به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران این روزها حال و روز خوشی نداشته، به طوری که مدیران بورسی هم از صحبت کردن پیرامون بازار خودداری میکنند.
امروز در یک روند رو به کاهش از ابتدای ساعت تا پایان معاملات، شاخص کل ۱۱ هزار و ۵۱۰ واحد ریزش کرد و به رقم یکمیلیون و ۱۸۷ هزار و ۸۳۱ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن ۹۴۳ واحد کاهش یافته و به رقم ۴۲۸ هزار و ۱۳۱ واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار به بیش از ۴ میلیون و ۷۴۲ هزار میلیارد تومان رسید.
نقشه معاملات بورس تهران
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بودند و امروز معاملهگران بیش از ۳.۲ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۱۸۳ هزار نوبت معامله و به ارزش ۳ هزار و ۴۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز بیش از ۱۲۹۱ میلیارد تومان شد را درنظر بگیریم، معاملهگران امروز در دو بازار بورس و فرابورس بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی ۹۶ صدم درصد کاهش یافته است. همچنین شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن ۲۲ صدم درصد کاهش یافته است. شاخص آزاد شناور ۷۳ صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۱.۱ درصد کاهش یافت. شاخص بازار دوم بورس ۷۹ صدم درصد کاهش یافت.
وضعیت امروز پالایش یکم
خریداران پالایش یکم هنوز با ۳۳ درصد زیان همراه هستند. هر واحد ۱۰ هزار تومانی به ۶۷۵۲ تومان رسیده است.
نمادهایی که قبلاً شاخصساز بودند امروز در کاهش شاخص بورس اثرگذار بودند که بیشترین اثر کاهشی را نمادهای ملیمس، فولاد مبارکه، پتروشیمی خلیج فارس، شستا، چادرملو، سرمایهگذاری غدیر و هلدینگ نفت و گاز پتروشیمی تأمین بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در بورس تهران شامل دارویی برکت، صنایع ملی مس ایران، سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، فولاد مبارکه، بانک تجارت، بانک ملت و معدنی اپال کانی پارس بودهاند.
روند یکساله شاخص بورس تهران
امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل ۹۰ واحد کاهش یافته و به رقم ۱۷ هزار و ۵۹۶ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از یکمیلیون و ۱۹۱ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران در فرابورس ایران بیش از ۳۷۹ میلیون سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۵۰ هزار فقره معامله و به ارش ۱۲۹۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نماد نیرو برق دماوند بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس راداشته و برعکس نمادهای آریا ساسول، پتروشیمی مارون، پتروشیمی تندگویان، هلدینگ سمگا، صبا تأمین و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل پتروشیمی تندگویان، پلیمر آریا ساسول، نیروی برق دماوند، توسعه مسیر برق گیلان، سرمایهگذاری صبا تأمین، شیر پاستوریزه، پگاه گیلان و امتیاز تسهیلات مسکن اسفند ۹۹ بودهاند.
به گزارش فارس، با وجود اینکه فعالان بازار دنبال حمایت دولت از بازار سرمایه هستند، اما هنوز هیچ اتفاق خاصی روی نداده و بازار سرمایه مرتب در حال ریزش است.
البته برخی کارشناسان میگویند بعد از ریزش مداوم شاخص کل بورس تهران که از نیمه دوم مرداد صورت گرفت، سرمایهگذاران حقیقی عمده پول خود را از بازار بورس خارج کرده و به سمت بازار رمزارزها و خرید بیتکوین حرکت کردند که البته در بازار رمزارزها نوسان بدون دامنه است و بنابراین ریسک بسیار بالایی دارد و پیشبینی میشود، امسال عده زیادی مالباخته در بازار رمزارزها پیدا شوند.
حضور بیسابقه مردم در بورس اگر درست مدیریت شود تبدیل به فرصتی میشود که پسانداز ملی را تقویت کرده و از این رهگذر میتوان به منابع مالی برای تولید فکر کرد.