به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، فریدون حسنوند پس از اتمام جلسه فوق العاده کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با موضوع قطعی برق، اظهار داشت: با توجه به شرایط اضطراری که در کشور ایجاد شد و با پیگیری رئیس مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس مجلس امروز جلسهای در کمیسیون انرژی جهت بررسی وضعیت و اتخاذ تصمیمات لازم برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه در این جلسه در خصوص اقداماتی که باید در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام شود، بحثهایی صورت گرفت، گفت: ما ظرفیتهای مختلفی داریم که میتواند به کمک صنعت برق بیاید. برای مثال، برخی از وزارتخانهها و سازمانها نظیر وزارت نفت و پتروشیمیها که دارای نیروگاههای برق هستند باید این ظرفیت را به طور کامل در اختیار وزارت نیرو قرار دهند تا ظرفیت این نیروگاهها نیز وارد مدار شوند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین بخشی از تولید بخش خصوصی از انرژیهای تجدیدپذیر است که حداقل ۶۰۰ مگاوات آن اکنون آماده بهرهبرداری است و مقرر شد حداکثر تا پایان هفته وزارت نیرو با انعقاد قرارداد، این ظرفیت را وارد مدار کند.
حسنوند ادامه داد: اورهال برخی از نیروگاهها که با تاخیر انجام شده بود، باعث کاهش تولید شد. در حال حاضر ۳۱۲ مگاوات از ظرفیت نیروگاه رامین مجددا وارد مدار شده است و میتواند ۳۰۰ مگاوات دیگر نیز تولید کند. این کار میتواند خاموشیها را تا حدودی کاهش دهد.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر مقرر شد تمامی وزارتخانهها، سازمانها، نیروهای مسلح و بخشهایی که دارای ژنراتور و دیزل هستند، از آن استفاده کنند و از برق دولتی کمتر استفاده کنند. حدود دو درصد از برق کشور صرف روشنایی معابر میشود و تاکید شد تا روشنایی معابر کاهش یافته و از خاموشیهای منازل کم شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از سوی دیگر با قطع برق در برخی از مناطق، آب منازل نیز قطع میشود که قرار شد کمیتهای مشترک شکل گرفته و نسبت به خرید دیزل ژنراتور به منظور تامین برق چاههای عمیق آب و تامین آب شرب مناطق اقدام شود. درباره صادرات برق هم توصیه شد که اولویت در مصرف داخل باشد.
حسنوند بیان کرد: پیشنهاد کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی این بود که در استانهایی که گرمسیر بوده، به صورت نوبتی هر هفته تعطیل شوند تا شاهد کاهش مصرف برق باشیم. همچنین پیشنهاد دیگر ما این بود که شهرهایی که وضعیت قرمز کرونایی دارند، از سوی دولت سه روز تعطیل شوند.
وی درباره تاثیر استخراج رمزارزها بر قطعی برق، گفت: رمزارزها از دیگر موضوعات جدی بود که در مورد آن بحث شد و قرار شد تمام مجوزها لغو شود و به هیچ وجه اجازه فعالیت تا پایان شهریور ماه داده نشد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مشترکین پُرمصرف که بیش از ۳۰ درصد افزایش غیرمتعارف مصرف دارند، به اعتقاد ما به صورت غیرقانونی استخراج دارند که باید دادستان به آن ورود کند. همچنین مجوز برخی از رمزارزها که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شده، مکان استخراج آن مشخص نیست و مجوز صرفا به فرد داده شده است.
حسنوند با بیان اینکه قرار شد تمام مکانهای استخراج رمزارز با استعلام مشخص شود،گفت: کمیسیون انرژی مجلس با جدیت در این حوزه عمل میکند و پیشنهادات کمیسیون هم به سران قوا ارجاع خواهد شد.