آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۵۵۲۴
در نشستی علنی مطرح شد

درخواست پارلمان افغانستان برای قانونی شدن خیزش مردمی

اعضای مجلس نمایندگان افغانستان در نشست علنی خود خواستار قانونمند شدن نیروهای خیزش مردمی شدند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از بی بی سی، با مسلح شدن نیروهای خیزش مردمی در افغانستان در ۱۵ ولایت علیه طالبان، اعضای مجلس نمایندگان این کشور در نشست علنی خود خواستار قانونمند شدن این نیروها شدند.

در نشست مجلس افغانستان تصویب شد که کمیسیون امنیتی و دفاعی برای ساماندهی این نیروها طرحی را آماده و برای تصویب به مجلس ارائه کند.

در همین رابطه میر رحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندگان در نشست روز گذشته با ابراز تاسف از سقوط ولسوالی‌ها گفت که این روند باعث وارد شدن خسارت جانی و مالی هنگفت برای مردم عادی شده است و هزاران نفر را آواره کرده است.

او از نمایندگان مجلس خواست که دلیل سقوط ولسوالی‌ها را بررسی و طرحی را آماده کنند که در هماهنگی با نیروهای امنیتی از این کار جلوگیری شود.

صدیق احمد عثمانی، نماینده مردم پروان در مجلس درباره دلیل سقوط ولسوالی‌ها بدست طالبان گفت: از تجاربی که در ولایت پروان بدست آورده، طالبان قدرتمند نیستند، قدرتمندی طالبان در ناتوانی و کمبود نیروهای امنیتی در این ولسوالی‌ها است.

نمایندگان معتقد بودند که طالبان نباید مغرور دستاوردهای روزهای گذشته شود و اگر دولت سقوط کند، جنگ داخلی در این کشور شعله ور خواهد شد.

شماری از نمایندگان نیز معتقد بودند که دلیل سقوط ولسوالی‌ها نیز این است که نیروهای نظامی به اندازه‌ای که دولت آمار می‌دهد در محل خدمت حضور ندارند و باید ارزیابی لازم از آنها صورت گیرد.

گفتنی است گروه طالبان از اواسط اردیبهشت‌ماه امسال حملات خود را در چند جبهه مهم آغاز کرد و اکنون مدعی است که بیش از ۸۰ ولسوالی از مجموع ۴۲۱ ولسوالی افغانستان را در اختیار دارد.

در حالی که دولت افغانستان ادعای طالبان را رد می‌کند، تایید ادعای هیچ‌یک از طرفین به طور مستقل ممکن نیست. نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان اما گفته است که حدود ۵۰ ولسوالی اکنون در تصرف طالبان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار