به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علیرضا زاهدیان با اشاره به گزارش بررسی سهم نیروی کار مهاجر غیر بومی در بازار کار کشور (بر اساس دادههای طرح آمارگیری از نیروی کار مرکز آمار ایران) گفت: این برآورد نشان میدهد در سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، مهاجرت شهر به روستا بیش از مهاجرت روستا به شهر بوده است.
وی تصریح کرد: تعداد مهاجران شهر به روستا در سال ۱۳۹۶ تعداد ۴۹ هزار و ۸۵۳ نفر، در سال ۱۳۹۷ تعداد ۴۶ هزار و ۷۸۸ نفر و در سال ۱۳۹۸ تعداد ۵۰ هزار و ۲۱۶ نفر بوده است. در سال ۱۳۹۸ سهم برآورد شده برای مهاجرت از شهر به روستا ۶۵.۴ درصد بوده است.
رئیس مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: به عبارت دیگر، در سال ۱۳۹۶ تعداد ۲۶ هزار و ۷۴۴ نفر، در سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۲ هزار و ۹۲۴ نفر و در سال ۱۳۹۸ تعداد ۵۰ هزار و ۲۱۶ نفر بیشتر از روستا به شهر مهاجرت کرده اند.
زاهدیان تاکید کرد: این پدیده را باید حاصل عوامل مختلف از جمله اثرات طرح حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری دانست که امید است با توجه ویژه محققین، عوامل مختلف و سهم هریک از آنها با روشهای علمی تشریح و تبیین شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مهاجرت داخلی و بینالمللی یکی از موضوعاتی است که باید از دیدگاه رفاه و تأمین اجتماعی نیز مورد توجه ویژه قرار گیرد. در این خصوص در آمارگیری از نیروی کار مرکز آمار ایران محل اقامت قبلی سوال میشود، که با استفاده از پردازش دادههای آن میتوان برآورد مهاجرت بین نقاط شهری و روستایی را به دست آورد.