گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه در نشست هیات دولت با یادآوری روز گفت و گو و تعامل اظهار کرد: امروز ۲۳ تیرماه است و این روز در تقویم ما بعنوان روز گفت و گو تعامل سازنده با جهان آمده است.
وی افزود: پس از اقداماتی که دولت یازدهم برای از بین بردن تحریم ظالمانه و احقاق حقوق ملت انجام داد، روز بیست و سوم تیرماه ۱۳۹۴ بود که ما به توافق رسیدیم و به همین دلیل روز ۲۳ تیرماه روز گفت و گو و تعامل سازنده نامگذاری شد.
رییس جمهوری گفت: برای دولت یازدهم و دوازدهم یکی از اهداف بسیار مهم احقاق حق ملت در زمینه مسائل فناوریهای مدرن و تجارت و اقتصاد و فعالیتهای اقتصادی و تولید بود و این هدف اصلی و مهم در دولت یازدهم بود و به نحوی در دولت دوازدهم هم تکرار شد.
روحانی یادآورشد: در سالهای قبل برخی از مسائل در جامعه ما بود و در ذهن مردم این چنین بود یا برخی از افراد جامعه که قعطنامههایی علیه ما در سازمان ملل تصویب شده است.هفت قطعنامه علیه ما تصویب شده است و این قطعنامهها ذیل فصل ۷ بوده است و کاری نمی شود، کرد.
وی ادامه داد: معمولا وقتی کشوری را در شورای امنیت برای آن ذیل فصل هفت قعطنامه صادر میکنند،یا آن کشور مجبور می شود آن را اجرا کند یا گاهی هم به جنگ منجر میشود. اما این که در تاریخ سازمان ملل آمده باشد، کشوری ایستادگی و مقاومت کرده باشد تا در نهایت آن قعطنامهها بدون اینکه یک لحظه اجرا شود، لغو شود جزو موارد نادر و بینظیر است.
رییس جمهوری یادآورشد: همچنین ما با آژانس در مسالهای به نام PMD مواجه بودیم. مواردی که به عنوان احتمال فعالیت غیرصلح آمیز مطرح میکردند یکی از آدمهایی که تخصص و سابقه داشت می گفت صد سال دیگر هم PMD حل نمیشود و به عنوان یک اهرم در دست آژانس است.
رییس دولت تدبیر و امید گفت: اینکه دنیا قبول کند که ایران میتواند طبق قانون فعالیت غنیسازی داشته باشد، موضوع سخت و مشکلی بود. میگفتند ایران نباید غنیسازی داشته باشد و نمیشود که سازمان ملل و قدرتهای بزرگ را وادار کرد که ما بتوانیم به راحتی غنیسازی داشته باشیم و مهمترین آن رفع تحریمها بود که میگفتند تحریمها به این سادگیها قابل رفع نیست.
روحانی افزود: افراد باتجربهای در دنیای سیاست و روابط بینالملل به من میگفتند اینکه ما بخواهیم با ۶ قدرت بزرگ مذاکره کنیم و به نتیجه برسیم، شدنی نیست و وقت تلف میشود.
وی عنوان کرد: کاری که دولت یازدهم انجام داد که به نظر من در تاریخ کشور به عنوان یک فعالیت بسیار ارزشمند و حرکت مهم در فعالیتهای سیاسی و روابط بینالملل ثبت است. اینکه ما در کمتر از ۱۰۰ روز اول توانستیم به یک توافق موقتی با ۱+۵ برسیم و با این توافق موقت ادامه تحریمها متوقف شد. زیرا برنامه این بود که تولید نفت ما که که ۹۷۲ هزار بشکه بود قرار بود بهتدریج ظرف یک سال ۲۰ درصد ۲۰ درصد کم کنند تا این رقم به صفر برسد.
رییس جمهوری بیان کرد: یعنی بنا بود که اواسط سال ۹۳ نفت ما حتی یک بشکه فروش نرود، همانجا بود که متوقف شد و در برخی از مواد دست و بال ما آزاد شد، برخی از منابع بانک مرکزی آزاد شد، کلیاتی هم مورد قبول طرفین قرار گرفت که در واقع در همان توافق موقت طرف مذاکره ما قبول کرد که ایران میتواند غنیسازی داشته باشد یعنی اصل غنیسازی در همان توافق موقت پذیرفته شد.
روحانی گفت: این بسیار مهم بود که دولتی با رای مردم روی کار بیاید و قولی که به مردم داده ظرف ۱۰۰ روز یک قدم بسیار مهم برای شکستن تحریم و برای اینکه مردم به حق خودشان برسند، برداشته شود.بعد هم ما قدم به قدم جلو رفتیم و در فروردین سال ۹۴ به یک توافق کلی با ۶ کشور رسیدیم و در نهایت در ۲۳ تیر سال ۹۴ با ۱+۵ به توافقی تحت عنوان برجام رسیدیم.
رییس جمهوری بیان کرد: البته هم در برخی از کشورهای ۱+۵ و هم در ایران روندهایی داشت که ما عبور کردیم و در دی ماه ۹۴، برجام اجرایی شد و تحریم برداشته شد، البته برخی از قدمها آنی بود و برخی از قدمها تشریفاتی را داشت ولی به هر حال همه دستورالعملهایی که لازم بود از طرف اتحادیه اروپا و آمریکاییها ابلاغ و اعلام شود، صورت گرفت و کار شروع شد.
ادامه دارد...