هادی اعلمی فریمان، کارشناس مسائل آمریکای لاتین در گفتگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری دانشجو درباره اعتراضات مردمی کوبا و ریشه این اعتراضات گفت: منشا اصلی در اعتراضات کوبا بحثهای اقتصادی است. پاندمی کرونا و شرایط اقتصادی کشور منجر به منزوی شدن اقتصاد کوبا شده است و از آنجا که سیستم دولت کوبا سوسیالیستی است بنابراین از نظر اقتصادی در تنگنای شدیدی قرار گرفته است و در حقیقت شرایط اقتصادی در کوبا پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به تنکنا کشیده شد. تا زمانی که شوروی برپا بود، کمکهای بسیاری خوبی به کوبا میکرد، اما بعد از سال ۱۹۹۱ به بعد دیگر شاهد این کمکها نبودیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بخشی از کمکها به کشور کوبا از طریق ونزوئلا انجام میشد، اما چندسال بعد خود ونزوئلا هم دچار تحریم و اقتصاد شکست خورده شد و نتوانست دیگر کمکی به کوبا کند.
اعلمی با اشاره به سردی روابط بین امریکا و کوبا تصریح کرد: در زمان اوباما برای مدت کوتاهی روابط بین کوبا و امریکا بسیار خوب شد و بحث حوالههای دلار در کوبا رایج شد. اما بعد از رویکار آمدن ترامپ به دلیل ضدیتی که با نظامهای کمونیستی و از جمله کوبا داشت، تحریمهای شدیدی را روانه این کشور کرد و وضعیت اقتصادی کوبا به وخامت رفت. در نهایت باید گفت ریشه اصلی اعتراضات کوبا وضعیت اقتصادی بحرانی کوبا و درکنار آن گروههاییست که بحثهای آزادی و دموکراسی را مطرح میکنند.
مهمترین درامدهای کوبا توتون، تنباکو و توریست است که درحال حاضر به علت تحریمهای ترامپ رو به وخامت رفته است
کارشناس مسائل آمریکای لاتین درباره نقش امریکا در اعتراضات مردم این کشور گفت: نقش اصلی امریکا در بحران کوبا، اعمال تحریمهاست. آنها حدود ۶۰ سال است که برای براندازی کاستروها تلاش میکنند. یکی از مهمترین درامدهای کوبا توتون، تنباکو و توریست است که درحال حاضر به علت تحریمهای ترامپ رو به وخامت رفته است. درحقیقت بحران کوبا دو جنبه دارد. یکی بحث تحریمها و دیگری نظام سوسیالیستی شکست خورده این کشور است.
مردم این کشور برای تعمیرات کفش خود نیز مجبورند به بخش دولتی بروند
وی تصریح کرد: درحال حاضر تعداد نظامهای سوسیالیست در جهان اندک شمار است که کشورهای کره شمالی و کوبا از جمله آنان هستند. به همین دلیل این گونه اقدامات سرکوبگرانه از سوی این دولتها بعید نیست، اما قطعا این اقدامات چاره کار نیست و مردم را معترضتر خواهد کرد. از سوی دیگر در کوبا حتی کوچکترین مشاغل نیز در اختیار دولت است. برای مثال مردم این کشور برای تعمیرات کفش خود نیز مجبورند به بخش دولتی بروند. به طور کلی ماهیت نظامهای کمونیستی رنج و ازار مردم را به دنبال دارد و مردم کوبا نیز سالها متحمل این رنجها بودهاند.
اعلمی فریمان پیرامون خواسته مردم کوبا در اعتراضاتشان اظهار کرد: اصلیترین خواسته مردم آزادسازی سیستم اقتصادی کوباست. برای مردم خیلی ازادی کشور و حاکمانشان مطرح نیست و آنها در ابتدا آزادی خودشان را میخواهند تا حاکمانشان را. خواسته بعدی مردم کوبا اجرای دموکراسی و آزادی در کشورشان است. مردم کوبا سالیان سال است که به دو دسته تقسیم شدهاند. دستهای از مردم همان کاستروها هستند که هم نظر با دولتاند، اما دولت اینان را هم نمیتواند سرویسدهی کند. دستهای دیگر از مردم کوبا مخالف دولت هستند که برخی از آنها نیز از کوبا مهاجرت کردند و به امریکا پناهده شدند. دستهای دیگر که در کشور ماندند درنهایت دیگر به صدا درآمدند و خواستار تغییر وضع موجود شدهاند. درنهایت به عقیده بنده این مردم گوبا هستند که موفق خواهند شد و دولت کمونیستی را مجبور به عقب نشینی و تغییرات بنیادی خواهند کرد.
انتهای پیام/