نایب رئیس اول مجلس گفت: انتخابات ریاست جمهوری باید مطابق با استانداردها برگزار شود و نباید جان مردم به خطر بیفتد و از طرفی شور انتخاباتی هم باید حفظ شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در اختتامیه رویداد ایده نگاری بحران کرونا و مشارکت در انتخابات که از سوی پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه مسئول سلامت جامعه وزارت بهداشت است؛ اما بنده به خاطر اینکه شورای نگهبان به فکر سلامت مردم است و سلامت آنها را وظیفه خود میداند، تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه اشتراک گذاشتن مسائل جامعه با هدف استفاده از نظریات نخبگان اقدام ارزشمندی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: با توجه به جهشهای ویروس کرونا به نظر میرسد که این ویروس در سه تا پنج سال آینده نیز نه تنها با ما بلکه با مردم دنیا همراه خواهد بود؛ بنابراین باید به فکر آثار امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این ویروس باشیم.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: تصور ما این بود که با کشف واکسن مشکل کرونا حل میشود، ولی جهشها و مدلهای جدید این ویروس نشان میدهد که ما همچنان با این مسئله دست به گریبان خواهیم بود.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی به عنصر محوری مردم در مردم سالاری دینی اشاره کرد و افزود: با توجه به ویژگیهای انتخابات ریاست جمهوری باید در این انتخابات سطح حضور مردم افزایش یابد. در این انتخابات رقابتها جدیتر بوده و همچنین ظهور و بروز میدانی پیدا میکند.
انتخابات ریاست جمهوری باید مطابق با استانداردها برگزار شود
وی با اشاره به اینکه اکثر شرکت کنندگان در این رویداد بر برگزاری الکترونیکی انتخابات و استفاده از فضای مجازی تاکید داشتند و این خوب است، اما باید به فعالیتهای میدانی هم توجه کنیم، چون نمیتوانیم تبلیغات میدانی را نادیده بگیریم، اضافه کرد: انتخابات ریاست جمهوری باید مطابق با استانداردها برگزار شود و نباید جان مردم به خطر بیفتد و از طرفی شور انتخاباتی هم باید حفظ شود.
قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه انتخابات باید در زمان قانونی با رعایت استانداردها و پروتکلهای بهداشتی تا اخذ آراء آخرین نفری که اراده میکند در انتخابات شرکت کند برگزار شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه انتخابات در کشورمان به صورت نوشتاری، کاغذی و با استفاده از خودکار برگزار میشود و همچنین به دلیل برگزاری صفهای مردم که ممکن است زمینه گفتگوهای مردمی فراهم شود، باید برای تک تک این مسائل در فرآیند رای گیری چاره اندیشی شود.
برای مقابله با ویروس کرونا در روز انتخابات از برگههای ضد ویروس که امکان آلایندگی ندارند، استفاده شود
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: انتخابات ۱۴۰۰ در ایام گرم سال برگزار میشود ؛از این رو باید نسبت به استفاده از تهویه هوای مناسب، رفت و آمدها، تردد، فضا، شمارش آراء و ثبت آراء چاره اندیشی شود. پیشنهاد بنده این است که برای مقابله با ویروس کرونا در روز انتخابات از برگههای ضد ویروس که امکان آلایندگی ندارند، استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم برنامه ریزی دقیق در برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ داشته باشیم باید تمام اجزای برگزاری انتخابات را در نظر بگیریم تا شرمنده مردم نشویم، افزود: یکی از دلایل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ترس مردم از ابتلا به ویروس کرونا و به خطر افتادن سلامت شان بود؛ از این رو در انتخابات پیش رو باید با اندیشیدن تدابیر لازم از سوی شورای نگهبان، ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت بستر مناسب برای تبلیغات میدانی و مشارکت مردم در انتخابات را در نظر بگیریم البته نباید از ظرفیت فضای مجازی و رسانهها هم غافل شویم.
قاضی زاده هاشمی گفت: ما زمانی در تحقق مردم سالاری دینی موفق خواهیم شد که بتوانیم زمینه مشارکت و تحقق اراده مردم در انتخابات و سایر عرصهها را فراهم کنیم.