به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: سال ۹۷ در آستانه رسیدن به نیم میلیارد دلار صادرات خرما بودیم، ولی در شرایطی که کشور نیاز به ارز داشت ستاد تنظیم بازار صادرات خرما را ممنوع کرد. با این اقدام ستاد تنظیم بازار، صادرات خرما سال بعد پنجاه درصد افت کرد و عربستان سعودی بازار خرما را از دست ما خارج کرد.
وی افزود: قبلا هم یکی از مسئولین دولتی رفت پسته بخرد. وقتی دید پسته گران است دستور توقف صادرات پسته را صادر کرد. از آن روز آمریکا بازار پسته را از ما گرفت و هنوز نتوانستیم آن را پس بگیریم.
رشید فرخی ادامه داد: با وجود اینکه در فروردین ماه تورم ۴٠ درصدی داشتیم و هزینههای تولید محصولات کشاورزی ۵ برابر شده اند، خرما تنها محصول کشاورزی است که افزایش قیمت نداشته است.
اگر بخواهیم ۱٠ درصد افزایش قیمت داشته باشیم تا کشاورزان نابود نشوند، ستاد تنظیم بازار بلافاصله برایمان ممنوعیت و مسائل دیگر ایجاد میکند.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران با بیانه اینکه هر ساله قیمت خرما در ماه رمضان ۱٠ درصد افزایش پیدا میکند و این مسئله غیر طبیعی نیست، تصریح کرد:. متوسط مصرف خرما در ایران ۷ کیلو و نیم برای هر فرد در سال است و متوسط قیمت میشود ۷ هزار تومان. با این وضعیت کشاورز انگیزهای برای تولید ندارد.