کد خبر:۹۵۲۵۶۳
صدرالحسینی در گفتگو با دانشجو:

حضور نماینده عربستان در مراسم تحلیف رئیسی سبب بازگشایی سفارت متقابل تهران و ریاض می‌شود

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: عربستان برای حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب اعلام آمادگی کرده و این اتفاق باب بازگشایی سفارت عربستان در ایران البته در سطح کنسولگری را فراهم خواهد کرد.

سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درخصوص نزدیکی روابط ایران و عربستان در روز‌های اخیر و برنامه دولت سیزدهم برای این عادی سازی روابط گفت: یکی از نکات اساسی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ارتباط با همسایگان و کشور‌های مسلمان است براین اساس موضوع تعمیق روابط با کشور‌های اسلامی حتما در دستور کار دولت سیزدهم قرار خواهد داشت.

وی با بیان اینکه روابط خوب بین کشور‌های مسلمان و همسایه در منطقه قطعا تاثیر بسزایی در افزایش امنیت منطقه خواهد داشت گفت: از این منظر جمهوری اسلامی در طول ۴۳ سال اخیر با هیچ کشوری جز رژیم صهیونیستی و آپارتاید آفریقا که هم اکنون از بین رفته با سایر کشور‌ها مشکلی نداشته لذا گسترش روابط با کشور‌های مسلمان و همسایه قطعا به نفع همه طرف‌ها خواهد بود.

صدرالحسینی در خصوص قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان گفت: ذکر این نکته ضروری است که این عربستان بود که با طرف ایرانی قطع رابطه کرد و جمهوری اسلامی علی رغم حفظ عزت و اقتدار خود در منطقه علاقه‌مند است که با همه کشور‌ها ارتباطات گسترده داشته باشد به ویژه عربستان که نقش مهمی در میان کشور‌های اسلامی ایفا می‌کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: با این حساب به نظر می‌رسد رویکرد جدید عربستان در سیاست خارجی موضوع حل و فصل اختلافات با ایران است و برخی کشور‌های منطقه به عنوان نوعی میانجی گر بازسازی روابط ایران و عربستان شدند و البته جمهوری اسلامی هم موضوع عادی سازی روابط را بدون پیش شرط  اعلام کرده است.


*جمهوری اسلامی در برقراری ارتباط با عربستان پیش شرطی اعلام نکرد/ یمن در مسیر استقلال حق انتخاب قوه دفاعی را دارد
وی با اشاره به تمایل سعودی‌ها برای حل مسئله یمن از طریق ایران گفت: در بازه‌هایی عربستان از ایجاد ارتباط با ایران به دنبال حل مسئله یمن بود، اما با نظر قاطع ایران مشخص شد ارتباط ایران با عربستان هیچ ربطی به موضوع یمن ندارد و اینکه یمن برای استقلال خود حق انتخاب قوه دفاعی داشته باشد همواره از تاکیدات جمهوری اسلامی بوده است. 

*حمایت ایران از استقلال یمن اصلی پذیرفته شده است
صدرالحسینی ادامه داد: جمهوری اسلامی همواره اعلام کرده آماده گفتگو پیرامون مسائل فی مابینی است، چون حمایت ایران از استقلال یمن یک اصل پذیرفته شده در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است از این رو برخی کشور‌های منطقه مثل عراق که البته جمهوری اسلامی نیز مایل به بازیگری این کشور در بین سایر اعراب است در این مرحله اجازه یافتند در رابطه با حل اختلاف ایران و عربستان به موضوع ورود پیدا کنند و در همین راستا نشست‌های کارشناسی در بغداد برگزار شد.

 

*حضور نماینده عربستان در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب؛ بازگشایی سفارت کشورها را در کشورهای یکدیگر به دنبال دارد
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: با توجه به اینکه به نظر می‌رسد عربستان به دنبال از سر گیری روابط منطقه‌ای خود با ایران است، این کشور برای حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب اعلام آمادگی کرده و به احتمال زیاد یکی از مقامات سعودی در روز تحلیف در این مراسم حاضر خواهد بود و این اتفاق باب بازگشایی سفارت عربستان در ایران البته در سطح کنسولگری را فراهم خواهد کرد.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی همان طور که در خصوص مسئله حج، دیپلماسی حج را در دیپلماسی سیاسی جدا کرد و تا قبل از شیوع کرونا نیز علی رغم قطع ارتباط دیپلماتیک از طرف عربستان، اما حجاج ایرانی در مراسم حج حضور داشتند.

صدرالحسینی در پاسخ به این سوال که آیا تغییر دولت‌ها در تهران و واشنگتن در نزدیکی روابط ایران و عربستان موثر بوده یا خیر گفت: جمهوری اسلامی سیاست خارجی خود را با تغییر دولت‌ها در آمریکا و حتی ایران تغییر نمی‌دهد و مبانی سیاست خارجی ایران کاملا صریح و روشن براساس قانون اساسی و هم چنین از جانب مقامات عالی کشور تعیین می‌شود.

 

*خروج ترامپ و ورود بایدن به کاخ سفید در تغییرسیاست خارجی عربستان موثر بوده است
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: لذا پاسخ به این سوال در تغییر سیاست خارجی عربستان نهفته است.این سعودی‌ها هستند که سیاست خارجی خود را نسبت به سایر کشور‌ها با تغییر در دولت‌ها تغییر می‌دهند و احتمالا با توجه به اینکه ترامپ مخالفت آشکاری با ارتباط کشور‌های منطقه با یکدیگر داشت و همواره به دنبال ایران هراسی بود یقینا خروج ترامپ و ورود بایدن به کاخ سفید در سیاست خارجی عربستان موثر بوده است.

صدرالحسینی ادامه داد:، اما نکته مهم در این تحولات مسئله افزایش اقتدار جمهوری اسلامی است که نهایتا اراده ایران به آمریکا تحمیل شد و سیاست خصمانه آمریکا علیه ایران به معنی افزایش تحریم‌ها در قبال شکست اراده ملت ایران با بن بست مواجه شد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطر نشان کرد: البته این مسئله یک وجهی نیست و اگر ترامپ هم امروز در آمریکا راس کار بود با توجه به سیاست شکست فشار تحریم‌ها علیه ایران مجبور بود تغییر سیاست خارجی را در دستور کار عربستان برای ارتباط با کشور‌های منطقه از جمله ایران قرار دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار