به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دکتر طهمورث لاهوتی، مدیر توسعه و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درمورد موانع پیش روی توسعه صنایع کوچک برای تحقق شعار سال با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه کرد.
لاهوتی ثبات کلان اقتصادی را بر تدوین نوع برنامههای کوتاه مدت، بلند مدت و حتی میان مدت واحدهای صنعتی تأثیرگذار دانست و گفت: مدیریت منابع مالی برای هر واحد تولیدی نیازمند ترسیم یک چشم انداز است.
وی با اشاره به آمار مرکز پژوهشهای مجلس در این زمینه اظهارکرد: ۳۹ درصد از مشکلات و چالشهای بنگاههای کوچک و متوسط به موضوع تأمین مالی برمی گردد، ۳۷ درصد مشکلات مربوط به تورم، ۳۶ درصد مربوط به قوانین و مالیات و ۳۵ درصد هم ناشی از عدم ثبات سیاست هاست.
مدیر توسعه و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: این نشان میدهد که عوامل بیرونی به شدت میتوانند واحدهای صنعتی را تحت تأثیر قرار دهند و لذا سیاست گذاری در این زمینهها به ویژه در بخش مالی به شدت میتواند تأثیرگذار باشد.
لاهوتی کاهش وابستگی واحدهای تولیدی به واردات مواد اولیه خارجی را از دستاوردهای صنایع در یک سال گذشته عنوان کرد و گفت: این رویکرد که به تازگی هم مطرح شده نتیجه تحریمها و محدودیت هاست و البته روابط شبکهای بین بنگاهها در سطح افقی و عمودی نیز در این قضیه بی تأثیر نبوده است.
وی معتقد است که همسو شدن دستگاههای خدمات رسان، اجرایی و نظارتی و اجرای دقیق قوانین میتواند بخش عمدهای از مشکلات واحدهای صنعتی را مرتفع کند.
مدیر توسعه و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تأکید کرد: رویکرد تأمین مالی واحدهای صنعتی از طریق سیستم بانکی باید به سمت مدلهای جدید مانند بازار سرمایه تغییر کند که البته اتفاقات اخیر در این بازار هم سطح اعتماد سرمایه گذاران را کاهش داده است.
لاهوتی پیاده سازی تأمین مالی زنجیرهای به شکل اعتباری برای واحدهای صنعتی کوچک و متوسط را ضروری خواند و گفت: اجرای این روش با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیتها بسیار مناسب است و از فشار تقاضا به نظام بانکی نیز کم خواهد کرد.
منبع: رادیو گفتگو