به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روسیه در راستای نظم بخشی به فضای اینترنت کشور خود و حاکمیت بر آن در حال بررسی و هشدار به شبکههای اجتماعی و ارائه دهندگان سرویسهای اینترنتی است.
به گفته سازمان تنظیم مقررات روسیه، این اقدامات در راستای بخشی از فشار مسکو برای مهار غولهای فناوری غربی و تقویت آنچه که «حاکمیت اینترنت» خود نامیده میشود، صورت میگیرد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حدود یک سال پیش لایحه «حاکمیت اینترنت» را امضا کرد و طبق قانون جدید تهیه کنندگان خدمات اینترنت در روسیه نباید به سرورهای خارجی متصل باشند.
روسیه اقداماتی برای مهار غولهای فناوری و شبکههای اجتماعی غربی با هشدار، جریمه و کاهش سرعت بارگذاری اینترنت انجام داده است.
همچنین، از ابتدای فوریه ۲۰۲۱ قانونی در روسیه اجرا شد که شبکههای اجتماعی را ملزم میکند، به طور مستقل محتوای ممنوع را شناسایی و مسدود کنند.
شبکههای اجتماعی ملزم شده اند تا به سرعت دسترسی به چنین اطلاعات ممنوعه ایی را محدود کنند. اگر دسترسی به چنین محتواهایی به صورت مستقل طی ۲۴ ساعت برای آنها ممکن نبود، مدیریت شبکه اجتماعی باید، این اطلاعات را برای سازمان نظارت فدرال ارسال کند.
در راستای این قانون، دادگاه عدالت صلح روسیه، توئیتر را به علت حذف نکردن محتواهای ممنوعه، در مجموع ۱۹ میلیون روبل (۲۵۹ هزار دلار) جریمه کرد.
به نوشته خبرگزاری تاس، سخنگوی این دادگاه گفت: «این دادگاه ۶ پرونده مربوط به توئیتر را مورد بررسی قرار داد و در نهایت این شرکت آمریکا در مجموع محکوم به پرداخت ۱۹ میلیون روبل جریمه شد.»
پیش از این نیز توئیتر ۸.۹ میلیون روبل (۱۲۱ هزار و ۲۰۰ دلار) جریمه شده بود.
اواخر اسفند ماه سال گذشته معاون خدمات فدرال نظارت بر ارتباطات، فناوری اطلاعات و رسانههای جمعی روسیه گفته بود اگر توئیتر اطلاعات ممنوعه را از این شبکه حذف نکند، مسکو، این شبکه اجتماعی را طی یک ماه مسدود خواهد کرد.
این سازمان، در ۱۰ مارس ۲۰۲۱ نیز به علت نقض قوانین روسیه توسط توئیتر، تدابیری اتخاذ کرد تا در ابتدا سرعت بارگذاری این شبکه اجتماعی در سراسر روسیه کاهش یابد.
این سازمان اعلام کرده بود اگر توئیتر همچنان الزامات قانونی روسیه را نادیده بگیرد، این اقدامات مطابق با مقررات ادامه خواهد یافت تا مطالب مربوط به تحریک خودکشی که کودکان را هدف قرار داده، پورنوگرافی کودکان و اطلاعات در مورد استفاده از مواد مخدر حذف شود.
همچنین در راستای این مقررات، سه شنبه گذشته نیز ناظر ارتباطات روسیه به گوگل تنها ۲۴ ساعت مهلت داد تا محتواهای ممنوعه را حذف کند و هشدار داد در غیر این صورت این شرکت جریمه شده و احتمالا با کاهش سرعت ترافیک در این کشور روبرو میشود.
یک روز پس از این هشدار، گوگل از سوی دادگاهی در مسکو به دلیل امتناع از حذف اطلاعات ممنوعه در دو پرونده جدا، ۸۲ هزار دلار جریمه شد.
پیش از این، به همین علت سرعت دسترسی به توئیتر در روسیه کاهش داده شده است.
به گفته یک مقام روس، ۲۰ تا ۳۰ درصد لینکهایی با محتوای ممنوعه شامل وب سایتهای سازمانهای تروریستی افراطی، یا سایتهایی با تصاویر پورنوگرافی کودکان و فروشگاه آنلاین مواد مخدر، از نتایج جستجوی گوگل در روسیه حذف نمیشوند.