لبنان اولین محموله واکسن «ویروس کرونا» را که با کمک بانک جهانی تهیه کرده بود، دریافت کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از صفحه عربی تارنمای خبری «سوئیس اینفو» (swissinfo)، بانک جهانی از نزدیک بر فرآیند ایمن سازی (واکسیناسیون) در لبنان نظارت دارد تا مطمئن شود که دوزهای واکسن کرونا به افرادی که نیاز بیشتری به دریافت آن دارند، تزریق میشود.
بر اساس این گزارش، محمولهای شامل تقریبا ۲۸ هزار و ۵۰۰ دوز از واکسن " فایرز بیو ان تک " وارد فرودگاه بیروت شد که اولین محموله از مجموع دو میلیون و یکصد هزار دوزی است که وزارت بهداشت این کشور قرارداد آن را با این شرکت منعقد کرده است. پیشبینی میشود که سایر محمولههای واکسن کرونا ظرف یک سال به لبنان ارسال شوند.
هدف از برنامه ایمن سازی کاهش فشار بر بیمارستانهای لبنان است که طی سال گذشته با بحران شدید مالی و انفجار مهیب بیروت مواجه بودند و هم اکنون با یکی از بالاترین میانگینهای ابتلا به ویروس کرونا در منطقه مواجه هستند.
بانک جهانی به منظور تامین هزینه خرید واکنس کووید – ۱۹ مبلغ ۳۴ میلیون دلار از طرح بهداشت جاری در لبنان را جهت کمک به این کشور به منظور تامین هزینه ایمن سازی اختصاص داد.
" فرید بلحاج " معاون رئیس بانک جهانی در امور خاورمیانه و شمال آفریقا دیشب در توئیت خود نوشت: ما از نزدیک بر فرآیند توزیع عادلانه و شفاف واکسن کرونا در لبنان نظارت خواهیم داشت.
بانک جهانی اعلام کرد که به منظور نظارت بر فرآیند ایمن سازی با سازمان صلیب سرخ لبنان توافقنامهای را امضا کرده است.
" حمد حسن " وزیر بهداشت دولت پیشبرد امور در لبنان در گفتگو با خبرنگاران در فرودگاه بیروت گفت: رسیدن اولین محموله بعد از تقریبا یک سال از شناسایی اولین شخص مبتلا به ویروس کرونا در لبنان آرزویی بود که به واقعیت تبدیل شد.
حمد حسن با اشاره به این مطلب که" واکسنها به همه افراد در سراسر کشور خواهد رسید "، سعی کرد تا نگرانی در خصوص اینکه مبادا سیاستمداران با سوء استفاده از نفوذ خود نوبت خود در فرآیند ایمن سازی را به جلو اندازند، از بین ببرد.
وی همچنین گفت که رئیس جمهور یو رئیس مجلس نمایندگان و نخست وزیر به منظور تشویق دیگران اولین دوز را دریافت خواهند کرد.
لبنان قراردادی جهت دستیابی به تقریبا دو میلیون و ۷۰۰ هزار دوز از برنامه جهانی «کوواکس» (COVAX) منعقد کرده است.
مقامات لبنانی اعلام کردند که گفتگو جهت دستیابی به تقریبا یک میلیون و ۵۰۰ هزار دوز از واکسن «استرازنکا» نیز در جریان است.
بر اساس قراردادهایی که تا کنون لبنان منعقد کرده تقریبا نیمی از جمعیت شش میلیون نفری این کشور که دستکم یک میلیون نفر آنها پناهجوی سوری است، واکسن دریافت خواهند کرد.
" فراس الابیض " مدیر بیمارستان «رفیق حریری» بزرگترین بیمارستان عمومی در بیروت جهت پذیرش مبتلایان به کرونا گفت: کادر پزشکی بیمارستان ظرف ۲۴ ساعت آینده این واکسن را دریافت خواهند کرد.
دولت لبنان تقریبا پس از گذشت یک ماه از قرنطینه عمومی که به طور قاطع به اجرا درآمد، طی هفته جاری برخی از محدودیتهای اعمال شده را کاهش خواهد داد.
در حالی که برخی از کشورهای جهان طرح ایمن سازی را آغاز کردهاند، بیمارستانهای لبنان به دنبال کاهش یافتن محدودیتهای قرنطینه طی عید میلاد مسیح با افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا روبرو هستند به گونهای که شمار افراد متوفی در اثر این بیماری به مرز چهار هزار نفر افزایش یافت.
بسیاری از مراکز بهداشت در لبنان از حضور افراد مبتلا پر شده است. این در حالی است که کاهش پشتوانه ارزی دلار و تجهیزات پزشکی در این کشور منجر به پیدایش بازار سیاه کپسولهای اکسیژن شده است.