به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا اردکانیان، وزیر نیرو در اختتامیه پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در سال ۹۹ که با بهرهبرداری از ۶ پروژه بزرگ صنعت آب و برق در استانهای تهران، قزوین، گیلان و مازندران به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، گفت: گزارشها حاکی از یک کار جمعی و برنامهریزی شده با همت بالا در سال جهش تولید و در کوران جنگ اقتصادی و روانی دشمنان این سرزمین برای ابراز توانمندی ملت بزرگ ایران در تمامی صحنهها برای بروز ظرفیتهای نهفته منابع انسانی در این کشور و نمایش تابآوری این جامعه و البته انجام وظیفه عرضه خدمات در آب و برق و انجام موفق این پویش ملی بود که در ۲۵ فروردین امسال اعلام شد.
اردکانیان با اشاره به پروژههای افتتاح شده در سال ۹۹، تاکید کرد: وعده این بود که ۲۵۰ پروژه با سرمایهگذاری حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان به مدار بهرهبرداری بیاید که خوشبختانه با تلاش صورت گرفته با احتساب طرحهای امروز، ۳۰۷ پروژه با سرمایهگذاری ۸۱ هزار و ۲۲ میلیارد تومان افتتاح شده و میشوند و یا طرحهایی آبگیری و آباندازی میشوند یا مرحله آزمایشی خود را آغاز میکنند.
وزیر نیرو، از جمله طرحهایی که در پویش امسال به بهرهبرداری رسیدند را ۱۴ سد مخزنی، ۵۵ هزار و ۶۴۲ هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی، ۱۰ پروژه آبرسانی شهری، ۹ تصفیهخانه آب، ۱۳ تصفیهخانه فاضلاب، آبرسانی به ۱۶۵۰ روستای کشور به شکل پایدار با جمعیت بیش از یکمیلیون نفر، همچنین ۹ نیروگاه جدید، ۵ پروژه بازتوانی نیروگاههای موجود، ۳۰ نیروگاه مقیاس کوچک، ۲۵ نیروگاه تجدیدپذیر جمعا به ظرفیت ۲۳۳۵ مگاوات نام برد و گفت: به ۲۸۸ روستای دیگر باقی مانده هم برقرسانی شد.
عضو کابینه دولت دوازدهم، گفت: مهمترین بخش پویش نه تنها طرحهای ساخت و سازی که در این شرایط به نتیجه رساندن هر کدام کار مهمی است، بلکه طرحهای ساز و کاری آن بود. طرحهایی که لازم است به تدریج جای خود را در مجموعه فعالیتهای صنعت آب و برق به درستی و به وسعت باز کنند. طرحهایی که موجب افزایش بهرهوری، کاهش قیمت تمام شده، تسهیل خدمترسانی به مردم، سرعت بیشتر اجرای طرحهای ساخت و سازی و مجموع تحولاتی از این نوع خواهد شد.
وی افزود: تهیه و تصویب طرحهای سازگاری با کم آبی برای ۳۱ استان، یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، آغاز گردشگری آبی در تعداد قابل توجهی از دریاچههای احداثی بر اثر ساخت سدهای بزرگ، طرحهای آب و برق امید، تعویض کابلهای فرسوده با کابلهای خودنگهدار، ساختار جدید آب کشور بر اساس حوضههای آبریز و ۵۳ طرح تحت عنوان طرحهای ساز و کاری موجب تحول معناداری در گردش کار در سالهای پیش رو هم خواهد شد.
اردکانیان، طرحهای امروز را شامل یک واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی کاسپین به ظرفیت ۱۵۰ مگاوات در استان مازندران، تصفیهخانه بزرگ آب گیلان، تصفیهخانه مسکن مهر صومعهسرا، آبگیری سد نهب در استان قزوین، تست و آباندازی تصفیهخانه بزرگ فاضلاب غرب تهران که پس از این مرحله، مرحله عملی بهرهبرداری از آن در زمان مقتضی آغاز خواهد شد و نیز تصفیهخانه فاضلاب مسکن مهر برشمرد.
وزیر نیرو ادامه داد: حدود ۷۰ درصد منابع اجرای این طرحها توسط بخش غیر دولتی به اشکال مختلف تامین شده که انشاءالله این مسیر و نسبت، استمرار و افزایش خواهد یافت.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسشی پیرامون تداوم پویش هر هفته الف ب ایران در سال ۱۴۰۰ گفت: من تجربه حضور در سه باره در زمان انتهای دولتها را داشتهام و میدانم که هواپیمای هر دولت در سالهای آخر حیات خود فرود را تجربه کرده و از شدت تجربه و انگیزه فعالیت کاسته میشود.
اردکانیان تاکید کرد: پویش هر هفته الف ب ایران به منظور جلوگیری از کاهش فعالیتها در سالهای پایانی دولت آنهم در یک دستگاه خدماتی طراحی شد و انشاالله در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.
وزیر نیرو در پایان با اشاره به برنامه ۱۸۰ روزه تا انتهای دولت، بیان کرد: این برنامه ۱۸۰ روزه در قالب ۳ فعالیت تکمیل پروژههای سازوکاری، تکمیل پروژههای ساخت و سازی و ریل گذاری برای دولت آینده طراحی شده و انشاالله کاری خواهیم کرد که وزارت نیروی دولت آینده از روز اول وقت سر خواراندن نداشته باشد.