گزارش گروه بینالملل دانشجو، «طارق غنی»، پسر رئیس جمهوری فراری افغانستان که نمیخواهد درباره بحران کنونی در این کشور جنگزده اظهارنظر کند، استاد رشته اقتصاد است و در محله خوشنام واشنگتن دی.سی در خانهای ۱.۲ میلیون دلاری سکونت دارد.
زندگی مجلل پسر ۳۹ ساله اشرف غنی در شرایطی در جریان است که خیابانهای کابل به موجب تسلط طالبان و آغاز حکمرانی آنها در رعب و وحشت به سر میبرد. طارق غنی به همراه همسرش الیزابت پیرسون، خانه مجلل و سرخ رنگی به ارزش ۱.۲ میلیون دلار در یک مایلی ساختمان کنگره آمریکا در محله جذاب واشنگتن دی.سی دارند.
این زوج خانه سه خوابه خودشان را در سال ۲۰۱۸ به قیمت ۹۵۹ هزار دلار خریداری کردند و ارزش ملک آنها از زمان آغاز پاندمی کرونا افزایش یافته است. متوسط قیمت املاک و مستغلات این منطقه در هفت درصد برتر این کشور است. طارق که متولد ایالات متحده است، در مریلند به همراه اشرف غنی، رولا، مادر لبنانی و خواهر ۴۳ سالهاش مریم بزرگ شد و دیلی میل فاش کرد که او از طرفداران پر و پا قرص فشن و مد در بروکلین است.
عدم تمایل پسر غنی به اظهار نظر درباره افغانستان
او به تازگی پس از دو سال فعالیت به عنوان اقتصاددان ارشد گروه بینالمللی بحران به استادی برگشت. این گروه خود را "مستقل، سازمانی غیر انتفاعی و غیر دولتی متعهد به جلوگیری و حل درگیریهای مرگبار" توصیف میکند. و این پس از انبوهی از دستاوردهای برجسته دانشگاهی و ارتباط با سایر نهادهای برجسته مرتبط با معتبرترین دانشگاههای این کشور است.
این سازمان برای همکاری او با مرکز توسعه جهانی -یک اندیشکده غیر انتفاعی مستقر در واشنگتن دی.سی و لندن- نوشت: "تعهد طارق غنی به رفاه جهانی و ریشهکن کردن فقر تنها بخشی از شخصیت او نیست، بلکه بخش بزرگی از جایی است که او از آنجا آمده است. او در حالی که در دانشگاه استنفورد تحصیل میکرد، یک سال مرخصی گرفت و در افغانستان زندگی کرد و به عنوان دستیار پدرش اشرف غنی که پس از سقوط طالبان وزیر دارایی بود، خدمت کرد. مشاهده روند ملتسازی در یک وضعیت شکننده به وضوح تأثیر عمیقی بر او داشت و این به عنوان جنبهای تعیینکننده از حرفه کاری او عمل میکند."
با وجود این میراث غرورآمیز، تخصص و سابقه مبارزه برای جلوگیری از جنگ، وقتی دیلی میل برای کسب نظر از او به منزلش رفت، او صراحتا از بحث در مورد وضعیت پیش آمده در افغانستان خودداری کرد. او با جدیت و قاطعیت گفت "نه" و درب منزلش را بست.
چند ساعت بعد، او در محله پرتجمل لوگان سیرکل در واشنگتن دی.سی در حال وقت گذرانی دیده شد. او به یک فروشگاه ساعت و چرم رفت و بعد در کافهای نشست. یکی از دوستانش هم بعدا به او ملحق شد.
به دنبال جدایی دو ساله او از دانشگاه، طارق غنی اکنون به نقش سابق خود به عنوان استادیار استراتژی در دانشگاه خصوصی واشنگتن در سن لویی بازگشته است و در دانشکده بازرگانی "اُلین" سخنرانی میکند.
او مدرک کارشناسی خود را در زمینه امنیت بینالملل از دانشگاه استنفورد دریافت کرد و سپس در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشکده بازرگانی هاس دانشگاه برکلی کالیفرنیا، که همسرش هم در آنجا تحصیل کرده بود، فارغ التحصیل شد.
همسر طارق، مدیر اجرایی سناتور الیزابت وارن دموکرات است. او پیش از آن به عنوان مشاور سیاسی حوزه سلامت و اقتصاد فعالیت میکرد. او همچنین مانند بیل کلینتون، رئیس جمهوری سابق آمریکا موفق به دریافت بورس تحصیلی رودز برای تحصیل در دانشگاه آکسفورد شد.
تبعید طارق غنی و خواهرش
طارق و خواهرش مریم تا سال ۲۰۰۲ که پدرشان در دوران ریاست جمهوری حامد کرزای به عنوان وزیر دارایی انتخاب شود، در تبعید بودند. اما اشرف غنی بعد از تصرف کابل به دست طالبان به دنبال اعلام برنامه خروج نظامیان آمریکایی به دست جو بایدن از این کشور فرار کرد و به دنبال آن صحنههای دلخراشی از فرار شهروندان افغان دیده شد.
منابع روسی مدعی شدند که اشرف غنی با ۱۶۹ میلیون دلار پول نقد و چهار خودرو کشورش را ترک کرده است. این منابع همچنین گفتند که مقادیری از این پول جا ماند چون بالگرد اشرف غنی جای کافی نداشت. غنی ۷۲ ساله که ظاهرا در امارات به سر میبرد، در پیامی ویدیویی خروج از کشورش به همراه پول را تکذیب کرد و آن را "ترور شخصیت" خواند. او گفت افغانستان را ترک کرد تا کشتار به راه نیفتد.
همچنین مریم غنی، دختر اشرف غنی، هنرمند تجسمی و فیلمساز ۴۲ ساله که در بروکلین در شهر نیویورک زندگی میکند ، لیستی از منابع را در پست اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت که افراد و فعالان میتوانند برای کمک به شهروندان افغانستان از آنها استفاده کنند. او همچنین از کسانی که با او ابراز همدردی کردند تشکر کرد.
خانم غنی در این پست گفت: "از همه کسانی که طی روزهای گذشته اعلام حضور کرده و برای همبستگی تماس گرفتهاند متشکرم. معنی زیادی برای من داشت. من بسیار سوختم ، اما امیدوارم بتوانم در برخی از موارد به طور جداگانه به همه شما پاسخ دهم.
غنی ، در یک پست فیس بوکی ، گفت که افغانستان را ترک کرده است تا از خونریزی بیشتر در کشورش جلوگیری شود ، حتی در حالی که برخی رسانهها میگویند خروج شتابزده وی مانع مذاکرات صلح و انتقال آرام قدرت با طالبان شده است. هنوز مشخص نیست که خانم غنی از محل اختفای پدرش مطلع است یا خیر.
خانم غنی آثار خود را در برخی از موزه های معروف جهان از جمله Tate Modern در لندن و گوگنهایم در نیویورک به نمایش گذاشته است.
انتهای پیام/