به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «محمدرضا پوررضایی» به برگزاری انتخابات شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت اشاره کرد و افزود: مجامعی که قرار است ٢٠ اسفند ماه برگزار شود به صورت الکترونیکی خواهد بود و با توجه به جمعیت زیاد سهامداران، مسایل مربوط به کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی به هیچ عنوان نیازی به مراجعه حضوری مردم برای مشارکت در انتخابات نیست.
وی اظهار داشت: نکته ای دیگر که باید برای انتخابات پیش رو مورد توجه قرار گیرد این است که فقط افرادی می توانند در انتخابات هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی مشارکت کنند که نسبت به ثبت نام در سجام اقدام کرده باشند.
پوررضایی خاطرنشان کرد: در صورتی که افراد مراحل مربوط به ثبت نام در سجام را انجام نداده باشند امکان دسترسی به سامانه و حضور در انتخابات را نخواهند داشت و این افراد به دلیل عدم ثبت نام در سجام با محدودیت برای حضور در انتخابات مواجه خواهند شد.
مشاور اجرایی سهام عدالت در شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: مجمع حدود ۱۶ استان در نوبت اول به صورت الکترونیکی برگزار شده است؛ بنابراین در ۲۰ اسفند نوبت دوم برگزاری مجامع این شرکت ها و همچنین مجامع نوبت اول در سطح کشور به صورت سراسری برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که انتخابات ۲۰ اسفند، بزرگترین انتخابات اقتصادی کشور با ۳۰ میلیون سهامدار غیرمستقیم شرکت های سرمایه گذاری استانی محسوب می شود.
پوررضایی تاکید کرد: مردم باید این موضوع را مدنظر خود قرار دهند، سهامدارانی که این توانایی را در خود می بینند تا در هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی شرکت کنند با دارا بودن مدارک کارشناسی در رشته های مالی، حسابداری و دیگر رشته های مرتبط می توانند در فرآیند ثبت نام تا ۱۰ اسفند اقدام کنند.
مشاور اجرایی سهام عدالت در شرکت سپرده گذاری مرکزی اظهار داشت: رزومه افراد کاندید شده بعد از تایید صلاحیت، در سامانه برگزاری مجامع الکترونیک از ۴۸ ساعت قبل از آغاز انتخابات بارگزاری می شود و سهامداران غیرمستقیم می توانند در روز برگزاری مجمع وارد سامانه شوند و با در نظر گرفتن سابقه فعالیت افراد به نسبت سهامی که دارند به کاندیداها رای دهند.
به گفته وی، حدود سه تا ۶ روز بعد از آغاز برگزاری مجمع، امکان رای برای افراد فراهم است و می توانند با مراجعه به سامانه نسبت به رای دادن اقدام کنند.
پوررضایی افزود: پس از برگزاری مجمع که تعداد روزهای برگزاری انتخابات به تشخیص هیات رییسه است، در میان کاندیدا پنج نفر از افرادی که بیشترین رای را کسب کرده باشند به عنوان اعضای هیات مدیره شرکت های بورسی انتخاب می شوند و مسوولیت اجرایی شرکت های سرمایه گذاری به افراد منتخب سپرده خواهد شد.
مشاور اجرایی سهام عدالت در شرکت سپرده گذاری مرکزی به علت لزوم سجامی شدن سهامداران اشاره کرد و گفت: پرداخت سود شرکت ها برای افراد حتی اگر در سجام ثبت نام نکرده باشند به عنوان حق افراد محفوظ است، بعدها بعد از ثبت نام در سجام می توانند سود خود را دریافت کنند اما افراد با ثبت نام در سجام می توانند حداقل از چهار خدمت مستقیم بهره مند شوند.
وی به نخستین مزیت ثبت نام در سجام اشاره کرد و افزود: هرگونه نقل و انتقال و خرید و فروش سهام از طریق سامانه سجام با سرعت بیشتر و به صورت مطمئن تر انجام می شود.
پوررضایی به دیگر علت سجامی شدن مشمولان سهام عدالت اشاره کرد و گفت : افرادی که از طریق شرکت سپرده گذاری سود خود را دریافت می کنند در صورت ثبت نام در سجام می توانند از طریق یک روند مطمئن و کارآمد سود خود را دریافت کنند.
مشاور اجرایی سهام عدالت در شرکت سپرده گذاری مرکزی خاطرنشان کرد: در صورتی که مشمولان غیرمستقیم سهام عدالت در سجام ثبت نام نکرده باشند، به طور طبیعی در روز انتخابات نمی توانند وارد سامانه شوند و در انتخابات شرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: سهامداران می توانند تا ۶۰ درصد از سهام عدالت خود کارت اعتباری دریافت کنند و به جای فروش سهام خود از تسهیلات بانک ها استفاده کنند در حالی که اگر سجامی نشده باشند از این خدمت محروم می شوند.
به گفته پوررضایی، خدمات متعددی برای سهامداران در نظر گرفته شده است که لازمه بهره مندی از این خدمات، ثبت نام در سجام است.
مشاور اجرایی سهام عدالت در شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: مجموع شرکت های مربوط به سهام عدالت ۴۹ شرکت است که ۳۶ شرکت وارد بورس شده اند و جزو شرکت های مثبت بازار سرمایه می شوند، همچنین ۱۳ شرکت دیگر جزو شرکت های غیربورسی هستند. سهامداران با ورود به سامانه سهام عدالت و ورود کد ملی می توانند از جزییات و تعداد سهام خود در بازار مطلع شوند.
گفتنی است پس از آزاد سازی بخشی از سهام عدالت در اردیبهشتماه، قرار شد تا تکمیل این فرایند از طریق وزارت اقتصاد، سازمان بورس و شورای عالی بورس مورد پیگیری قرار گیرد که به دنبال این تصمیم، شرکتها به صورت استانی، تفکیک و شکل جدیدی را به خود گرفتند و در این راستا، تعاونی های شهرستانی جمع آوری شدند.
تعداد مشمولان سهام عدالت ۴۹ میلیون نفر است که در زمان آزادسازی، انتخاب نحوه مدیریت سهام به مردم واگذار شد و مردم می توانستند یکی از دو روش مستقیم یا غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند.
۱۹میلیون نفر روش مستقیم و ۳۰ میلیون نفر روش غیر مستقیم را برای مدیریت خود انتخاب کردند و بر این اساس تعداد ۳۰ میلیون نفر، سهامدار شرکتهای سرمایهگذاری استانی شدند.
طبق مدیرکل دفتر امور استان های وزارت اقتصاد، تا کنون بورسی شدن ۲۸ شرکت نهایی شده و امور مربوط به شرکت های باقی مانده نیز در حال نهایی شدن است.
در هر استان، شرکتی تشکیل و مراحل پذیرش آنها در بورس آغاز شد تا به عنوان یک شرکت بورسی فعالیت کنند، به منظور آغاز این فعالیت قرار بر تعیین اعضای هیات مدیره جدید شد و براساس تصمیمات اتخاذ شده انتخاب اعضای هیات مدیره به مردم و سهامداران واگذار شد که به دنبال آن از همه مشمولان دعوت شده است به صورت الکترونیکی در این مجامع که ۲۰ اسفند ماه برگزار می شود شرکت کنند تا افراد صاحب صلاحیت و حرفه ای انتخاب شده و مدیریت را در دست بگیرند.