آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۴۲۸۶

آزمایشگاه علوم ‌شناختی دانشگاه شیراز افتتاح شد

آزمایشگاه علوم شناختی دانشکده‌ علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز در سالروز میلاد حضرت ثامن الحجج علی‌بن موسی‌الرضا (ع) به بهره‌برداری رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آزمایشگاه علوم شناختی دانشکده‌ی علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز در سالروز میلاد حضرت ثامن الحجج علی‌بن موسی‌الرضا (ع) به بهره‌برداری رسید.

این آزمایشگاه که با اعتباری بالغ‌بر یک میلیارد و سیصدمیلیون تومان به‌بهره‌برداری رسیده؛ با مشارکت مجمع خیّران نخبه‌پرور فارس و شرکت رامک تجهیز شده است.

مسعود فضیلت‌پور، مسئول آزمایشگاه علوم شناختی دانشگاه شیراز، در حاشیه‌ این مراسم ادامه داد: این آزمایشگاه دارای تجهیزاتی، چون دستگاه‌های ردیاب حرکات چشم؛ دستگاه‌های ثبت امواج مغزی (EEG) ۳۲ و ۶۴ کاناله و سیستم‌های تشخیصی و توان‌بخشی عصب‌شناختی مانند نوروفیدبک-بیوفیدبک و tDCS و سایر ابزار‌های تشخیص و توانبخشی شناختی مانند IVA و Captains' Log است.

فضیلت‌پور بیان کرد: علوم شناختی متشکل از رشته‌های فلسفه ذهن، هوش مصنوعی، زبان‌شناسی، انسان شناسی، علم اعصاب‌شناختی و روان‌شناسی شناختی است و کاربرد وسیعی در رشته‌های مختلف دارد و این رشته‌ها کنار هم هستند تا رشته‌های جدیدی را به وجود آورند. از همین‌رو موضوع علوم شناختی، موضوعی بسیار بااهمیت و لازم توجه است.

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی با بیان اینکه افتتاح آزمایشگاه علوم شناختی، آغاز یک پروژه‌ی بزرگ است؛ اظهار داشت: ما نیاز داریم که یک مرکز یا مؤسسه علوم شناختی داشته باشیم که در آن سایر رشته‌ها را به وجود بیاوریم و با جذب دانشجویان ارشد و دکتری، گفتمان شناختی ترتیب دهیم. وی در پایان ضمن قدردانی از هیأت‌رئیسه دانشگاه که نگاه ویژه‌ای به علوم انسانی دارند، از مسولان دانشگاه خواست تا برای تأسیس مرکز علوم شناختی نیز حمایت‌های لازم را داشته باشند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس نیز در این مراسم با بیان این مقدمه که پیشنهاد و درخواست تأسیس این آزمایشگاه مدت‌ها پیش ارائه شده از حسینچاری و شمشیری روسای سابق دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی تشکر کرد و افرود: بخشی از هزینه‌های این آزمایشگاه با کمک شرکت رامک و بنیاد نخبه‌پرور استان فارس تهیه شده است.

حبیب شریف گفت: مجمع خیّران نخبه‌پرور فارس که باهدف پشتیبانی از کشف، شناسایی و پرورش استعداد‌های برتر و سرآمد در راستای رشد و بالندگی سرمایه‌های خدادادی و ملی فعالیت می‌کند، به‌عنوان یک مرکز مردم‌نهاد بستر مناسبی برای پذیرش دانشجویان نخبه و استعداد درخشان است و دستاورد‌ها و نتایج خوبی برای خدمت به دانشگاه و جامعه داشته و خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد:از زمان راه‌اندازی این مجمع تاکنون، برداران نصیری به‌عنوان اعضای هیأت‌مدیره شرکت رامک با ما همراه بوده‌اند و برکات زیادی از همکاری ایشان پدید آمده است.

محمدکاظم نصیری رئیس هیأت‌مدیره شرکت رامک نیزدر این مراسم ضمن ابراز خرسندی از تأسیس آزمایشگاه علوم شناختی گفت: شرکت رامک بنا بر مسئولیت اجتماعی که در جامعه برای خود قائل است، از طریق آشنایی با مجمع خیران نخبه‌پرور در انجام این پروژه‌ی مهم مشارکت پیدا کرده است و این موضوع را برای خود توفیق بزرگی می‌داند.

در پایان این مراسم، رئیس دانشگاه شیراز نیز با بیان این مقدمه که از زمان تصمیم‌گیری تا بهره‌برداری آزمایشگاه‌ها در هر رد‌ه ای، زمان زیادی طول می‌کشد و البته این موضوع طبیعت کار علمی است؛ اظهار داشت: بنابراین سرمایه‌های علمی و معنوی دانشگاه، که یکی از آن جمله اعضای هیأت‌علمی دانشگاه است، به‌راحتی و باسرعت به دست نیامده است و امروز که برای افتتاح آزمایشگاه علوم شناختی در اینجا جمع شده‌ایم؛ می‌دانیم که یک کار بزرگ ارزشی انجام شده است.

نادگران تاکید کرد: خرسندی دیگر من از این باب است که در کشور ماه به‌تدریج عموما و در دانشگاه‌های تراز اول کشور، ازجمله دانشگاه شیراز خصوصا موضوع درهم‌تنیدگی دانشگاه و جامعه درحال شکل‌گیری است و نمونه‌ی آن امروز همکاری شرکت خصوصی رامک و مجمع خیران نخبه‌پرور فارس بنابر مسئولیت اجتماعی خود با دانشگاه شیراز است که حاصل آن تأسیس آزمایشگاه علوم شناختی است.

وی در پایان با اشاره به هدف کنونی دانشگاه شیراز برای رسیدن به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم یعنی دانشگاه‌های کارآفرین و جامعه‌محور که برای حل مشکلات جامعه به‌عنوان وظیفه‌ی اجتماعی خود برنامه‌ریزی دارند؛ از همگان خواست تا به این مسأله توجه ویژه داشته باشند تا شاهد گفت‌وگوی بیش‌از پیش بخش‌های خصوصی و دانشگاه‌ها برای حل مشکلات یکدیگر و رفع موانع موجود باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار