استخراج شده است و به این شکل و با کمک هوش مصنوعی، پردازش و هوشمند سازی مدیریت ریسک را انجام میدهیم.
معاون وزیر اقتصاد از الکترونیکی شدن فرآیندها در گمرک خبر داد و اظهار کرد: تاکنون مدیریت ریسک استاتیک یا ایستا داشتیم که شاخصهای مدیریت ریسک برای سامانه تعریف میشد و سامانه بر مبنای آن دیتاها، ذینفعان را در سه مسیر سبز، زرد و قرمز طبقه بندی میکرد. در مسیر سبز بدون کنترل گمرک، بدون ارزیابی کالا و ارزیابی اسناد آن، کالا از گمرک ترخیص میشد.
وی افزود: در مسیر زرد، گمرک فقط به بررسی اسناد اکتفا میکند و در مسیر قرمز هم اسناد و هم خود کالا بررسی میشود. در هوشمند سازی مدیریت هوشمند داینامیک یا پویا ایجاد شده است به این نحو که ورود اطلاعات بر اساس هوش مصنوعی مورد ارزیابی و پایش قرار میگیرد و افراد میتوانند حقوق گمرکی خود را به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور فیزیکی پرداخت کنند.
میر اشرفی درباره قرار گرفتن افراد در مسیر قرمز توضیح داد و گفت: کارشناس مربوط به این افراد توسط سیستم مشخص میشود تا امور گمرکی مربوط به آن فرد را هم در بخش اسناد و هم در بخش خود کالا مورد بررسی و نظارت قرار دهد.
رئیس کل گمرک کشور هوشمندسازی گمرک را در کاهش تخلف و افزایش سرعت و همچنین کاهش هزینهها بسیار موثر دانست و اظهار کرد: برخی از اقداماتی که انجام شده است در سازمان جهانی گمرک به عنوان تجربه خوب و مفید تشخیص داده شده است.