به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «محمدعلی کمالی» درباره وضعیت بازار گوشت مرغ افزود: اکنون قیمت مرغ زنده درب واحدهای پرورشی بین ۱۴ تا ۱۷ هزارتومان، درب کشتارگاهها ۲۲ تا ۲۴ هزارتومان است، بنابراین گوشت مرغ باید با سود بین ۱۰ تا ۱۲ درصدی با نرخ حداکثر ۲۵ هزار تا ۲۷ هزارتومان بدست مصرف کنندگان برسد.
به گفته وی، طبق آمارها امروز نرخ مرغ زنده میانگین ۱۶ هزار و ۷۹۸ تومان و مرغ درب کشتارگاه با نرخ ۲۳ هزارو ۹۶۳ تومان و نسبت به پنجشنبه گذشته به ترتیب ۳۴۰ و ۱۷۵ تومان کاهش را نشان میدهد.
سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران افزود: برای اسفندماه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده و کمبودی در این زمینه وجود ندارد، ضمن اینکه تولیدکنندگان نمیتوانند مرغ را احتکار و باعث گرانی آن دربازار شوند.
وی اضافه کرد: عواملی مانند دو نرخی شدن گوشت مرغ و تقاضای کاذب آن با حضور دلالان و واسطه گران و تاخیر در عرضه نهادههای دامی با نرخهای مصوب عامل گرانی گوشت مرغ در بازار محسوب میشوند، بنابراین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان متضرر این بازار نابسامان به حساب میآیند.
کمالی گفت: بهمن ماه امسال ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شد، اما فروشندگان و شرکتها با تاخیر در ارایه نهادهها با نرخهای مصوب، میتوانند تولید را با مشکل روبرو کنند بطوری که برخی تولیدکنندگان با در دست داشتن حواله سامانه بازارگاه پس از گذشت ۴۰ روز نهاده مورد نیاز خود را تحویل گرفتند.
وی توضیح داد: علت دیگر تحریک بازار برای گرانی گوشت مرغ، فاصله قیمتی بین نرخ مرغ دولتی ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان با نرخ بازار بالای ۳۵ هزارتومان است که خود این موضوع حضور دلالان و تقاضای کاذب را منجر میشود.
به گفته وی، اکنون مرغ دولتی با نرخ مصوب در میادین میوه و تره بار و برخی فروشگاههای مشخص سطح استانها توسط شرکت پشتیبانی اموردام ارایه میشود.
این مقام صنفی اضافه کرد: مرغدار نمیتواند مرغ را بیش از ۴۰ تا ۴۵ روز در سالن نگهداری کند، زیرا علاوه بر افزایش هزینههای تولید و تهیه دان با نرخ آزاد با افزایش سن مرغ آن را ارزانتر خریداری میکنند وی علت کاهش گوشت مرغ در برخی استانها را دلال بازی دانست.
گفتنی است اخبار رسانهای گویای آن است که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۳۲ تا ۴۰ هزارتومان است.
براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار نرخ هر کیلوگرم ذرت و جو در مبادی ورودی یکهزار و ۷۰۰ تومان، دانه سویا سههزار ۱۰۰ تومان، کنجاله سویا سههزار و ۲۰۰ تومان و جوجه یکروزه چهار هزارو ۲۰۰ تومان، مرغ زنده درب واحدهای تولیدی ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان و گوشت مرغ تازه برای مصرف کنندگان ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان تعیین شده است.