وزیر نفت گفت: برای حمایت و توسعه صنایع پاییندستی نیاز به تاسیس صندوقهایی برای تامین مالی داریم، از سوی دیگر میتوانیم سود تسهیلات را یارانه دهیم و تامین خوراک و محصول را تضمین کنیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بیژن زنگنه صبح امروز در چهاردهمین نمایشگاه ایران پلاست با بیان اینکه معادل ۹۰۰ هزار بشکه خوراک گازی و مایع در اختیار پتروشیمیهای کشور قرار داده ایم گفت: این صنعت تمامی اجزای اقتصاد مقاومتی را دارد یک صنعت برون زا درون گرای است. از سوی دیگر میلیونها نفر از ایرانیان به طور مستقیم یا از طریق سهام عدالت سهامدار شرکتهای پتروشیمی هستند.
وی گفت: باید بیش از قبل در توسعه صنایع پایین دستی تمرکز کنیم هر چند این امر وظیفه مستقیم وزارت نفت نیست، اما از آنجایی که موجب ایجاد ارزش افزوده میشود در این حوزه ورود میکنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه در راستای حمایت و توسعه بخش پایین دستی صنعت پتروشیمی صندوق یا صندوقهایی باید تشکیل شود اظهار داشت: زنجیره تولیدات محصول از متانول، اتیلن، پروپیلن و بنزن را باید در بخش پایین دستی توسعه دهیم که طرح انتقال اتیلن از جنوب کشور به شمال از جمله این طرح هاست.
به گفته این مقام مسئول برای حمایت صنایع پایین دستی میتوان سود تسهیلات آنان را یارانه دهیم، تضمین خوراک و محصول داشته باشیم. صندوق پژوهش و فناوری نفت در این راستا کمک زیادی کرده است. نکته مهم ایجاد اشتغال در کشور است که با توسعه صنایع پایین دستی میتوان نقش مؤثری در آن ایفا کرد.
وزیر نفت گفت: بهره برداری رسمی از ۱۰ طرح پتروشیمی از ابتدای سال تاکنون یکی از شاخصههای پویایی این صنعت با وجود تحریمها است.
وی ظرفیت نهایی تولید محصولات پتروشیمی ایران را در نتیجه تکمیل جهش دوم این صنعت دانست و گفت: این رقم نسبت به سال ۹۹، ۸۰ درصد رشد را نشان میدهد و درآمد حاصل از آن ۲۵ میلیارد دلار پیش بینی میشود.
به گفته این مقام مسئول در جهش سوم ۳۷ طرح در مرحله اجرا است که بعضی از آنها ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری میرسند. در نتیجه در سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید پتروشیمی کشور به ۱۳۳ میلیون تن در سال و درآمد سالانه به ۳۵ میلیارد دلار میرسد.
زنگنه تصریح کرد: بیشترین ماشین آلات صنایع پایین دستی کشور را برادران افغانی ما خریدند که باید از این بخش حمایت بیشتری کنیم تا علاوه بر صادرات محصولات نهایی بتوانیم ماشین آلات و تجهیزات نیز صادر کنیم و با تمرکز بر بخش پلاستیک و پلیمرهای مورد استفاده در آن، این بخش را توسعه دهیم.