آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۴۸۴۲
ملایی در گفتگو با دانشجو؛

مانع‌زدایی از کسب و کار با اتصال سامانه قوه قضائیه به سامانه جامع تجارت / پایان کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یکبار مصرف؟

معاون کسب و کار اتاق بازرگانی ایران گفت: متأسفانه مدتی است اتصال برخط سامانه قوه قضاییه به سامانه جامع تجارت برای استعلام سوء پیشینه متقاضیان تمدید و صدور کارت بازرگانی قطع شده است.

علی ملایی؛ معاون کسب و کار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه برای صدور و تمدید کارت بازرگانی ارگان‌های مختلفی همچون بانک مرکزی،  قوه قضاییه و نیز سایر نهادهای ذی ربط، موظف هستند اطلاعات خود را در اختیار سامانه جامع تجارت قرار دهند، عنوان کرد: این اطلاعات به شکل سیستمی در اختیار سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی قرار می‌گیرد.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر تمامی اطلاعات ضروری برای صدور و تمدید کارت بازرگانی در این سامانه به درستی تجمیع شود، دیگر شاهد وقوع مفاسدی همچون کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و فرار مالیاتی نخواهیم بود.

 

معاون کسب و کار اتاق بازرگانی اظهار داشت: متأسفانه از اسفندماه سال گذشته، قوه قضاییه اطلاعات و استعلامات سوء‌‎پیشینه افراد را در اختیار سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی قرار نمی‌دهد و همین مسئله باعث معطلی چند هفته‌ای متقاضیان تمدید و صدور کارت بازرگانی شده است.

 

ملایی با بیان اینکه در حال حاضر متقاضیان مجبور هستند برای دریافت سوء پیشینه خود به مراکز پلیس+10 مراجعه کنند، گفت: این پروسه زمان‌بر است و متقاضی بعد از دریافت گواهی عدم سوء پیشینه موظف است آن‌ها به شکل دستی در سامانه جامع تجارت بارگذاری کند.

 

استعلام یک ساعته ناگهان به یک هفته افزایش پیدا کرد

وی با اشاره به اینکه استعلامات قضایی سابقا ظرف یک ساعت از طریق سامانه جامع تجارت انجام می‌شده است، گفت: متأسفانه این فرآیند در حال حاضر زمانبر شده و با افزایش هزینه برای تاجران همراه بوده و همین مسئله خود مانعی در برابر تسهیل کسب و کار است.

 

ملایی با تأکید بر اینکه رئیس دستگاه قضا به طور مداوم در اظهارات حکیمانه خود دغدغه رفع موانع فعالان اقتصادی را اولویت کشور دانسته‌اند، اظهار داشت: اتصال سامانه استعلامات سوء پیشینه قوه قضاییه به سامانه جامع تجارت خود می‌تواند یک گام موثر در زمینه رفع موانع فعالان اقتصادی باشد.

 

معاون کسب و کار اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه رتبه‌بندی و اعتبارسنجی کارت‌های بازرگانی دارای 11 فرآیند و مؤلفه است و سامانه جامع تجارت به خوبی توانسته در ظرف مدت 50 روز دو فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی را به نحو احسن پیاده سازی کند، خاطرنشان کرد: مابقی فرآیندها نیز قرار است به مرور زمان با همکاری متخصصان فنی اتاق بازرگانی و سامانه جامع تجارت در آینده نزدیک، راه‌اندازی و تکمیل شود.

 

وی در پایان خبر داد: سامانه جامع تجارت وعده داده است که تا آخر فروردین‌ماه تمام فرآیندهای رتبه‌بندی و اعتبار سنجی به شکل سیستمی و هوشمند در سامانه جامع تجارت و ذیل سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی کارت‌های بازرگانی انجام شده و  در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.

 

به گزارش دانشجو، سامانه یکپارچه رتبه‌بندی و اعتبارسنجی کارت‌های بازرگانی در سال 1399 توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مورد بهره‌برداری قرار گرفت. با این وجود، در حال حاضر یکی از مهمترین استعلامات سیستمی این سامانه قطع شده (مرتبط به مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه) و این مسئله فرآیند صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی را کند و زمانبر کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار