اسمعیل محمودی، رئیس مرکز رشد و فناوریهای نوین دانشگاه صنعتی شاهرود در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: مرکز رشد به مراکزی گفته میشود که جهت حمایت از تجاری سازی طرحهای مبتنی بر نوآوری، نیازمحور و محصولات پژوهشی ایجاد شده است. این مرکز عمدتا در کنار یک مرکز تحقیقاتی یا دانشگاهی فعالیت میکند و خدمات و پشتیبانیهای لازم (اعم از فنی و غیر فنی) را برای تبدیل یک محصول یا ایده اولیه به محصول قابل عرضه به بازار فراهم میکند.
محمودی ضمن بیان این موضوع که مراکز رشد ابزارهاى مطمئنى براى تبدیل نوآوریها و دستاوردهاى تحقیقاتى به محصولات و نیز ترغیب کارآفرینى و توسعه فناوری به ویژه از نوع پیشرفته هستند، اظهار کرد: مراکز رشد جهت حمایت از تجاری سازی طرحهای نوآور، نیازمحور و محصولات پژوهشی عمدتا در کنار مرکز تحقیقاتی یا دانشگاهی ایجاد میشوند و خدمات و پشتیبانیهای لازم برای تبدیل محصول یا ایده اولیه به محصول قابل عرضه به بازار یا صنایع کوچک را فراهم میکنند.
رئیس مرکز رشد و فناوریهای نوین دانشگاه صنعتی شاهرود خاطرنشان کرد: مرکز رشد فناوریهای نوین، تحت عنوان یک مرکز مشترک بین دانشگاه صنعتی شاهرود و پارک علم و فناوری استان فعالیت میکند. این مرکز با رویکرد دانشگاه جهت عمق بخشیدن موضوع فناوری در پروژههای تحقیقاتی، با امضاء یک تفاهم نامه بین دانشگاه و پارک از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد و در ادامه فعالیتهای فرهنگی و تبلیغاتی دانشگاه به همراه پارک در محیط دانشگاه از تاریخ امضاء تفاهم نامه صورت گرفت.
وی ادامه داد: لازم به توجه است؛ کلیه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شاهرود در هر سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، همچنین کلیه شرکتهای دانشگاهی این دانشگاه میتوانند از خدمات این مرکز استفاده کنند.
محمودی با اشاره به حمایتهای این مرکز از پژوهشگران گفت: ۱) مشاوره مالی کسب و کار، جذب سرمایه گذار، خدمات و محصول ۲) خدمات آموزشی، تامین فضای جلسات و دورههای آموزشی ۳) خدمات تامین دفتر، لوازم اولیه دفتری و محیط کارگاهی سبک ۴) خدمات سرمایه اولیه پیش رشد و تولید نمونه اولیه محصول ۵) خدمات منشی گری و تامین نیروی متخصص ۶) خدمات تبلیغات، برگزاری نمایشگاه و ارائه محصول به بازار ۷) ارائه معافیتهای مالیاتی و گمرکی به واحدهای دانش بنیان ۸) جذب تیمهای فعال مرکز کارآفرینی و شتاب دهنده شاهکار دانشگاه از جمله اقدامات ما در مرکز است.
رئیس مرکز رشد دانشگاه صنعتی شاهرود تاکید کرد: تا کنون در مرکز رشد فناوریهای نوین، برای ۶۲ نفر اشتغالزایی صورت گرفته است و تعداد ۷۶ محصول و خدمت ارائه شده به بازار تولید شده است. در سال اخیر به طور متوسط ۱۶ واحد فناوری در مرکز رشد مستقر بوده اند که ۶ واحد از آنها دانش بنیان بوده اند. امیدوار هستیم پیرو تعهدات مجوز صادره از سوی وزارت علوم، تا پاییز سال ۱۴۰۴، تعداد ۸۲ واحد فناوری که ۳۲ واحد آن در مرحله رشد مقدماتی و ۵۰ واحد آن در مرحله رشد باشند در این مرکز مستقر بشوند.
وی به برخی زمینههای تخصصی شرکتهای مستقر در مرکز رشد اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی، پردازش تصویر، دوربینهای پلاکخوان و تشخیص چهره، اندازه گیری و پرتوسنجی به کمک تجهیزات هستهای (تنها شرکت خصوصی دارای مجوز بهره برداری در صنایع هستهای درکشور)، طراحی و ساخت تجهیزات نانو، شبیه سازهای خورشیدی و سنسورهای بیوگاز، طراحی و ساخت کورههای خلع و آب شیرینکنهای صنعتی، خدمات در حوزه انرژی خورشیدی و سایر انرژیهای تجدیدپذیر من جمله این خدمات است.
محمودی ادامه داد: ساخت تجهیزات آزمایشگاهی در حوزه پلاسما، طراحی و ساخت توربینهای بادی، پرینت سه بعدی و ساخت نمونه و قالب و ریخته گری قطعات پیچیده فلزی، طراحی و ساخت تجهیزات تولید نانو حباب و به کارگیریی و ارائه خدمات آن در صنایع مرتبط، تدوین، تهیه و توزیع محتویات کمک آموزشی، برگزاری دورههای تخصصی فنی و مهندسی و ساخت تجهیزات هوشمند، منابع آب، عمران و جاده سازی، طراحی ساخت اینورترها و کانورترهای اتوماسیون صنعتی، هوشمند سازی تجهیزات آبیاری، واردات و صادرات مواد معدنی به روسیه، جستجوی اینترنتی کالا و تجهیزات، طراحی و ساخت سامانههای دینامیکی، خدمات در حوزه پزشکی، گردشگری و بورس از دیگر زمینههای تخصصی شرکتهای مستقر در مرکز است.