به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طرح هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با عنوان «طراحی و ساخت زیست-حسگر الکتروشیمیایی مبتنیبر DNA بهمنظور شناسایی آفلاتوکسین در شیر و فرآوردههای لبنی» موفق به کسب رتبه برتر در پنجمین جشنواره جهادگران علم و فناوری شد.
این پژوهش حاصل پایاننامه دکتری تخصصی سیدهفاطمه احمدی دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با راهنمایی محمد حجتالاسلامی دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد است.
به گفته محقق، در این طرح بیوسنسوری برای شناسایی آفلاتوکسین طراحی شده است و با توجه به اهمیت مصرف شیر و لبنیات و ضرورت بررسی کیفیت شیر از نظر آلودگیهایی مانند آفلاتوکسین، پژوهش حاضر میتواند بهعنوان روشی نوین، سریع و دقیق در راستای شناسایی آفلاتوکسین باشد.
این طرح با توجه به نوآوری آن در پنجمین جشنواره علم و فناوری کشور، عنوان طرح برگزیده حوزه کشاورزی را کسب کرده است.